Po 7 letih ponovno »Roadshow Schunk« v Sloveniji! 

logo

Avtor: Jurij Mikeln
Podjetje MB-NAKLO je konec meseca januarja 2023 po Sloveniji priredilo več enodnevnih dogodkov, ki so jih poimenovali »Roadshow Schunk«.

Podjetje MB-NAKLO, zastopnik podjetja Schunk v Sloveniji, je skupaj s podjetjem Schunk pripravilo enodnevne praktične delavnice za industrijo. Enodnevne praktične predstavitve prijemalne tehnike so organizirali v Ljubljani, Postojni, Celju, Mariboru in Kopru. Njihov cilj je bil strankam približati ter v živo predstaviti zadnje novosti in prednosti rešitev SCHUNK.

Predstavili so:

  • Nova električna/pnevmatska prijemala EGU, EGK
  • Orodja za robotsko obdelavo FDB, RCV, AOV
  • Robotske dodatke SWS, AGE, OPR
  • Linearne enote LM, CLM, LDL, ELP

Po besedah predstavnika podjetja MB-NAKLO
g. Potočnika, je odziv na takšne kratke delavnice s strani podjetij izredno dober. Zaposleni po podjetjih so v današnjih časih zelo obremenjeni in časovno zasedeni. Posledično si težko privoščijo, da sodelavca, zaradi npr. obiska sejma, v podjetju ni več ur. V MB-NAKLO so se zato svojim strankam približali na način, da so praktične delavnice organizirali v njihovi bližini.

Obiskovalci so na več kot desetih demonstracijskih mestih v živo videli in preizkusili delovanje različnih prijemal in robotskih dodatkov. Zelo zanimiva je bila demonstracija prijemala Adheso, ki deluje na podoben princip, kot se površine oprijema gecko plazilec. S tem prijemalom lahko robot prijemlje delikatne predmete, kot je npr. rezina polprevodnika, kjer se je Adheso izkazal kot idealno prijemalo.

logo

Več informacij o predstavljenih proizvodih lahko dobite v podjetju MB-NAKLO.

www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!