Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler
S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Novi vakuumski sistem je zdaj na voljo v različnih dolžinah in opcijsko z integriranim generatorjem vakuuma.

Vitkost ne vpliva na zmogljivost
V nasprotju z že uveljavljeno 130 mm široko uveljavljeno različico, FXP-60 in FMP-60 merita v širino samo 60 mm. Zato sta idealna za uporabo v tesnih prostorih in z na primer motečimi konturami. Vitkost ne vpliva na zmogljivost. Energijsko učinkovit večstopenjski ejektor je nameščen na vrhu enote FXP-60, kar zagotavlja nizke obratovalne stroške in visoko zanesljivost delovanja. Različica FMP-60 je zasnovana za uporabo zunanjega generatorja vakuuma.


Področja uporabe
Priporočena področja uporabe so avtomatizirano ravnanje s plastiko, pločevino, steklom, lesom ter intralogistika. Kljub svoji ozki širini je sistem FXP-/FMP-60 zelo prilagodljiv, ko gre za dimenzije ali položaj zajemanja obdelovanca. Zahvaljujoč integrirani tehnologiji omejevalnika pretoka je minimalna stopnja pokritosti 50 %. Tako tudi obdelovanci z vdolbinami ali obdelovanci iz poroznih materialov za novo ozko prijemalo ne predstavljajo težav.


Modularna zasnova
Novo ploskovno prijemalo ima zaradi svoje modularne zasnove zelo majhno težo. Sestavljeno je iz aluminijastega profila s tesnilno peno kot prijemalno površino. To omogoča visoko dinamiko v procesu manipulacije. Medtem ko je širina vnaprej določena, lahko uporabnik individualno določi dolžino v 18 mm odsekih. Minimalna dolžina za različico FMP-60 je 316 mm in 388 mm za različico z integriranim vakuumskim generatorjem; najdaljša enota meri 1.972 mm.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!