NPB-450/750 serija: 450W in 750W

logo

LCR d.o.o.
Inteligentni in zanesljivi polnilniki baterij s širokim naborom izhodnih napetosti.

MEAN WELL se drži koncepta okolju prijaznega in trajnostnega razvoja, ter spodbuja večnamenske zasnove izdelkov za ohranjanje virov. Novi modeli baterijskih polnilnikov, NPB-450 in NPB-750, so edinstveni in univerzalni ”pametni” polnilniki moči 450W in 750W s širokim naborom polnilnih napetosti.

Njihove osnovne lastnosti so večnamenski dizajn, prilagodljive funkcije, varnost in vzdržljivost. Polnilniki so zasnovani z vgrajenim mikrokontrolerjem in novo patentirano tehnologijo za zaznavanje baterije s samodejnim določanjem razpona, ki samodejno prilagodi nastavitve napetosti polnjenja glede na napetost baterije (ta način primeren samo za litij-ionske baterije z BMS). Na voljo so štirje različni modeli: 12V (10,5~21V), 24V (21~42V), 48V (42~80V) in 72V (54~100V), ki imajo širok razpon polnilne napetosti 2:1.

Vsak model se lahko uporablja za širok nabor raznih vrst baterij, tako da uporabnikom zaradi različnih vrst baterij ni treba kupiti več polnilnikov. Tako se izognemo nepotrebnim stroškom nakupa večjega števila različnih vrst polnilnikov, obenem pa prispevamo k ohranjanju okolja zanaslednje generacije.

Poleg inteligentnega zaznavanja napetosti in širokega razpona polnilne napetosti, sta seriji NPB-450 in NPB-750 združljivi z MEAN WELL SBP-001 vmesnikom za povezavo z računalnikom za programiranje različnih parametrov, kot je izbira 2/3 stopenjskega polnjenja, prilagoditev polnilne napetosti/toka, nastavitve časa delovanja polnilnika itd.

Parametre polnilnika lahko nastavite tudi ročno prek uporabniku prijaznega DIP stikala. Nahaja se na sprednji plošči in z njim lahko nastavimo polnilni tok (50~100%) ali izberemo med 4 prednastavljenimi polnilnimi krivuljami.

Za bolj profesionalno integracijo ima NPB-450/750 vgrajen CANBus protokol, ki omogoča daljinsko nastavljanje in spremljanje polnilnika. Kar zadeva varnostne funkcije, polnilniki zaznajo, ali je napetost baterije pravilna in ali je pravilno priključena, preden se začne polniti.

Polnilniki imajo tudi zaščito pred obratno/napačno vezavo polov baterije. Certificirani so v skladu z ITE IEC/EN/UL 62368-1 (za uporabo aparatov v gospodinjstvu) in EN60335-1/-2-29, standardom za dvojno varnost za gospodinjske aparate, kar zagotavlja njihovo zanesljivo delovanje.

Ob 3-letni garanciji te univerzalne inteligentne polnilnike odlikuje še najboljše razmerje med ceno in funkcionalnostjo polnilnikov. Z njimi dobite največ za svoj denar. Polnilniki so primerni za polnjenje baterij električnih skuterjev, monokoles, koles, avtodomov, brezpilotnih letal, premičnih robotov, ročnega baterijskega orodja, čistilnih aparatov, itn.

Funkcije:

 • širok nabor polnilnih napetosti (10.5~21V, 21~42V, 42~80V, 54~100V)
 • vgrajen CANBus protokol za upravljanje, nastavljanje in nadzor polnilcev
 • programambilno 2/3 stopenjskopolnjenje in nastavljanje ponilnih krivulj s SBP-001 (in računalnikom)
 • ročno nastavljanje 2 ali 3 stopenjskega polnjenja terizbira med 4-mi polnilnimi krivuljamina DIP stikalu.
 • prilagajanje polnilnega toka med 50% in 100% z VR potenciometrom na sprednji strani
 • zmanjševanje moči ob visokih temperaturah okolice
 • temperaturno krmiljen DC ventilator za zmanjšanje hrupa
 • funkcija temperaturne kompenzacije za daljšo življensko dobo baterij
 • zaščite: kratkostična / proti previsoki napetosti/ previsoki temperaturi / zamenjava polaritete (ni posledic ali škode)
 • primerne za svinčeve in Li-Ion baterije
 • dodatek za polnilec: ročka za nošenje (koda za naročanje: DS-Carry handle)
 • varnostni certifikati: CB, UL, DEKRA, EAC, CE, UKCA (62368-1 + 60335-1/-2-29)
 • 3-letna garancija

https://lcr.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!