Po 7 letih ponovno »Roadshow Schunk« v Sloveniji! 

logo

Avtor: Jurij Mikeln
Podjetje MB-NAKLO je konec meseca januarja 2023 po Sloveniji priredilo več enodnevnih dogodkov, ki so jih poimenovali »Roadshow Schunk«.

Podjetje MB-NAKLO, zastopnik podjetja Schunk v Sloveniji, je skupaj s podjetjem Schunk pripravilo enodnevne praktične delavnice za industrijo. Enodnevne praktične predstavitve prijemalne tehnike so organizirali v Ljubljani, Postojni, Celju, Mariboru in Kopru. Njihov cilj je bil strankam približati ter v živo predstaviti zadnje novosti in prednosti rešitev SCHUNK.

Predstavili so:

  • Nova električna/pnevmatska prijemala EGU, EGK
  • Orodja za robotsko obdelavo FDB, RCV, AOV
  • Robotske dodatke SWS, AGE, OPR
  • Linearne enote LM, CLM, LDL, ELP

Po besedah predstavnika podjetja MB-NAKLO
g. Potočnika, je odziv na takšne kratke delavnice s strani podjetij izredno dober. Zaposleni po podjetjih so v današnjih časih zelo obremenjeni in časovno zasedeni. Posledično si težko privoščijo, da sodelavca, zaradi npr. obiska sejma, v podjetju ni več ur. V MB-NAKLO so se zato svojim strankam približali na način, da so praktične delavnice organizirali v njihovi bližini.

Obiskovalci so na več kot desetih demonstracijskih mestih v živo videli in preizkusili delovanje različnih prijemal in robotskih dodatkov. Zelo zanimiva je bila demonstracija prijemala Adheso, ki deluje na podoben princip, kot se površine oprijema gecko plazilec. S tem prijemalom lahko robot prijemlje delikatne predmete, kot je npr. rezina polprevodnika, kjer se je Adheso izkazal kot idealno prijemalo.

logo

Več informacij o predstavljenih proizvodih lahko dobite v podjetju MB-NAKLO.

www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!