MB-NAKLO: REVOLUCIONARNE PREDNOSTI PRIJEMAL SCHUNK S TEHNOLOGIJO ADHESO

logo

Bionsko navdihnjena tehnologija prijema ADHESO temelji na principu adhezivnega oprijema in uporablja intermolekularno delujoče Van der Waalsove sile za prijemanje različnih obdelovancev.Prednosti tehnologije prijemala ADHESO so revolucionarne.

Material in površina

Prijemala SCHUNK s tehnologijo prijema ADHESO imajo značilno površinsko arhitekturo iz posebnih polimerov. Rezultat je izjemno fina struktura, ki se oprime najrazličnejših materialov in predmetov, ne da bi pri tem pustila ostanke. Značilnosti materiala omogočajo prilagoditev lepilne strukture različnim obdelovancem in površinam. Tako je prijemalo s tehnologijo ADHESO enostavno prilagoditi najrazličnejšim obdelovancem in aplikacijam.

Postopek prijema
S prijemalom nežno pritisnemo na površino obdelovanca, kar poveča površino kontaktne površine in z učinki Van der Waalsovih sil dvignemo obdelovanec. Sprostitev oziroma ločitev prijemala od obdelovanca je mogoča s pomočjo treh sprostitvenih mehanizmov:

$1·         Rotacijsko gibanje

$1·         Nagibno gibanje

$1·         Drsno gibanje

Prijemalo je možno tudi opremiti z aktivnim brisalcem, ki preprečuje mehanske obremenitve obdelovanca v položaju namestitve.

Velikosti in prednosti prijemal s tehnologijo ADHESO


Rešitve prijemal, ki so možne z ADHESO, so tako raznolike kot aplikacije same. S spreminjanjem materiala, topografije in miniaturizacije lahko prijemalo prilagodite različnim zahtevam vaše aplikacije.

SCHUNK ponuja štiri standardizirane velikosti oprijemalnih blazinic ADHESO z ustreznim adapterjem za prirobnico ISO, ki jih je že mogoče uporabiti za hitro in stroškovno učinkovito izvedbo velikega števila prijemov. Na zahtevo lahko SCHUNK dobavi tudi prilagojeno rešitev za prijemanje ADHESO, ki je neposredno prilagojena vaši aplikaciji.

Prednosti tehnologije prijemal ADHESO:

$1·         Nizki obratovalni stroški zaradi energetsko učinkovitega prijema brez dodatne oskrbe z energijo

$1·         Oprijem brez vidnih ostankov za občutljive obdelovance

$1·         Brez emisij delcev, zato je primeren za uporabo v čistih prostorih

$1·         Vsestranska uporaba in prilagodljivost različnim področjem uporabe

ADHESO in laboratorijska avtomatizacija, medicinska in farmacevtska industrija

Posode, brizge in drugi medicinski predmeti iz plastike in stekla imajo pogosto zelo gladke površine in so zato idealni za prijemanje s SCHUNK ADHESO. Proces oprijema brez delcev ter energetska učinkovitost pa omogočata, da se ADHESO brez kakršnih koli težav uporablja tudi v higiensko občutljivih okoljih. Ta tehnologija omogoča oprijem brez potrebe po dodatni energiji in brez ostankov.

ADHESO in elektronska industrija

Ne glede na to ali gre za montažo tiskanih vezij ali za prijemanje celotnih rezin ali vezij, prijemala SCHUNK ADHESO so idealna za različne namene v elektronski industriji. Zaradi edinstvene tehnologije prijema med postopkom prijemanja ne delujejo mehanski impulzi. Zato SCHUNK ADHESO ponuja optimalno rešitev, ne da bi pri tem prišlo do emisij ostankov ali delcev.

MB-NAKLO vam nudi celovito tehnično podporo pri uvajanju prijemal ADHESO v prakso.

Avtor: Andraž Zupan

MB-NAKLO d.o.o.
E-pošta: andraz.potocnik@mb-naklo.si
Tel.: 051 354 904
E-pošta: andraz.zupan@mb-naklo.si
Tel.: 040 253 500
www.mb-naklo.si

 

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Novi navorni motorji TM-2

Neposredni pogoni z izjemnimi lastnostmi temeljijo na naši seriji navornih motorjev TMRW. Ob enakih merah dosežejo do 40 % večje navore. Ne potrebujejo vzdrževanja, so brez zračnosti in prepričajo z izjemno kompaktno obliko.

Kompaktni dislocirani I/O IP20, za enostavno načrtovanje proizvodnje

Sistem TB20 v kombinaciji z brezplačnim orodjem ToolBox omogoča elegantno načrtovanje in preprosto konfiguracijo proizvodnje

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!