Merilno kolo z nosilcem za merjenje dolžine in hitrosti

logo

Tipteh d.o.o.
Merilno kolo in nosilec podjetja Turck lahko poljubno kombinirate in z njima merite dolžine in hitrosti z različnimi enkoderji. To vzdržljivo in prostorsko varčno kombinacijo izkoristite za enostavno spremljanje premikanja ali hitrosti tekočih trakov.

Preverite prednosti merilnega sistema:

 • Vgrajene vzmeti zagotavljajo minimalno obrabo
 • Zanesljivo merjenje hitrosti tekočih trakov brez spodrsavanja
 • Tri različice nosilcev, za inkrementalne in absolutne enkoderje s polno gredjo, omogočajo prostorsko optimalno vgradnjo
 • Možnost kombinacije nosilcev z merilnimi kolesi z obsegom 200-500 mm
 • Merilna kolesa z različnimi premazi zagotavljajo optimalen stik s kovinskimi, steklenimi, lesenimi ali tekstilnimi površinam
 • Na račun vsega naštetega lahko sestavite kombinacijo enkoderja, merilnega kolesa in nosilca, ki se popolnoma sklada z vašimi zahtevami in potrebami.

Nadzorujte tekoči trak
Turck je v svojo ponudbo dodatkov za enkoderje vključil merilna kolesa in nosilce za različne aplikacije, ki vključujejo linearno premikajoče se predmete. Z merilnim kolesom in nosilcem, ki ju poljubno kombinirate, lahko skupaj z enkoderjem merite dolžine in hitrosti. To vam omogoča enostavno spremljanje premika ali hitrosti tekočih trakov v proizvodnji ali logistiki. Pri tem ni pomembno ali gre za prvo ali naknadno vgradnjo na že obstoječo napravo.

Glede na vaše potrebe lahko izbirate med (1) cenovno ugodnim in prostorsko varčnim nosilcem, (2) za vzdrževanje nezahtevnim in prilagodljivim nosilcem ter (3) še posebej vzdržljivim robustnim nosilcem, ki zagotavlja visok kontaktni pritisk na površino merjenca.

Zagotovite optimalen stik ves čas
Različni nosilci vam zagotavljajo optimalen kontaktni pritisk v vsakem trenutku:

 • nosilci RA-SAB-5-20 in -24 so prostorsko varčni, zasnovani za merjenje v majhnih prostorih s tihimi stroji,
 • kompakten nosilec RA-SAB-15-36 je enostaven za namestitev in vam ponuja širok razpon prednapenjanja ter bogat izbor merilnih koles,
 • velik in robusten nosilec RA-SAB-30-36 omogoča optimalno izvedbo aplikacij, kjer so zahteve glede kontaktnega tlaka še posebej visoke.

Izkoristite merilno kolo z nosilcem v različnih aplikacijah
Merilna kombinacija enkoderja, merilnega kolesa in nosilca vam bo prišla prav v številnih aplikacijah z linearno premikajočimi se objekti, predvsem pa v:

 • logistiki,
 • strojegradnji v tiskarski-, lesno-predelovalni-, tekstilni industriji, industriji embalaže in
 • avtomobilski industriji.
     URL novice:

https://tipteh.com/si/senzorji/senzorji-polozaja/merilno-kolo-z-nosilcem-turck-za-merjenje-z-enkoderji/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!