Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler
S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Novi vakuumski sistem je zdaj na voljo v različnih dolžinah in opcijsko z integriranim generatorjem vakuuma.

Vitkost ne vpliva na zmogljivost
V nasprotju z že uveljavljeno 130 mm široko uveljavljeno različico, FXP-60 in FMP-60 merita v širino samo 60 mm. Zato sta idealna za uporabo v tesnih prostorih in z na primer motečimi konturami. Vitkost ne vpliva na zmogljivost. Energijsko učinkovit večstopenjski ejektor je nameščen na vrhu enote FXP-60, kar zagotavlja nizke obratovalne stroške in visoko zanesljivost delovanja. Različica FMP-60 je zasnovana za uporabo zunanjega generatorja vakuuma.


Področja uporabe
Priporočena področja uporabe so avtomatizirano ravnanje s plastiko, pločevino, steklom, lesom ter intralogistika. Kljub svoji ozki širini je sistem FXP-/FMP-60 zelo prilagodljiv, ko gre za dimenzije ali položaj zajemanja obdelovanca. Zahvaljujoč integrirani tehnologiji omejevalnika pretoka je minimalna stopnja pokritosti 50 %. Tako tudi obdelovanci z vdolbinami ali obdelovanci iz poroznih materialov za novo ozko prijemalo ne predstavljajo težav.


Modularna zasnova
Novo ploskovno prijemalo ima zaradi svoje modularne zasnove zelo majhno težo. Sestavljeno je iz aluminijastega profila s tesnilno peno kot prijemalno površino. To omogoča visoko dinamiko v procesu manipulacije. Medtem ko je širina vnaprej določena, lahko uporabnik individualno določi dolžino v 18 mm odsekih. Minimalna dolžina za različico FMP-60 je 316 mm in 388 mm za različico z integriranim vakuumskim generatorjem; najdaljša enota meri 1.972 mm.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!