Podjetje Murrelektronik je stopil v svet sistemov za strojni vid

logo

Nemški specialist za decentralizirano avtomatiko s svojimi inštalacijskimi rešitvami za strojni vid ponuja sedaj tudi rešitve po meri za obdelavo slik v industriji.

Če govorimo o industriji 4.0 ali umetni inteligenci, pri tem ne smejo manjkati kamere za obdelavo slik v industriji. Sistemi za strojni vid so v industrijski proizvodnji in logistiki vedno pomembnejši. Podjetje Murrelektronik GmbH, s sedežem v Oppenweilerju pri Backnangu, s svojimi inštalacijskimi rešitvami za strojni vid ponuja sedaj tudi nov koncept za inštalacijske rešitve za obdelavo slik v industriji. Za proizvajalce strojev in naprav predstavlja Murrelektronik močnega poslovnega partnerja na področju oskrbe z električno energijo ter upravljanja signalov in podatkov pri pametnem povezovanju kamer v industrijskih proizvodnih procesih ali v logistiki. Pri tem Murrelektronik stavi na decentralizirane komponente, ki jih lahko namestimo in priključimo neposredno v okolju stroja. Mednje spadajo stikala, razdelilniki in napajalniki ter ustrezni zmogljivi in prilagojeni kabli in priključki. Prednosti, ki jih prinašajo rešitve podjetja Murrelektronik, so minimalni stroški inštalacije in največja zmogljivost tako pri novih kot tudi že obstoječih strojih in napravah.

Plug & Play za sisteme strojnega vida
Učinkovita oskrba z energijo in zanesljiva podatkovna komunikacija sta temeljna stebra delujočega inštalacijskega koncepta. Naš cilj je, da senzorje in aktuatorje določenega stroja ali naprave učinkovito in ekonomično povežemo v sistem. Inštalacijske rešitve za strojni vid podjetja Murrelektronik so zgrajene modularno. Z njimi lahko sisteme za industrijsko obdelavo slik namestimo v decentralizirani inštalacijski koncept že pri razvoju novih strojev in naprav ali jih povežemo v že obstoječe sisteme. Med te komponente spada pametno hibridno stikalo Xelity Hybrid Switch, ki skrbi za nemoteno in brezhibno podatkovno komunikacijo, na katero lahko priključimo do štiri kamere, Master Breakout Box (razdelilnik signala in napetosti) ter Injection Box (napajalnik napetosti in signalov). Vse komponente so nameščene neposredno v okolju stroja, torej v neposredni bližini posameznega sistema za strojni vid. »Naš decentraliziran inštalacijski koncept ima veliko prednost, saj omogoča našim strankam, da prihranijo stroške zamudnih in dragih inštalacij v električni omarici«, pravi Simon Schlichenmaier iz oddelka za razvoj trga in sistemov za strojni vid v podjetju Murrelektronik. »Električne omarice so tako lahko tudi manjše«. Dodatna pozitivna lastnost je tudi, da lahko z modularnimi rešitvami Plug & Play podjetja Murrelektronik sisteme za strojni vid hitro in prilagodljivo zaženemo, moduli pa še dodatno olajšajo in pospešijo diagnostiko funkcij stroja med delovanjem. To znatno zmanjša čase mirovanja strojev in naprav.

Inteligenca je tam, kjer jo potrebujemo
Schlichenmaier: »Z našimi rešitvami za strojni vid se osredotočamo na vse procese, ki potekajo med kamero in upravljalnikom.« Tam, kjer pa obdelava slik v obstoječih industrijskih sistemih zaradi prenatrpanih električnih omaric sploh ni bila mogoča, so inštalacijske rešitve za strojni vid podjetja Murrelektronik z manjšim številom in krajšimi kabli velika pomoč. S hitrostjo prenosa podatkov 1 gigabit/sekundo (Gbit/s) po X-kodiranih podatkovnih linijah do stikala je obdelava slik z visoko ločljivostjo za rabo na številnih industrijskih področjih možna brez težav. Omrežna komunikacija poteka s hitrostjo do 2,5 Gbit/s. »Podatki so obdelani neposredno na želenem mestu v stroju. Inteligenco smo tako postavili tja, kjer jo potrebujemo«, pravi Schlichenmaier in dodaja: »Z inštalacijskimi rešitvami za strojni vid naše stranke izboljšajo svoje proizvodne procese, ki postanejo bolj učinkoviti in imajo večji pretok. S tem se poveča kakovost izdelkov in prepreči drage prenove in izboljšave. Poleg tega pa naše inštalacijske rešitve za strojni vid očistijo tudi električne omarice.«

Murrelektronik GmbH
https://www.murrelektronik.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nagrada za prijaznost podnebju

CDP je podjetje FANUC ocenil kot "A-Seznam"

Svet mehatronike 45 (1-2024)

Pozdravljeni drage bralke in dragi bralci revije Svet mehatronike! Izgleda, da se svet vrti vedno hitreje. Pa s tem ne mislim vrtenja našega planeta, pač pa uvajanje novih tehnologij. V tokratni številki revije Svet mehatronike boste namreč lahko prebrali, kako umetna inteligenca (AI) pomaga pri iskanju novih materialov.

Predstavljamo Omron K7DD-PQ, novo serijo naprednih naprav za nadzor stanja elektromotorja

Preprečevanje nepričakovanih okvar opreme s spremljanjem težko merljivih načinov okvar, vključno s pogostimi spremembami hitrosti na motorjih s hitro spreminjajočimi se obremenitvami

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!