Nov senzor zazna tri stanja vpetja

logo

H.-D. SCHUNK GmbH & Co. Spanntechnik KG
Vsestranski modularni sistem SCHUNK VERO-S omogoča takojšnjo namestitev, pozicioniranje in vpetje obdelovancev in vpenjalnih naprav. Novi senzor za spremljanje stanja VERO-S AFS3 IOL zagotavlja zanesljivo informacijo glede stanja vpetja vpenjalnih modulov.

Nov senzor za spremljanje stanja VERO-S AFS3 IOL ponuja večjo preglednost procesa. Zanesljivo pokaže položaj vpenjalnih modulov.

Negotovost pri avtomatiziranem vpetju je stvar preteklosti. Novi senzor VERO-S AFS3 IOL prinaša večjo preglednost procesa vpenjanja in tako zagotavlja večjo natančnost. Senzor preko signala IO-Link zanesljivo spremlja položaje zdrsa pri vpetju in če je vpenjalni modul ‘odprt’, ‘vpet z vpenjalnim zatičem’ ali ‘vpet brez vpenjalnega zatiča’. LED-ica prikaže stanje vpetja, kar zagotavlja dodatno varnost delovanja. Ta komponenta se lahko kombinira z vpenjalnimi moduli serije NSE3 138, NSE3 99 in NSE3 100-75 proizvajalca SCHUNK. Induktivni senzor bližine pa tudi pokaže, če je nad moduli paleta. Takšna interakcija pametnega elektronskega sistema za spremljanje stanja zagotavlja večjo varnost uporabnikov pri avtomatiziranem vpenjanju obdelovancev, kar zagotavlja dosledno visoko raven zanesljivosti procesa, pri čemer ni potrebe po spremljanju zdrsa pnevmatskega vpetja.

Poleg priročnega prikaza stanja vpetja, je prednost novega senzorja VERO-S AFS3 IOL tudi enostavno programiranje, ki omogoča hitro učenje senzorja preko standardiziranega vmesnika IO-Link. Poleg tega pa je možno preko tega vmesnika pridobivati tudi širok nabor procesnih podatkov. VERO-S AFS3 IOL deluje z energijsko varčno nominalno napetostjo 24 voltov. Za namestitev je zelo enostaven, saj je pritrjen na zunanji strani podpore vpenjalnega modula.

H.-D. SCHUNK GmbH & Co. Spanntechnik KG
Lothringer Str. 23
D-88512 Mengen

Markus Michelberger
Vodja prodaje za tehnologijo vpenjanja
markus.michelberger@de.schunk.com
Tel. +49-7572-7614-1034

Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
Tel. +49-7133-103-2327
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!