Magnetni senzorji položaja batov z IO-linkom

logo

Tipteh d.o.o.
Turckovi magnetni senzorji položaja WIM-IOL vam omogočijo, da v cilindrih natančno zaznate položaj bata v območju od 32 mm do 256 mm. Izkoristite jih, da skrajšate čas zagona in zmanjšate stroške svojih aplikacij.

Zagotovite natančno zaznavo z magnetnimi senzorji položaja
Turckovi magnetni senzorji položaja serije WIM-IOL so kompaktni senzorji z digitalnim vmesnikom. V pnevmatskih ali hidravličnih cilindrih zaznavajo položaj batov v merilnem območju od 32 mm do 256 mm. Ti IP67 senzorji se ponašajo s 15-bitno ločljivostjo.

V seriji je osem senzorjev z IO-link 1.1 vmesnikom. V senzor vgrajeni gumb in IO-Link vam omogočita hitro in priročno nastavitev merilnega območja senzorja glede na gib bata. To močno poenostavi montažo v primerjavi z analognimi senzorji. Slednje morate namreč namestiti izjemno natančno glede na končni položaj bata ali pa meritev prilagoditi s korekcijskim faktorjem v krmilniku.

Glavne prednosti senzorjev z IO-linkom so:

  • Prihranek stroškov na račun kratkega časa zagona aplikacije
  • Primernost za različne dolžine cilindrov
  • Prilagodljivost za različne aplikacije
  • Prispevanje podatkov za industrijo 4.0
  • Enostavna in hitra montaža; primernost za vse običajne cilindre s T-utorom, direktna montaža od zgoraj, ki ne zahteva dodatnih orodij

Izberite optimalno ponovljivost, ločljivost in linearnost
Magnetni linearni senzorji položaja s pomočjo Hallovega efekta merijo linearen premik batov, na katerih je nameščen magnet. Izhodni signal senzorja je sorazmeren s položajem bata v pnevmatskem ali hidravličnem cilindru. Na ta signal magnetna polarnost ne vpliva, izkoristite pa ga lahko za izvedbo različnih nadzornih aplikacij.

Ti robustni senzorji vam zagotavljajo optimalno ponovljivost, ločljivost in linearnost meritev. Ponašajo se z visoko stopnjo elektromagnetne združljivosti (EMC) in delovanjem v širokem temperaturnem razponu.

Širok nabor magnetnih senzorjev položaja za različne aplikacije
Magnetne senzorje položaja WIM-IOL lahko v industriji predelave plastike in avtomobilski industriji uporabite za: zaznavanje strege v strojih za brizganje, zaznavanje strege v avtomatskih vijačnih strojih, pozicioniranje varilne glave pri ultrazvočnem varjenju, nadzor napetosti folije v pakirnih strojih in še marsikje.

Poleg senzorjev WIM-IOL vam Turck nudi širok nabor magnetnih senzorjev položaja za vse običajne pnevmatske cilindre. Zahvaljujoč zanesljivemu principu delovanja, vam senzorji serije BIM zagotavljajo brezhibno zaznavanje magnetov različnih jakosti, ki so pritrjeni na bat. Uporabite jih lahko predvsem za brezkontaktno zaznavanje položaja bata v pnevmatskih cilindrih, ne glede na obliko cilindra.

Nekaj glavnih prednosti senzorjev serije BIM:

  • Ti robustni IP67 senzorji se ne obrabijo in so zaščiteni pred kratkim stikom.
  • Senzor BIM-UNTK (dolžina ohišja 19,7 mm) je eden najkompaktnejših magnetnih senzorjev položaja na trgu. Še posebej prav vam bo prišel za meritve v cilindrih s kratkim hodom.
  • Senzorji BIM imajo poseben jekleni vijak, ki senzor stabilno pritrdi v utor cilindra. Senzorji BIM-UNT in BIM-UNTK imajo poleg tega pritrdilni rob, ki vam omogoča enostavno montažo na terenu.
  • Svetla LED dioda je dobro vidna iz vseh strani, kar zagotavlja, da lahko trenutno stanje preklopa v vsakem trenutku vidite iz katerega koli položaja.

URL novice:
https://tipteh.com/si/senzorji/senzorji-polozaja/magnetni-senzorji-polozaja/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!