Nov senzor nivoja CombiLevel PLP70

ProElektronika d.o.o.
Strokovnjak za senzorje Baumer je zdaj naredil zvezno merjenje nivoja enostavnejše in bolj priročno.

Novi senzor CombiLevel PLP70 se samodejno prilagaja izjemno raznolikim medijem in ponuja uporabniku prijazno spremljanje procesa zahvaljujoč velikemu zaslonu na dotik. Za uporabnike je najbolj zanimiva novost potenciometričnega nivojskega senzorja PLP70 in njegovo delovanje v medijih z nizko minimalno prevodnostjo. Prejšnji senzor LSP je lahko meril medije s prevodnostjo, ki se je začela pri 50 µS/cm. Zdaj ga je PLP70 presegel. Z njim lahko merimo procesne medije z zelo nizko prevodnostjo (začenši pri 5 µS/cm ).

To potisne PLP70 daleč preko običajnih meja in omogoča uporabo v medijih, kot je na primer tehnološka voda. PLP70 deluje izjemno učinkovito pri najrazličnejših medijih ali pogostih menjavah medijev. Zahvaljujoč principu merjenja, neodvisnega od medija, senzor zagotavlja zelo visoko natančnost in ponovljivost tudi v najzahtevnejših aplikacijah. Tako zahtevne aplikacije so na primer nizko prevodni pastozni, lepljivi ali penasti mediji, ki jih je težko izmeriti.

Kratki odzivni časi in izjemno visoka natančnost povečujejo učinkovitost
Potenciometrični senzor nivoja PLP70 z vmesnikom IO-Link omogoča učinkovito spremljanje in krmiljenje procesa z največjo prilagodljivostjo. Izjemno natančni in zanesljivi rezultati meritev ponujajo priročno optimizacijo procesa, kot je na primer natančno spremljanje nivojev polnjenja v dozirnih posodah in skladiščnih rezervoarjih. Zahvaljujoč kratkemu odzivnemu času, manj kot 100 milisekund, je PLP70 idealen za zelo dinamične procese, kot so hitro spreminjanje nivojev v polnilnih linijah. Zelo natančno in hitro merjenje nivoja se takoj obrestuje zahvaljujoč maksimalnemu izkoriščanju materiala in virov.

Uporaba potenciometričnih senzorjev nivoja brez plovca, kot je PLP70, sega od industrijskih aplikacij (procesni rezervoarji, čistilne in filtrirne naprave, naprave za čiščenje vode, kmetijski stroji) do higienskih aplikacij (polnilne linije, skladiščni in vmesni rezervoarji, procesni rezervoarji, filtri in čistilne naprave).

Enostavno spremljanje in nadzor preko zaslona na dotik CombiView DFON
PLP70 uporablja preizkušen zaslon na dotik Baumer CombiView DFON. Vse zahtevane informacije so jasno navedene in vidne na prvi pogled. Spreminjajoča se barva ozadja bistveno olajša spremljanje procesa, saj je trenutni status procesa jasno prikazan in ga je mogoče videti tudi od daleč. Zaslon na dotik DFON, ki ga Baumer uporablja tudi za senzorje temperature, tlaka, prevodnosti in pretoka, omogoča priročno posredovanje uporabnika neposredno na senzorju. Zdaj imajo vsi procesni senzorji Baumer standardiziran zaslon. Zaslon DFON poleg možnosti dobrega pregleda nad aplikacijo in nastavitve parametrov omogoča tudi dva relejna izhoda.

Za vse dodatne informacije se obrnite na info@proel.si.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
https://www.proel.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!