MEAN WELL BIC-2200 serija dvosmernih napajalnikov

logo

LCR d.o.o.
MEAN WELL predstavlja novo serijo dvosmernih napajalnikov za uporabo v baterijskih sistemih

Naraščajoča okoljska zavest in pozivi k rešitvi pomanjkanja energije pospešujejo razvoj obnovljivih virov energije in zelene industrije. V preteklosti sta bila motor z notranjim zgorevanjem in biodinamika glavni metodi pretvorbe moči kinetične energije; zdaj pa je uporaba baterij veliko pogostejši pristop za doseganje cilja trajnosti.

Pri vseh fazah proizvodnje baterij, od raziskav in razvoja, do končne proizvodnje je potrebno testiranje baterij s pomočjo ciklov polnjenja in praznjenja. Ravno tako je polnjenje in praznjenje baterij prisotno ob njihovi uporabi v različnih aplikacijah. Kadar mora baterija neprekinjeno pretvarjati energijo, se je to včasih izvajalo s polnilnikom in inverterjem, sedaj pa je MEAN WELL, vodilni proizvajalec standardnih napajalnikov, lansiral novo linijo izdelkov dvosmernih napajalnikov s funkcijo recikliranja energije. Serija BIC-2200 je popolnoma digitalni napajalnik z močjo 2,2 kW, ki lahko nadzoruje prenos moči med omrežjem AC in baterijo DC ter reciklira energijo DC nazaj v omrežje AC v eni sami enoti. Namen tega inovativnega izdelka je nadomestiti dve enoti, ki sta običajno potrebni za sestavo baterije in testno opremo, ter prihraniti prostor, stroške in energijo.

Izdelki serije BIC-2200 imajo visoko učinkovitost pretvorbe 93 % za načina AC/DC in DC/AC ter hiter preklopni čas 1 ms med obema načinoma delovanja. Podprta je tudi paralelna vezava do 5 enot, skupne moči do 11 kW. Vgrajena je akivna PFC funkcija, THD (harmonično popačenje) pa je manjše kot 3 % v obeh načinih delovanja. PFC pomeni korekcijo faktorja moči, kar je funkcija, ki izboljša učinkovitost in varnost napajalnikov. THD, skupno harmonično popačenje, je merilo, koliko valovna oblika napetosti ali toka v elektroenergetskem sistemu odstopa od čiste sinusne oblike.

BIC-2200 ima možnosti izhodne napetosti: 12V, 24V, 48V in 96V, ter opcijsko podporo CAN-Bus komunikaciji, ki uporabnikom omogoča nastavitev načina prisilnega polnjenja in praznjenja za različne aplikacije, odčitavanja statusov delovanja, ter nastavitev polnilnega toka in napetosti.

Serija BIC-2200 ima zaščitne funkcije, kot so zaščita pred izpadom izmeničnega toka, zaščita pred prenapetostjo enosmernega toka, zaščita pred preobremenitvijo, zaščita pred previsokim tokom in zaščita pred previsoko temperaturo. Vgrajena je zaščita pred otočnim delovanjem, ki preprečuje, da bi BIC-2200 vračal energijo nazaj v omrežje, ko je omrežje izpadlo.
Vgrajen je tudi daljinski VKLOP/IZKLOP in pomožni 12V 0,5A DC izhod za zunanje naprave. Serija BIC-2200 je certificirana s strani CB/UL/TUV CB/TUV/UL 62368-1 in je zasnovana v skladu z uredbo IEC 62477.

Izdelki serije BIC-2200 imajo 5 let proizvajalčeve garancije.
Dvosmerni napajalniki MEAN WELL BIC-2200 ponujajo učinkovito rešitev za proizvodnjo baterij, sistem V2G (od vozila do omrežja), polnilno postajo, laserski sistem in sistem za kinetično obnovitev energije.

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!