MAGUIRE® ULTRA® 150 VAKUUMSKI SUŠILNIK

logo

Top Teh d.o.o.
Sušenje polimernih materialov pred predelav je v večini primerov tehničnih materialov nujen proces pred predelavo. Skozi zgodovino se je razvilo več tehnik sušenja, med najbolj inovativne pa zagotovo spadajo sušilniki ULTRA.

Sušilnik izkorišča termodinamski pojav nizkega vrelišča vode pod nizkim tlakom okolice. Običajno sušenje poteka v treh korakih in sicer:

  • Predgretje na ustrezno temperaturo (cca. 15-20min)
  • Sušenje v vakuumski komori (5-20 min)
  • Čakanje na uporabo v zaščitni atmosferi
  • Tak pristop prinaša več ključnih prednosti in sicer:
  • Ultra nizko porabo energije, saj je čas segrevanja 3-5x krajši in je tako tudi poraba energije 3-5x manjša kot pri običajnih sušilcih, ki uporabljajo silikagel
  • Ultra kratek čas od pričetka sušenja do časa, ko je material pripravljen za porabo
  • Zaščita materiala pred degradacijo
  • Idealen za hitre spremembe plana v kompleksnem proizvodnem okolju, saj je material posušen v času, ko se menja orodje
  • Idealen za orodjarne in okolja z veliko preizkusi
  • Popolno dokumentiran proces, saj so vsi silosi na tehtnicah in so tako procesni parametri natančno nadzirani

Kakovost izdelave in rešitve je podprta s 5 letno garancijo! Prav tako potrebuje vakuumski sušilnik zelo malo vzdrževanja, saj nima nobenega sušilnega medija (silikagel), ki bi potreboval menjavo, ni priključkov za hladilno vodo, ni procesnih filtrov, ki bi jih bilo treba očistiti ali menjati, ni izmenjevalnikov toplote, ki potrebujejo vzdrževanje in ni sond rosišča za kalibracijo in nadzor.

Če primerjamo vakuumski sušilnik Ultra s klasičnim sušilnikom, ki uporablja silikagel lahko vidimo, da ima Ultra povprečno porabo energije za ABS material 32,4W/kg/uro medtem ko so številke pri sušilniku, ki uporablja silikagel 150W/kg/uro.
Najbolj preprost in intuitiven nadzor sušenja – Ultra ima uporabniku prijazen intuitiven zaslon na dotik, ki poenostavi uporabo.

Vsi ključni procesni parametri so na enem zaslonu. Materiali so prednastavljeni v knjižnici materialov, prav tako je v enem pogledu jasen status sušenja.
Ultra sušilniki pridejo v štirih velikostih in sicer za velikosti do 50kg/uro, do 100kg/uro, do 300kg/uro in do 500kg/uro.

Top Teh d.o.o.
E-pošta: info@topteh.si
https://www.topteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!