MEAN WELL BIC-2200 serija dvosmernih napajalnikov

logo

LCR d.o.o.
MEAN WELL predstavlja novo serijo dvosmernih napajalnikov za uporabo v baterijskih sistemih

Naraščajoča okoljska zavest in pozivi k rešitvi pomanjkanja energije pospešujejo razvoj obnovljivih virov energije in zelene industrije. V preteklosti sta bila motor z notranjim zgorevanjem in biodinamika glavni metodi pretvorbe moči kinetične energije; zdaj pa je uporaba baterij veliko pogostejši pristop za doseganje cilja trajnosti.

Pri vseh fazah proizvodnje baterij, od raziskav in razvoja, do končne proizvodnje je potrebno testiranje baterij s pomočjo ciklov polnjenja in praznjenja. Ravno tako je polnjenje in praznjenje baterij prisotno ob njihovi uporabi v različnih aplikacijah. Kadar mora baterija neprekinjeno pretvarjati energijo, se je to včasih izvajalo s polnilnikom in inverterjem, sedaj pa je MEAN WELL, vodilni proizvajalec standardnih napajalnikov, lansiral novo linijo izdelkov dvosmernih napajalnikov s funkcijo recikliranja energije. Serija BIC-2200 je popolnoma digitalni napajalnik z močjo 2,2 kW, ki lahko nadzoruje prenos moči med omrežjem AC in baterijo DC ter reciklira energijo DC nazaj v omrežje AC v eni sami enoti. Namen tega inovativnega izdelka je nadomestiti dve enoti, ki sta običajno potrebni za sestavo baterije in testno opremo, ter prihraniti prostor, stroške in energijo.

Izdelki serije BIC-2200 imajo visoko učinkovitost pretvorbe 93 % za načina AC/DC in DC/AC ter hiter preklopni čas 1 ms med obema načinoma delovanja. Podprta je tudi paralelna vezava do 5 enot, skupne moči do 11 kW. Vgrajena je akivna PFC funkcija, THD (harmonično popačenje) pa je manjše kot 3 % v obeh načinih delovanja. PFC pomeni korekcijo faktorja moči, kar je funkcija, ki izboljša učinkovitost in varnost napajalnikov. THD, skupno harmonično popačenje, je merilo, koliko valovna oblika napetosti ali toka v elektroenergetskem sistemu odstopa od čiste sinusne oblike.

BIC-2200 ima možnosti izhodne napetosti: 12V, 24V, 48V in 96V, ter opcijsko podporo CAN-Bus komunikaciji, ki uporabnikom omogoča nastavitev načina prisilnega polnjenja in praznjenja za različne aplikacije, odčitavanja statusov delovanja, ter nastavitev polnilnega toka in napetosti.

Serija BIC-2200 ima zaščitne funkcije, kot so zaščita pred izpadom izmeničnega toka, zaščita pred prenapetostjo enosmernega toka, zaščita pred preobremenitvijo, zaščita pred previsokim tokom in zaščita pred previsoko temperaturo. Vgrajena je zaščita pred otočnim delovanjem, ki preprečuje, da bi BIC-2200 vračal energijo nazaj v omrežje, ko je omrežje izpadlo.
Vgrajen je tudi daljinski VKLOP/IZKLOP in pomožni 12V 0,5A DC izhod za zunanje naprave. Serija BIC-2200 je certificirana s strani CB/UL/TUV CB/TUV/UL 62368-1 in je zasnovana v skladu z uredbo IEC 62477.

Izdelki serije BIC-2200 imajo 5 let proizvajalčeve garancije.
Dvosmerni napajalniki MEAN WELL BIC-2200 ponujajo učinkovito rešitev za proizvodnjo baterij, sistem V2G (od vozila do omrežja), polnilno postajo, laserski sistem in sistem za kinetično obnovitev energije.

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!