Novo vakuumsko prijemalo FEL: najbolj plosko med penastimi prijemali

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Janez Draksler

Schmalz je razvil novo prijemalo za rokovanje z zasloni. Toda FEL zmore veliko več: je tako ploščat, da dokazuje svojo moč tudi pri drugih nalogah avtomatiziranega rokovanja na majhnih prostorih ali z zahtevnimi konturami.

Kovanec za 1 cent meri v premeru 16,25 milimetra. Osnovni del novega prijemala podjetja Schmalz je le malo višji. Temu je dodana deset milimetrov debela tesnilna pena. Strokovnjaki za vakuum pri Schmalzu so med razvojem upoštevali tudi energetsko učinkovitost in obratovalne stroške: površinsko prijemalo so segmentirali na posamezne cone, ki jih je mogoče individualno nadzorovati in izklopiti. Maksimalno so na voljo štiri cone. Da bi bile moteče konture čim manjše, so posamezne sesalne cone oskrbovane s kanali, integriranimi v razdelek. Vakuum se ustvari preko zunanjih generatorjev vakuuma.

Glavno ohišje iz aluminija in lahka modularna zasnova ohranjata težo FEL pod tremi kilogrami in omogočata visoko nosilnost do 1400 N v navpičnem položaju vgradnje. To novemu vakuumskemu sistemu omogoča, da se potopi globoko v transportne škatle ali predelke na policah ter omogoča tudi dinamično odstranjevanje in odlaganje obdelovancev, kot so monitorji v različnih dimenzijah in položajih za pobiranje. Tesnilna pena, ki je posebej nežna do površine obdelovanca, ima dolgo življenjsko dobo in jo je enostavno zamenjati zahvaljujoč hitro zamenljivi foliji.

www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!