Konektorji za oskrbo stroja z energijo

Murrelektronik GmbH
Konektorji, odporni na vodo in prah, iz Murrelektronikove serije MQ15, so idealni za priključitev asinhronih indukcijskih motorjev.

Stroji in sistemi potrebujejo energijo.Dovajanje energije mora biti zanesljivo, enostavno za namestitev in varno za uporabo. Zato potrebujemo enostavne rešitve za oskrbo strojev in sistemov z energijo. Tem zahtevam ustrezajo standardizirani konektorji serije MQ15 podjetja Murrelektronik. Zaradi posebnega priključka jih lahko enostavno in hitro namestimo brez orodja. Že po ¼ obrata priključek slišno zaskoči in konektor je nepropusten v skladu z IP67. Z inovativnim sistemom za hitro priključevanje prihranimo do 80 odstotkov časa, potrebnega za montažo novih inštalacij ter za servisiranje in vzdrževanje. K varni namestitvi doprinese tako vizualno kot tudi haptično označeno stanje konektorja (zaprto/odprto), poleg tega se pri pravilni namestitvi konektorja MQ15 zasliši »KLIK«. Zaradi zalivne mase PUR so odporni proti nedovoljenim posegom in zaščiteni pred mehanskimi poškodbami in vibracijami. Zaskočnik in priključek za zaščitne cevi na konektorju zagotavljata dodatno zaščito.

Konektorji, odporni na vodo in prah, iz Murrelektronikove serije MQ15 oskrbujejo stroje in sisteme z energijo in so idealni za priključitev asinhronih indukcijskih motorjev. Slika: Murrelektronik Gmb

Široka ponudba za visoko stalno obremenitev
Paleta izdelkov vključuje ukalupljene, konfekcionirane konektorje z visoko odpornim PUR ali cenejšim PVC kablom, primerne prirobne vtične konektorje za integracijo motorja in samopriključnih variant. Na voljo sta 4- in 6-polni različici s prečnim prerezom vodnika 1,5 mm² ali 2,5 mm². Ponudbo izdelkov zaokrožujejo h-razdelilniki z brizganimi vodniki, s katerimi lahko fleksibilno prenašamo električno energijo na poljubnih mestih in tako zmanjšamo število priključnih mest.
Konektor MQ15 prenaša visoke tokove v najmanjšem prostoru in se zaradi uporabe visokozmogljive plastike in neuporabe dragih kovinskih delov ponaša z najboljšim razmerjem med ceno in zmogljivostjo na trgu. Poleg 4-polne različice s tremi napajalnimi kontakti + PE, 6-polna različica ponuja tudi dva signalna kontakta. Zadnja različica ponuja možnost integracije dodatnih funkcij, kot so temperatura ali zavore. Možnost prenosa vrednosti električnega toka s stalno obremenitvijo do 16 A pri napetosti do 600 V AC odpira dodaten spekter uporab. S temi prirobnimi vtičnimi konektorji MQ15 lahko motorje v kratkem času pretvorite v priključno rešitev. Tako prihranite čas in potrebujete manj oseb za namestitev in vzdrževanje. Prirobnico preprosto privijete v obstoječo navojno odprtino velikosti M20x1,5 v ohišju motorja – brez adapterja ali posebnih mehanskih rešitev.

Priključeni konektorji serije MQ15 imajo zaščito IP67 in so primerni za industrijsko uporabo tudi v neprijaznem okolju. Konektorji MQ15 so 100 % električno preizkušeni in predstavljajo preprosto t. i. »rešitev Plug and Play« brez napak. Najmanjša količina naročila za vse različice je 1 kos, ne glede na obliko ali dolžino. Izdelek je skladen s standardom CE in je tudi na seznamu dovoljenja UL, zato ga je mogoče uporabljati po vsem svetu.

Murrelektronik GmbH
Concorde Business Park D2/11
A-2320 Schwechat
info@murrelektronik.si
Telefon: +43 1 7064525-0
Fax: +43 1 7064525-300
https://www.murrelektronik.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!