Magnetni senzorji za precizen nadzor položaja

logo

Tipteh d.o.o.
S Schmersalovimi magnetnimi senzorji stroškovno učinkovito, brez vzdrževanja in izjemno natančno nadzirate hitrost in položaj transportnih trakov. Izkoristite prednosti sistema SSB-R v avtomobilskem sektorju in intralogistiki.

Stroškovno učinkovito zaznajte položaj transportnega traku
Magnetni senzorji podjetja Schmersal so že dolgo prisotni v avtomobilski industriji. Ponašajo se s svojo odpornostjo proti obrabi in toleranco na neporavnanost, zato so nepogrešljivi za pozicioniranje in krmiljenje v tistih industrijskih panogah, kjer uporabljajo enotirne tekoče trakove in dvigala.

V Schmersalu so nedavno zasnovali sistem z magnetnimi senzorji, ki omenjene funkcije izvaja še precej natančneje. Sistem SSB-R ne potrebuje vzdrževanja, zagotavlja pa vam stroškovno učinkovito zaznavanje položaja transportnih trakov v avtomobilski industriji in intralogistiki.

Princip delovanja sistema SSB-R
Ko magnetni senzorji ob prehodu zaznajo magnetno polje aktivacijskih magnetov na štirih neodvisnih progah, preklopijo signalni status. Sprememba stanja, do katere pride ob hitrem prehodu, se trajno ohrani vse do naslednje aktivacije. Povezana krmilna enota uporablja signale za določanje odseka in položaja ohišja SSB-R sistema in krmilnih elementov, npr. hitrosti ali položajev zaustavitve pogonskega motorja.

Dva opcijska natančna senzorja v sistemu SSB-R poskrbita za zaustavitev enotirnega transportnega traku v želenem položaju z natančnostjo okrog 1,5 mm. To pride še posebej prav na robotskih delovnih postajah, ki zahtevajo izjemno natančno pozicioniranje komponent. Poleg tega za pozicioniranje ne potrebujete dodatnih magnetov.

Ne mučite se z nameščanjem
Sistem magnetnih senzorjev SSB-R v primeru izpada električne energije poskrbi za ohranjanje stanja signalov, ponaša pa se tudi s širokokotnim LED-prikazovalnikom.

Ker je v SSB-R vgrajena 4-kanalni zaskočna reed tehnologija, ga lahko enostavno električno povežete z zgolj enim M12 priključkom. To je precej hitrejši in preprostejši način od doslej uporabljanih magnetnih stikal.
V ohišju je lahko vgrajen tudi drugi konektor, ki vam omogoči dodatno vrednotenje signala.

Ohišje senzorja ima IP 65 zaščito proti vodi in prahu, uporabljate pa ga lahko do hitrosti največ 300 m/min in v temperaturnem območju od -25 °C do +70 °C.

Preverite načine uporabe
Največ koristi si od sistema SSB-R lahko obetate v avtomobilskem sektorju in intralogistiki. Svojo zmogljivost je že dokazal v nekaterih testnih aplikacijah, predvsem v proizvodnji električnih vozil. V avtomobilskih tovarnah ti magnetni senzorji nadzorujejo hitrost in položaj gibljivih delov strojev, npr. električnih enotirnih tekočih trakov, ki prevažajo motorje, vrata, karoserije in druge avtomobilske dele do montažnih delovnih postaj. Poleg tega so ti magnetni senzorji UL certificirani, zaradi česar se bodo uspešno uveljavil tudi na nenehno rastočem ameriškem trgu.

URL novice:
https://tipteh.com/si/senzorji/senzorji-polozaja/magnetni-senzorji-za-pozicioniranje-schmersal-ssb-r/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!