Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot “A-Seznam”
Globalna okoljska neprofitna dobrodelna organizacija CDP je podjetje FANUC, vodilno v svetu na področju tovarniške avtomatizacije, prejelo priznanje za vodilno vlogo na področju korporativne preglednosti in uspešnosti na področju podnebnih sprememb, s čimer si je prvič zagotovil mesto na svojem letnem seznamu “A Seznam”.

Social media image about CPD A-list.


Na podlagi podatkov, sporočenih prek vprašalnika CDP o podnebnih spremembah 2023, je le 346 podjetij razvrščenih na seznam A od več kot 21.000 podjetij po vsem svetu.
FANUC je postavil srednjeročne in dolgoročne cilje za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in spodbuja več prizadevanj za njihovo doseganje. Cilje podjetja za proračunsko leto 2030 potrjuje pobuda SBT (Science Based Targets), ki temelji na Globalnem dogovoru Združenih narodov, Svetovnem inštitutu za vire in Svetovnem skladu za naravo.
FANUC prispeva k uresničitvi ogljično nevtralne družbe s spodbujanjem zmanjšanja emisij, ne samo iz lastnih dejavnosti podjetja, ampak tudi dejavnosti njegovih strank z razvojem in zagotavljanjem izdelkov z izboljšano učinkovitostjo varčevanja z energijo. Podjetje je vodilni svetovni dobavitelj CNC sistemov in industrijskih robotov ter obdelovalnih strojev.
O FANUC-u
Družba FANUC je eden od vodilnih svetovnih proizvajalcev avtomatizacije tovarn za CNC krmilne sisteme, robote in proizvodne stroje (ROBODRILL, ROBOCUT in ROBOSHOT). Od leta 1956 je FANUC pionir v razvoju numerično krmiljenih strojev v industriji avtomatizacije. Z več kot 260 lokacijami FANUC po vsem svetu in več kot 8000 zaposlenimi ponuja FANUC gosto mrežo prodaje, tehnične podpore, raziskav in razvoja, logistike in storitev za stranke.

Za več informacij se obrnite na:
FANUC Adria d.o.o.
Ipavčeva 21, 3000 celje
Telefon: + 386 3 777 41 30
Pišite na info@fanuc.si
Domača stran: www.fanuc.si

Sledite nam: LinkedIN, Facebook, Instagram, Youtube – FANUC Adria

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!