MB-NAKLO: Nov planetni reduktor NGV za uporabo pri avtonomnih mobilnih robotih

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler

Avtonomni mobilni roboti ali AGV-ji neprekinjeno prevažajo težke tovore 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Zato postavljajo edinstveno visoke zahteve glede dizajna in mehanskega sistema.

Ker je reduktor pri AGV-jih običajno nameščen neposredno v kolesu, celotna teža vozila in nosilnosti deluje neposredno na izhodni ležaj reduktorja. Posledica tega so visoke radialne obremenitve. Poleg tega omejen prostor v vozilu pomeni, da mora biti reduktor izjemno kompakten.

Novi planetni reduktor NGV izpolnjuje te posebne zahteve z uporabo prednapetih valjčnih ležajev. Zaradi svoje zasnove lahko absorbirajo precejšnjo silo. Kolesa ni potrebujejo ločene podpore, saj obremenitev podpirajo ležaji na izhodu reduktorja.
Vmesnik med reduktorjem in šasijo je bil tudi pri NGV dosledno optimiziran: pritrdilna prirobnica reduktorja je nameščena tako blizu podvozja, da jo je mogoče namestiti neposredno tja. Druga prednost poleg enostavne namestitve: motor in reduktor je mogoče predhodno sestaviti kot enoto in namestiti skupaj. Na reduktor je možno montirati skoraj vsak motor, saj ima Neugart res širok nabor prirobnic. Samo kolo je od zunaj pritrjeno neposredno na izhodno prirobnico in ga je zato po potrebi mogoče hitro in enostavno zamenjati.

GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!