Merilni pretvornik za merjenje sile v EX območjih

logo

Tipteh d.o.o.
Merilni pretvornik IMX12-SG podjetja Turck je namenjen za aplikacije merjenja sile v eksplozijsko nevarnih območjih.

Z odzivnim časom pod 10 ms, ga lahko uporabite kot repetitor ali pretvornik signala. Ta izjemno tanek modul je idealen za aplikacije z omejenim prostorom.

Izkoristite prilagodljivost merilnega pretvornika
Podjetje Turck je svoj nabor signalnih vmesnikov razširilo z merilnim pretvornikom IMX12-SG. Izkoristite ga lahko v aplikacijah merjenja sile v eksplozijsko nevarnih (EX) območjih. Je izjemno hiter, kompakten in prilagodljiv.

IMX12-SG ima lahko le funkcijo repetitorja, lahko pa ga uporabite tudi za pretvorbo signala, ko se spremeni upornost na merilnih mostičkih senzorja.

Modul je edinstven, saj združuje hiter odzivni čas (čas pretvorbe <10 ms), prilagodljive izhode, ki jih lahko nastavite z DIP stikali in pa galvansko izolacijo. Na račun tankega 12,5 mm ohišja, je ta pretvornik idealen za vaše aplikacije z omejenim prostorom.

IMX12-SG Turck za najvišji nivo varnosti
Merilni pretvornik vam zagotavlja galvansko izolacijo med eksplozijsko nevarnimi in varnimi območji. Posledično ni interferenčnih in izravnalnih tokov, ki so lahko posledica plazečih napetosti. To je njegova ključna varnostna prednost pred rešitvami z Zener barierami, ki temeljijo na konceptu dobro vzdrževanih ozemljitev.
Kot vse naprave serije IMX12, lahko tudi merilni pretvornik IMX-SG deluje v eksplozijsko nevarnem območju Cone 2, saj ga varuje zaščitno ohišje.

Širok razpon napajalne napetosti 10–30 VDC vam omogoča uporabo pretvornika v aplikacijah z baterijskim delovanjem, kot so začasni, mobilni objekti. Prav tako ga lahko uporabljate v neposredni bližini strojev in motorjev, saj je njegovo temperaturno območje delovanja vse do 70 °C.

Ne trudite se z nastavitvijo
Ena od poglavitnih prednosti modula IMX12-SG je njegova izjemno enostavna nastavitev, za katero ne rabite dodatnega orodja.

Merilni pretvornik lahko sicer uporabite na različnih industrijskih področjih, a najpogosteje:
v industriji nafte in plina,
transportu in
logistiki.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https:/ www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Umetna inteligenca in droni izboljšujejo varovanje prostorov in opreme

Dron, ki ga krmili umetna inteligenca (AI) bo pregledoval prostore in iskal potencialne težave v prostorih ter tudi zaznal vlomilce. https://www.youtube.com/watch?v=q4RAmA9v114

Kibernetska varnost OT ni več nišno področje – VIDEO

Podjetja imajo veliko razlogov, da pozorneje spremljajo vprašanja okoli kibernetske varnosti v svojih tovarnah. Digitalizacija in povezave OT/IT poganjajo inovacije in prinašajo številne prednosti, vendar povečujejo tudi ranljivost za kibernetske napade. Drugi del serije o varnosti OT ponazarja posledice: implementacija varnostnih standardov za operativno tehnologijo (OT) še vedno zaostaja za IT.

Kromiranje 3D natisnjenih predmetov

Video pokaže, kako pripraviti 3D natisnjen predmet tako, da bo dovolj gladek in primeren za barvanje najprej s prevodno barvo, nato pa še za...

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!