Najuspešnejše poslovno leto v zgodovini družbe

Družba Beckhoff Automation povečala prodajo na 1,182 milijarde evrov.

Kljub nekaterim resnim izzivom, s katerimi se je soočala, je bilo poslovno leto 2022 za družbo Beckhoff Automation uspešno. Prvič v 42 letih obstoja je družba s sedežem v nemškem Verlu, ki je specializirana za avtomatizacijo, presegla mejnik milijarde evrov pri prodaji.

Na globalni ravni je podjetje doseglo 1,182 milijarde evrov prometa, kar je 28% več v primerjavi z letom 2020, »To je odličen rezultat, na katerega smo neizmerno ponosni,« je povedal Hans Beckhoff, lastnik in direktor družbe, ki je v lanskem letu dosegla neverjetno povečanje števila naročil. Napeto situacijo, ki smo ji bila priča na mnogih področjih industrije, Hans Beckhoff pojasnjuje z besedami, da bi bila njihova rast v pret eklem letu lahko še večja, če jih pri tem ne bi oviralo pomanjkanje komponent in njihove lastne omejitve.

Izredno pozitiven gospodarski razvoj v Nemčiji, Evropi in po svetu
Na nemškem trgu je Beckhoff dosegel 27% rast, število naročil pa se je več kot podvojilo. Podobne rezultate je družba zabeležila tudi v mnogih drugih državah, kjer svoje izdelke prodaja. »Z eno ali dvema izjemama smo v 2021dosegli pomembno rast v skoraj vseh državah, kjer imamo podružnice – pogosto je bila odstotna rast dvomestno število,« je dogajanje v prejšnjem letu povzel direktor družbe. Pojasnil je še, da sta največji Beckhoff podružnici na Kitajskem in v ZDA zabeležili 34- in 22-odstotno rast. Podobno kot v Nemčiji pa je tudi porast prejetih naročil v tujini večinoma bistveno presegla rast prometa.

2021: pomembno leto za družbo Beckhoff Automation
Avtomatizacija trenutno doživlja pravi razcvet v vseh industrijah širom sveta, vendar pa povpraševanje presega zmogljivosti proizvodnje na strani dobaviteljev, ki so še dodatno oslabljeni zaradi posledic pandemije. Pri Beckhoffu je to še posebej očitno pri pomanjkanju polprevodnikov ter drugih elektronskih komponent.»Ozko grlo se bo po vsej verjetnosti nadaljevalo tudi v 2022«, napoveduje Hans Beckhoff in dodaja, da se morajo kljub temu pripraviti na boljšo razpoložljivost materialov, da bi lahko izpolnili naročila kupcev čim hitreje. V družbi Beckhoff si zato neumorno prizadevajo za razširitev in optimizacijo celotnega podjetja – od administracije in razvoja pa do proizvodnje.

Nadaljnja rast števila zaposlenih
V minulem poslovnem letu so v družbi Beckhoff zaposlili prek 500 ljudi po celem svetu. To pomeni, da družinsko podjetje od marca 2022 zaposluje 5.000 oseb (4.500 v preteklem letu), od tega 3.400 v mestu Verl z okolico, 3.850 v Nemčiji in 1.450 po svetu. »To, da imamo strokovno znanje in izkušnje pod lastno streho, je pomemben faktor uspeha. Beckhoff proizvaja kompleksne visokotehnološke izdelke, za katerimi stoji pravi panj najbriljantnejših umov, ki delujejo v uniji znotraj našega podjetja,« pojasni Hans Beckhoff dejstvo, da je med zaposlenimi razmeroma velik delež inženirjev, ki trenutno šteje 1.900 ljudi. »Pri Beckhoffu pravimo: Inženirji morajo rešiti svet! Naša naloga je, da razvijamo izdelke in avtomatiziramo proizvodne procese tako, da se porabi manj surovin in manj energije kot v preteklosti. Vsako leto je potrebno povečati učinkovitost in produktivnost, da bi lahko zadostili globalnim željam po večji blaginji na ekološko vzdržen način.«

Beckhoff Avtomatizacija d.o.o.

https://www.beckhoff.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!