Novi vrhunski robot 8-7 xDesign

logo

Top Teh d.o.o.
Wemo Automation je predstavil novega družinskega člana. Spoznajte vrhunskega robota 8-7 xDesign z vstopom iz zgornje strani, ki pokriva velikosti strojev od 75 do 450 ton.

Kompleksnost in stopnja avtomatizacije naraščata, vse pogosteje pa so potrebna napredna prijemala, ki postanejo težja tudi na manjših in srednje velikih strojih za brizganje. Velika prednost razvoja naše nove Y-osi je, da lahko zdaj ponudimo kompaktne rešitve B-osi, saj sta obe možnosti Servo-B in Multi-B zdaj nameščeni spodaj. Stabilnost in moč sta izboljšani, kar pomeni, da robot dviguje zahteve na trgu po napredni avtomatizaciji. S tem bomo imeli širši nabor izdelkov in kupcem lahko ponudili prave izdelke.

Priljubljena serija Wemo xDesign je razvita za plastično industrijo – za kupce, ki iščejo hitre in pametne robote. Tehnologija se zgleduje po rešitvah, ki se uporabljajo v letalskih silah, in postavlja zmogljivost na absolutno najvišjo raven.

8-7 temelji na isti platformi kot njegov predhodnik, model 8-5, vendar smo povečali moč, zaradi česar je zelo primeren za večjo težo rokovanja. Na ta način je pokrita potreba, ki se pojavi med ponudbo modelov 8-5 in 16-5. Za stranke z visokimi zahtevami po napredni avtomatizaciji, ki pokriva stroje od 75 do 450 ton, je Wemo 8-7 xDesign naravnost popoln. Model je opremljen z novo razvito Y-osjo. Prednosti tega je več in za 8-7 pomeni predvsem povečano stabilnost, večjo težo pri rokovanju in daljši hod.

Sestava xDesign robotov:

  • X-os je fiksna, Y pa se premika vzdolž X-osi
  • Roboti z vstopom iz zgornje strani so hitrejši od drugih vrst robotov
  • Roboti xDesign pokrivajo velikosti strojev od 75 do 800 ton
  • 78 odstotkov manjša poraba energije s funkcijo vakuumskega varčevanja
  • Kompaktna oblika
  • Osvobodi prostor na tleh
  • Povezave Plug & Play
  • Hitra in enostavna namestitev

Razpon modelov
Z najnovejšim razvojem robotov pokriva velikosti strojev od 75 do 800 ton. S povečano težo pri rokovanju in hitrejšim premikanjem bo prava izbira za prilagodljive vrhunske rešitve avtomatizacije.

Inovativna oblika in visokotehnološke komponente zagotavljajo stabilnost in visoko natančnost gibanja
Za zmanjšanje višine odpiranja orodja, je Wemo zasnoval novo generacijo rotacijskih osi z visokim navorom. Njihov zadnji razvoj lahkih osi omogoča hitrejše premike z manjšo porabo energije. 

Stabilnost z visoko natančnostjo
xDesign je zasnovan za vse vrste aplikacij za brizganje tehničnih kosov z zahtevnejšo avtomatizacijo. Aplikaciji, kot sta vstavljanje insertov v orodje in sestavljanje brizganih delov, sta tipični aplikaciji za to vrsto robotov.

WEMO AUTOMATION GROUP je eden vodilnih mednarodnih proizvajalcev linearnih robotskih sistemov in celic za avtomatizacijo za industrijo plastike. Wemo je danes globalni dobavitelj z več kot 10.000 robotskimi celicami po vsem svetu. Naše rešitve temeljijo na inovativnih rešitvah z uporabnikom prijaznimi operacijami, učinkovitostjo in zmogljivostjo opreme za avtomatizacijo z dolgo življenjsko dobo.

xDesign roboti so opremljeni s programsko platformo WIPS 4.0 in imajo ergonomski ročni krmilnik, ki v kombinaciji z 10,1 palčnim barvnim zaslonom operaterjem omogoča boljši pregled. Dlančnik je opremljen s tremi nivoji varnostnih gumbov, ob strani pa smo ohranili gumbe za najpogosteje uporabljene funkcije. Zaslon na dotik izboljša hitrost vsakodnevne uporabe in naredi postopek hitrejši in učinkovitejši. Prijaznost do uporabnika WIPS 4.0. je zaokrožena s začetnim zaslonom, prilagojenim za potrebe uporabnika.
Ključne tri prednost:
1 Vizualizacija- Izboljšan uporabniški vmesnik
2 Izvedba- Najhitrejši odzivni čas
3 Povezljivost- Vmesnik za industrijo 4.0

Ergonomičen in lahek
Hitra zmogljivost
Krmilnik W-HP12 je ergonomično oblikovan in lahek, tako da omogoča bolj udobno uporabo upravljalcem in programerjem. Visoko resolucijski 10,1” barvni zaslon je obrnjen navpično za boljšo preglednost statusa in strukture programa.

Nov zaslon je osnovan na najnovejši tehnologiji procesorjev, ki delujejo veliko hitreje, zato bo lahko nadzor in uporaba enostavnejša in bolj učinkovita.

Funkcija drsanja
Gumbi in kolesca
Še ena od izboljšav je, da ima ta zaslon na dotik enako funkcionalnost kot zaslon na pametnih telefonih in tablicah. To omogoči hitrejšo in učinkovitejšo vsakdanjo uporabo, kar pripomore k boljši uporabi z zmanjšanim preklapljanjem po straneh.
Na desni strani krmilnika smo ohranili popularno zasnovo z gumbi za največkrat uporabljane funkcije kot je aktivacija osi premika in glavne funkcije procesa. Kot vedno pri Wemo, ima ročna krmilna plošča tudi kolesce in varovalni gumb tretjega nivoja.

Preprosta uporaba
Najenostavnejša pot je najhitrejša pot, ki vodi do prihranka časa in stroškov. To je osnovna ideja za koncept programiranja.

Naša prioriteta je načrtovanje funkcionalne oblike krmilnika, da naredimo čim bolj uporabniku prijazen sistem. Novi krmilnik vsebuje preproste ikone in samo-generirane programske vrstice operaterja vodijo skozi različne alternative, kar omogoča kratek čas učenja programiranja pri operaterjih.

Jasen in razumljiv vmesnik ima najvišjo prioriteto, da olajša delo.

Top Teh d.o.o.
Tel.: 01 787 16 61
E-pošta: info@topteh.si
https://www.topteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!