Ni le tanek, je tudi učinkovit in pomaga ohranjati nizek odtis CO2!

logo

MB-NAKLO d.o.o.

Novo lahko penasto prijemalo Schmalz ZLW.

Z novim lahkim penastim prijemalom podjetja Schmalz lahko zdaj kolaborativni roboti paletizirajo tudi lažje plasti obdelovancev. ZLW ni le tanek, je tudi učinkovit! Schmalz je optimalno prilagodil sesalno mrežo, dimenzije prijemala in vse druge komponente raznim nalogam, s čimer je minimiziral moč, potrebno za ustvarjanje vakuma.
Lahki roboti imajo, odvisno od modela in proizvajalca, nosilnost do 25 kg. Schmalz je svojim penastim prijemalom namenil dieto, da bi jih lahko uporabili za poplastno paletiziranje in depaletiziranje. Rezultat je izredno lahko prijemalo za plasti ZLW, ki dvigne do 20 kg, medtem ko tehta le med 4 in 7,5 kg, odvisno od dimenzije. Tako ima robot dovolj nosilnosti za manipuliranje z dejansko težo obdelovanca.

ZLW razširja serijo SPZ sistemov za prijemanje raznih plasti in lahko hkrati prime več odprtih, votlih ali zaprtih predmetov, kot so kozarci, pločevinke ali kartonske škatle različnih dimenzij. Kompenzira višinske razlike v plasti obdelovanca z opcijsko dobavljivo vzmetno prirobnico.

Prijemalo ZLW je tudi konfigurabilno: uporabnik prejme učinkovit celoten sistem s komponentami, ki so kompatibilne med seboj. Generator vakuuma je tudi dimenzioniran tako, da ne zahteva več moči, kot je potrebno za zanesljivost procesa. Vendar to ni edina stvar, ki povečuje učinkovitost postopka manipulacije: novo prijemalo posredno pomaga ohranjati nizek odtis CO2: manjši roboti potrebujejo manj energije in tako podpirajo trajnostno avtomatizacijo – na primer pri dovajanju v proizvodnjo, avtomatiziranem skladiščenju ali paletizaciji na koncu linije.
Schmalz je namenoma ohranil tanek dizajn: tesnilni element je opcijsko opremljen s posameznimi vtičnimi priseski ali tesnilno peno. Te povezuje okvir s satasto ploščo, na kateri so nameščeni tlačni varnostni ventil, vakuumsko stikalo VSi in prirobnica. Vakuumski generator stoji ločeno.

Za tehnično podporo in demonstracijo vakuumske opreme SCHMALZ se obrnite na zastopnika MB-NAKLO d.o.o.. Z veseljem vam prijemala in vso drugo vakuumsko opremo predstavimo na vašem delovnem mestu in na vaših izdelkih.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

LAPP in obnovljivi viri energije

Klimatske spremembe za človeštvo predstavljajo resen problem. Pomembno je, da se tega zavedajo tako gospodarstva kot tudi vlade. Najhitrejši učinek na okolje bi dosegli, če bi se odpovedali komoditetam modernega sveta.

Nadomestite mehanske z magnetnimi zobniki

Kako to, da se o magnetnih prenosih tako malo govori? Poglejte si zanimiv video o megnetnih prenosih: https://www.youtube.com/watch?v=DAWVetrtD9U

Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!