Nova pozicionirna naprava za pnevmatska prijemala

logo

SCHUNK Intec GmbH
Poenostavljeno prosto pnevmatsko pozici-oniranje.

Nov tip naprave za pnevmatsko pozicioniranje (PPD) proizvajalca SCHUNK omogoča prosto pnevmatsko pozicioniranje s pnevmatskimi prijemali – z enostavno nastavitvijo prijemala, senzorja in naprave za pozicioniranje. Prefabricirani funkcijski bloki PLC zagotavljajo tudi zelo enostavno namestitev. To je optimalna rešitev za katerokoli aplikacijo prijemanja, kjer je zahtevana fleksibilnost, kot na primer pri robotskih aplikacijah, ki premikajo obdelovance različnih velikosti, ali obdelovance, ki so postavljeni skupaj.

Do sedaj je bilo prosto pozicioniranje s pnevmatskimi prijemali možno le z rešitvami, ki so za uporabnika komplicirane. Podjetje SCHUNK sedaj zapira to vrzel z novo napravo za pnevmatsko pozicioniranje, ki je bila razvita kot dodatek za pnevmatska prijemala in je krmiljena preko IO-Link. Skupaj s senzorjem za pozicioniranje omogoča dostop do kateregakoli položaja prstov prijemala, kar presega načelo odprto-zaprto prijemalo. Nova raven fleksibilnosti pnevmatskega prijemala zahteva le enostavno postavitev, ki zajema tri komponente: PPD, senzor za pozicioniranje in standardno prijemalo, kar pomeni, da ni treba izvesti sprememb ali uporabiti posebne različice prijemal. Nov PPD omogoča nadgradnjo obstoječe opreme s to novo dimenzijo prijemanja.

Optimizacija časov ciklov in preprečevanje kolizij
Fleksibilen nadzor pnevmatskih prijemal omogoča uporabnikom optimizacijo časov ciklov, saj prstom prijemal ni treba več v končni položaj pred vsako operacijo prijemanja in po njej. Naprava preprečuje kolizije z obdelovanci, ki so si blizu postavljeni, saj vnaprej postavi prste prijemala v ustrezen položaj. Poleg tega se s to enoto lahko prilagaja tudi sila prijemanja z nastavitvijo izhodnega tlaka, kar prinaša jasne prednosti, ko je treba prijemati različne občutljive obdelovance. Še bolj nežno prijemanje obdelovanca pa je možno s prilagajanjem hitrosti čeljusti prijemal, kar zmanjša sunek ob prijemanju.

Robustna in natančna
Štirje vgrajeni visokohitrostni ventili 2/2 v enoti skupaj z vgrajeno elektroniko in senzorjem položaja, ki je nameščen na prijemalu, zagotavljajo nadzor z zaprto zanko. Zaradi zatesnjene zasnove z razredom zaščite IP67 je PPD idealno primeren za uporabo v industrijskih okoljih, medtem ko se zaradi robustne zasnove enoto lahko namesti na konec robotske roke, kar omogoča natančno pozicioniranje s kratkimi povezavami. To zagotavlja natančnost pozicioniranja do 0,5 mm. PPD je na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po pretoku vgrajenih ventilov, pri čemer se velikost in teža ne spreminja. Uporabljajo se lahko senzorji IO-LINK proizvajalca SCHUNK ali drugi splošno uporabljeni analogni senzorji drugih proizvajalcev.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!