Par dajalnikov zadošča za absolutno merjenje položaja

logo

SMM d.o.o.
TR Electronic predstavlja delujočo Ethernet komunikacijo po eni parici za absolutne rotacijske dajalnike.

V okviru skupne predstavitve združenja Single Pair Ethernet System Alliance e.V. na sejmu HMI 2023 v Hannovru je podjetju TR uspelo dokazati, da je najnovejšo prenosno tehnologijo za industrijski Ethernet mogoče uporabiti tudi za senzoriko s kompleksnimi informacijami.

Izmerjene vrednosti položaja in drugi statusni podatki iz predstavljenega absolutnega Multiturn rotacijskega dajalnika iz najnovejše serije 582 so se prek dvožilnega Ethernet standarda zanesljivo prenašali na nadzorno napravo (master), ki jo je predstavil drug partner SPE Alliance e.V. Ista parica se uporablja tudi za napajanje elektronike rotacijskega dajalnika.

Rotacijski dajalnik TR Electronic s priključkom za Ethernet po eni parici

V zdaj že 40-letni zgodovini srednje velikega podjetja iz nemškega Trossingena, je bila poleg zanesljivega in natančnega zaznavanja položaja, vedno na prednostnem seznamu tudi komunikacija s svetom krmilne in regulacijske tehnike. Zato tudi ne preseneča, da so pri TR Electronic že vedno ponujali komunikacije z obsežno paleto sodobnih vmesnikov in krmilnih sistemov. S podporo Etherneta po eni parici je TR Electronic tako tehnično znova povsem v ospredju.

Predstavljeni vzorec absolutnega rotacijskega dajalnika CEV582 prihaja neposredno iz razvoja in prek dvožičnega Etherneta prenaša podatke o položaju 15 bitov znotraj vrtljaja in 4096 vrtljajev absolutne ločljivosti. Uporabljeno stikalo prek iste parice zagotavlja tudi napajanje absolutnega rotacijskega dajalnika. Izvedba PoDL (angl. „Power over Datanline“, napajanje po podatkovni liniji), ki jo uporabljajo pri SPE Alliance e.V., omogoča do 50 W moči na priključek, zato je mogoče brez težav zagotoviti 3 do 4 W moči, kolikor jo za svoje delovanje običajno potrebuje absolutni rotacijski dajalnik TR Electronic.

SPE je glede na prenosni protokol načeloma transparenten. Vzorec je na sejmu HMI deloval z Modbus TCP, v središču razvojnih dejavnosti TR Electronic pa so tudi industrijski Ethernet protokoli, kot sta PROFINET in Ethernet/IP.

Ethernet po eni parici razširja paleto industrijskih Ethernet sistemov, ki jih podpira TR Electronic, z inovativno možnostjo napajanja linearnih senzorjev in rotacijskih dajalnikov ter sočasnega prenosa podatkov prek samo dveh vodnikov.

Informacije o izdelku:
https://www.tr-electronic.de/f/TR-V-PR-D-0042

SMM d.o.o.
Jaskova ulica 18
2000 Maribor
02 450 23 00
info@smm.si
https://www.smm.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!