PIAB: Izboljšate avtomatizacijo vaše E-trgovine/skladišča – ena sesalna guma za vse

logo

Sesalna guma ni samo »gumijasta stvar« na koncu enote za avtomatizacijo (EOAT). Pravzaprav je ena izmed najpogostejših »točk za napako« pri avtomatizaciji E-trgovin, logističnih centrov in skladišč, zato si zasluži precej več pozornosti.

Po hitri rasti v zadnjih letih je velikost E-trgovanje ocenjena na vrednost 3,53 bilijona USD. Leta 2019 je prodaja E-trgovine predstavljala 14,1% vseh maloprodajnih nakupov po vsem svetu. Podjetja za tržne raziskave ocenjujejo, da se bo leta 2023 delež E-trgovine v svetovni maloprodaji povečal na 22%.
Hitra rast povečuje povpraševanje po učinkoviti avtomatizaciji v skladiščih in logističnih verigah. Hkrati pa raznolikost predmetov, s katerimi je treba ravnati, zahteva veliko prilagodljivost. Steznik, zavit v šibko plastično vrečko, je treba pobrati in prenašati po logistični verigi tako enostavno kot togo darilno škatlo šampona in balzama.

Izboljšane možnosti rokovanja
Trend večje količine manjših škatel in plastičnih vrečk različnih oblik, velikosti in tež predstavlja velik izziv za sektor E-trgovine, logistike in skladiščenja. Ročno manipuliranje, ki je ergonomsko zahtevno, kljub vsej intenzivnosti ne sledi povpraševanju. Prav tako čedalje bolj avtomatizirani sistemi, ki so nekoč delovali, postajajo neučinkoviti. Hitrost in natančnost pa trpita pod obremenitvijo vse večjega obsega naročil in širše palete različnih izdelkov.

Nastanek ozkih grl v logističnem toku je mogoče odpraviti s povečanimi hitrostmi in povečanimi možnostmi izbire. Kot vitalni del vsakega avtomatiziranega sistema pobiranja, sesalne gume ponujajo možnost iskanja primerno prilagodljivih in učinkovitih rešitev za avtomatizirano pobiranje. Za to pa potrebujete sesalno gumo, ki lahko izpolni dolg seznam želja.

Ena sesalna guma za vse
Prvič, sesalna guma mora zagotoviti eno rešitev pobiranja za povečano paleto različnih izdelkov. Podpirati mora hitro dinamično rokovanje, zmanjšati mora možnost napak in posledično prinesti stroškovno učinkovito rešitev, pri čemer se mora izogniti potrebi po zapletenem orodju.

Drugič, takšna univerzalna sesalna guma za rokovanje z najrazličnejšimi izdelki mora prav tako biti varčna, da se lahko izognemo večji potrebi po stisnjenem zraku oz. vakuumu. Povedano z drugimi besedami, mora sesalna guma omogočiti enostavno pot do povečanja učinkovitosti obstoječe rešitve.
In nazadnje, mora biti sesalna guma dizajnirana iz uveljavljenega materiala z dobro dokazano dolgoživostjo, ki ne pušča sledi.

Izboljšanje obstoječega sistema
Za izboljšanje obstoječega sistema se je treba oddaljiti od pojma, da je sesalna guma samo »gumijasta stvar« na koncu enote za avtomatizacijo. V resnici sesalna guma določa zmogljivost in kapaciteto celotnega sistema.

Zavedanje, da je sesalna guma vitalen del vašega sistema, je ključ do izboljšanja njegove učinkovitosti. Pomembno je vedeti, da igrata kvaliteta in lastnosti materiala sesalne gume ključno vlogo pri rokovanju z različnimi izdelki. Zelo zahtevno je najti sesalno gumo, ki lahko prijema na varen in hiter način veliko število različnih izdelkov. Sesalna guma serije MX proizvajalca PIAB vse to omogoča.

Varčevanje z energijo
Kot vsa tehnologija, se tudi sesalne gume nenehno razvijajo. V njih je zajetega veliko znanja in inženiringa potrebnega za uspešno podporo pri nalogah za katere so zadolžene. Sesalne gume za rokovanje z veliko različnimi tipi površin, vse od kartonski škratelj pa do velikih plastičnih vrečk, zahtevajo skrben in profesionalen razvoj in izdelavo.

Z uporabo skrbno in profesionalno oblikovanih sesalnih gum lahko razširite spekter izbire, ne da bi morali menjati obstoječe orodje ali celo aplikacijo. Sesalna guma, ki ima optimalen prijem pri nizkem nivoju vakuuma bo zagotovila minimalno gubanje ali udrtje izdelkov ali embalaže. Kot bonus, bo to prihranilo tudi veliko energije.

Razširite vaše poslovanje
Sesalna guma mora biti tudi dovolj toga za hitre premike in za kompenzacijo višinskih razlik.Narejena mora biti iz materiala z dolgo življenjsko dobo, z veliko odpornostjo za manjšo obrabo. Takšna sesalna guma vam bo omogočila razširitev zmogljivosti vaše rešitve, dodajanje novih nalog vaši liniji ter povečanje hitrosti in stopnje izbire vašega sistema E-trgovine ali skladišča.

Izbira pravilne sesalne gume:

  • Ena sesalna guma prijema najrazličnejše izdelke.
  • Podpira hitro dinamično rokovanje.
  • Zmanjša število napak.
  • Je cenovno sprejemljiva.
  • Ne potrebuje dodatnih orodij.
  • Varčuje z energijo.
  • Uporabi in izboljša obstoječi sistem.
  • Dolga življenjska doba.
  • Ne pušča sledi.

O proizvajalcu PIAB
PIAB razvija avtomatizacijo s progresivnimi rešitvami prijemanja, dvigovanja in premikanja in to že vse od leta 1951. Verjamemo v avtomatiziran svet v katerem se ne zapravljajo nobeni viri in ljudje se ne poškodujejo. Z letno prodajo približno 150 milijonov EUR, 650 zaposlenimi in globalno prisotnostjo v več kot 100 državah, pomagamo našim strankam vsak dan izboljšati njihovo poslovanje. Od leta 2018 je PIAB v lasti Patricia Industrie, ki je del Investor AB.

Več informacij o izdelkih PIAB dobite pri podjetju INOTEH D.O.O.

info@inoteh.si
02 673 01 35
https://www.inoteh.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!