Po 7 letih ponovno »Roadshow Schunk« v Sloveniji! 

logo

Avtor: Jurij Mikeln
Podjetje MB-NAKLO je konec meseca januarja 2023 po Sloveniji priredilo več enodnevnih dogodkov, ki so jih poimenovali »Roadshow Schunk«.

Podjetje MB-NAKLO, zastopnik podjetja Schunk v Sloveniji, je skupaj s podjetjem Schunk pripravilo enodnevne praktične delavnice za industrijo. Enodnevne praktične predstavitve prijemalne tehnike so organizirali v Ljubljani, Postojni, Celju, Mariboru in Kopru. Njihov cilj je bil strankam približati ter v živo predstaviti zadnje novosti in prednosti rešitev SCHUNK.

Predstavili so:

  • Nova električna/pnevmatska prijemala EGU, EGK
  • Orodja za robotsko obdelavo FDB, RCV, AOV
  • Robotske dodatke SWS, AGE, OPR
  • Linearne enote LM, CLM, LDL, ELP

Po besedah predstavnika podjetja MB-NAKLO
g. Potočnika, je odziv na takšne kratke delavnice s strani podjetij izredno dober. Zaposleni po podjetjih so v današnjih časih zelo obremenjeni in časovno zasedeni. Posledično si težko privoščijo, da sodelavca, zaradi npr. obiska sejma, v podjetju ni več ur. V MB-NAKLO so se zato svojim strankam približali na način, da so praktične delavnice organizirali v njihovi bližini.

Obiskovalci so na več kot desetih demonstracijskih mestih v živo videli in preizkusili delovanje različnih prijemal in robotskih dodatkov. Zelo zanimiva je bila demonstracija prijemala Adheso, ki deluje na podoben princip, kot se površine oprijema gecko plazilec. S tem prijemalom lahko robot prijemlje delikatne predmete, kot je npr. rezina polprevodnika, kjer se je Adheso izkazal kot idealno prijemalo.

logo

Več informacij o predstavljenih proizvodih lahko dobite v podjetju MB-NAKLO.

www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!