Merilni pretvornik za merjenje sile v EX območjih

logo

Tipteh d.o.o.
Merilni pretvornik IMX12-SG podjetja Turck je namenjen za aplikacije merjenja sile v eksplozijsko nevarnih območjih.

Z odzivnim časom pod 10 ms, ga lahko uporabite kot repetitor ali pretvornik signala. Ta izjemno tanek modul je idealen za aplikacije z omejenim prostorom.

Izkoristite prilagodljivost merilnega pretvornika
Podjetje Turck je svoj nabor signalnih vmesnikov razširilo z merilnim pretvornikom IMX12-SG. Izkoristite ga lahko v aplikacijah merjenja sile v eksplozijsko nevarnih (EX) območjih. Je izjemno hiter, kompakten in prilagodljiv.

IMX12-SG ima lahko le funkcijo repetitorja, lahko pa ga uporabite tudi za pretvorbo signala, ko se spremeni upornost na merilnih mostičkih senzorja.

Modul je edinstven, saj združuje hiter odzivni čas (čas pretvorbe <10 ms), prilagodljive izhode, ki jih lahko nastavite z DIP stikali in pa galvansko izolacijo. Na račun tankega 12,5 mm ohišja, je ta pretvornik idealen za vaše aplikacije z omejenim prostorom.

IMX12-SG Turck za najvišji nivo varnosti
Merilni pretvornik vam zagotavlja galvansko izolacijo med eksplozijsko nevarnimi in varnimi območji. Posledično ni interferenčnih in izravnalnih tokov, ki so lahko posledica plazečih napetosti. To je njegova ključna varnostna prednost pred rešitvami z Zener barierami, ki temeljijo na konceptu dobro vzdrževanih ozemljitev.
Kot vse naprave serije IMX12, lahko tudi merilni pretvornik IMX-SG deluje v eksplozijsko nevarnem območju Cone 2, saj ga varuje zaščitno ohišje.

Širok razpon napajalne napetosti 10–30 VDC vam omogoča uporabo pretvornika v aplikacijah z baterijskim delovanjem, kot so začasni, mobilni objekti. Prav tako ga lahko uporabljate v neposredni bližini strojev in motorjev, saj je njegovo temperaturno območje delovanja vse do 70 °C.

Ne trudite se z nastavitvijo
Ena od poglavitnih prednosti modula IMX12-SG je njegova izjemno enostavna nastavitev, za katero ne rabite dodatnega orodja.

Merilni pretvornik lahko sicer uporabite na različnih industrijskih področjih, a najpogosteje:
v industriji nafte in plina,
transportu in
logistiki.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https:/ www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!