MB-NAKLO: Nov planetni reduktor NGV za uporabo pri avtonomnih mobilnih robotih

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler

Avtonomni mobilni roboti ali AGV-ji neprekinjeno prevažajo težke tovore 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Zato postavljajo edinstveno visoke zahteve glede dizajna in mehanskega sistema.

Ker je reduktor pri AGV-jih običajno nameščen neposredno v kolesu, celotna teža vozila in nosilnosti deluje neposredno na izhodni ležaj reduktorja. Posledica tega so visoke radialne obremenitve. Poleg tega omejen prostor v vozilu pomeni, da mora biti reduktor izjemno kompakten.

Novi planetni reduktor NGV izpolnjuje te posebne zahteve z uporabo prednapetih valjčnih ležajev. Zaradi svoje zasnove lahko absorbirajo precejšnjo silo. Kolesa ni potrebujejo ločene podpore, saj obremenitev podpirajo ležaji na izhodu reduktorja.
Vmesnik med reduktorjem in šasijo je bil tudi pri NGV dosledno optimiziran: pritrdilna prirobnica reduktorja je nameščena tako blizu podvozja, da jo je mogoče namestiti neposredno tja. Druga prednost poleg enostavne namestitve: motor in reduktor je mogoče predhodno sestaviti kot enoto in namestiti skupaj. Na reduktor je možno montirati skoraj vsak motor, saj ima Neugart res širok nabor prirobnic. Samo kolo je od zunaj pritrjeno neposredno na izhodno prirobnico in ga je zato po potrebi mogoče hitro in enostavno zamenjati.

GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!