Pametna univerzalna prijemala z ojačevalnikom prijemalne sile

logo

SCHUNK Intec GmbH
Fleksibilni proizvodni procesi z velikostjo serije enega izdelka v zahtevnih okoljih so primeri, kjer nova pametna univerzalna prijemala EGU proizvajalca SCHUNK v celoti pokažejo svoje prednosti.

Robustno in vsestransko. Univerzalno električno prijemalo je še posebej primerno za fleksibilno strego obdelovalnih strojev. Na voljo je z vsemi splošnimi komunikacijskimi vmesniki, funkcijskimi moduli PLC in priključki za vodilne znamke robotov. Vir: SCHUNK

Prijemala se z majhnimi napori lahko prosto povezujejo in integrirajo v visoko spremenljive proizvodne procese. Integrirano vzdrževanje prijemalne sile in način delovanja StrongGrip za povečano prijemalno silo zagotavlja zanesljivo vsestransko delovanje za vse naloge manipulacije. Povpraševanje po sodobnih konceptih prijemanja je vse večje. Ti koncepti morajo biti enostavni za integracijo, prilagodljivi ter morajo zagotavljati možnost nenehnega spremljanja. Poleg tega morajo biti primerni za zanesljivo uporabo v okoljih z odrezki in mazivi. Podjetje SCHUNK, ki je specializirano za avtomatizacijo, sedaj ponuja rešitev za to v obliki novih električno gnanih vzporednih prijemal EGU. Prijemala so s svojim sofisticiranim konceptom tesnjenja odporna na prah ter primerna za fleksibilno strego obdelovalnih strojev ali obdelovalnih centrov. V posebej zahtevnih okoljih, kot je strega brusilnih strojev, se lahko poveča zaščita prijemal z različico zatesnjeno pred prahom.

Povečana zanesljivost procesov
Fleksibilno prijemalo je primerno za veliko raznolikost izdelkov, kar omogoča prosto programiranje celotnega hoda do 160 mm in nenehno zvezno prilagajanje prijemalne sile do 3.000 N, kar je odvisno od velikosti. Proces prijemanja je z integriranim sistemom zadrževanja prijemalne sile in zaznavanjem izgube obdelovanca nenehno varen. V primeru izpada napajanja električne energije ali zaustavitve v sili, je zanesljivo ohranjeno do 80 odstotkov prijemalne sile. Položaj prstov prijemala je s pomočjo absolutnega dajalnika na izhodni strani vedno znan, tako da se po ponovnem vklopu proces lahko nadaljuje brez ponovnega določanja reference. Posebna lastnost teh novih prijemal je način delovanja StrongGrip, ki pri obdelovancih z različnimi težami omogoča do 150-odstotno povečanje prijemalne sile, ne da bi bilo treba uporabiti drugo prijemalo.

Nabor različnih vmesnikov
Pametno prijemalo navdušuje predvsem s svojo povezljivostjo. Podjetje SCHUNK ponuja prijemala z vsemi standardnimi komunikacijskimi vmesniki, kot so PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, IO-Link in Modbus RTU, pri čemer je programska integracija izjemno enostavna z uporabo razpoložljivih funkcijskih modulov PLC in priključkov za vodilne znamke robotov. Prijemalo se lahko začne zelo hitro uporabljati brez dodatnih centralnih podatkovnih vozlišč ali programiranja.

Podjetje Schunk ponuja prijemala EGU z ali brez sistema za vzdrževanje prijemalne sile v štirih velikostih: 50, 60, 70 in 80. Maksimalna prijemalna sila je 450 do 3.000 N, kar je odvisno od velikosti, medtem ko se ustrezne prste prijemala lahko posamično izbere z novim konfiguratorjem prstov FGR, ki je brezplačno na voljo na spletni strani podjetja SCHUNK.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!