Pametni radarski senzorji razdalje za zunanjo uporabo

logo

Radarski senzorji razdalje Turck z IO-Link izhodom, odpornostjo na udarce 100 G in ohišjem iz nerjavnega jekla, so idealni za zahtevna industrijska okolja in zunanjo uporabo. Poleg enostavnega zagona lahko izkoristite različne konfiguracije leč in izhodov ter si tako zagotovite optimalen senzor za svoje aplikacije.

Robustni radarski senzorji odporni na motnje
Podjetje Turck vam ponuja robustne radarske senzorje razdalje IP67/69K, s katerimi izmerite razdalje do 15 metrov. Senzorje s frekvenco 122 GHz izkoristite za zahtevno tovarniško avtomatizacijo, pa tudi v zunanjih ali mobilnih aplikacijah. Ker so odporni na udarce do 100 G in neobčutljivi na prah, dež ter svetlobo, so široko uporabni za najrazličnejše namene.

Radarski senzorji vam bodo prišli prav predvsem v aplikacijah kjer optični in ultrazvočni senzorji odpovedo zaradi omejenega dosega ali zunanjih motenj. Uporabite jih npr. v pristaniški logistiki, gradnji strojev in naprav, za preprečevanje trkov na vozilih in še marsikje.

Enostavno in hitro nastavite senzorje
Radarski senzorji razdalje imajo vgrajen uporabniški vmesnik »Turck Radar Monitor«, ki deluje na osnovi brskalnika. Z njim boste zelo hitro in enostavno nastavili uporabniške parametre. Pri nastavljanju filtrov za dušenje motečih signalov in pri zapletenih montažnih situacijah pa bo za vas nepogrešljiv prikaz krivulje signala v realnem času.

Poleg tega vam ni treba skrbeti za medsebojne motnje med signali. Četudi bo razdalja med radarskimi senzorji razdalje majhna, jih bo uspešno preprečil FMCW (Frequency-Modulated Continuous-Wave) merilni princip.

Izkoristite širok nabor konfiguracij in izhodov
Glede na polje zaznave, ki ga zahteva vaša aplikacija, so vam na voljo tri konfiguracije leč. Izberete lahko optimalen radarski senzor razdalje za:

  • kratko in široko polje zaznave,
  • srednje polje zaznave in
  • dolgo in ozko polje zaznave.

Nabor vaših možnosti še dodatno širijo tri razpoložljive izhodne različice. Vsi senzorji DR-M30-IOL so opremljeni z IO-Link, preklopnim in analognim izhodom. Slednjega lahko konfigurirate tudi kot drugi preklopni izhod. V enostavnih aplikacijah lahko radarske senzorje razdalje uporabljate tudi brez IO-Link komunikacije.

https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!