Pogonska tehnika postaja digitalna

logo

Siemens, d. o. o.
Podajte se v produktivno prihodnost z digitalnimi pogonskimi podatki.

Naj gre za obdelovalno ali proizvodno industrijo: brez pogonov ne gre. Pogonski sistemi pa obetavne začetke obljubljajo tudi na področju digitalizacije. Podatki iz motorjev in pretvornikov so ključnega pomena za vašo konkurenčnost. Torej vam ponujamo bogato izbiro in inženirska orodja, povezovalne module, aplikacije MindSphere in rešitve Edge ter digitalne storitve, ki vam bodo pomagale pri smiselnem ovrednotenju teh informacij. Tako boste lahko pogonske podatke pri proizvodnji strojev in sistemov uporabili na primer za optimizacijo razvojnega procesa, lastnosti strojev ter sistemov ali izboljšanje svojih storitev. Kot upravljavec pa boste lahko uživali v večji stabilnosti, prilagodljivosti in učinkovitosti svojih proizvodnih procesov ter postopkov izdelave.

Koristi za vas; digitalni pogon za uspešnost vašega podjetja
Izkoristite prednosti digitalizacije, da boste ostali konkurenčni ter bo vaša proizvodnja še učinkovitejša, tudi z vidika stroškov, in bolj prilagodljiva – ali pa za uvedbo novih konceptov za stroje in sisteme pri njihovem razvoju. Digitalizacija nizkonapetostne pogonske tehnologije – na primer za optimizacijo celotnega pogonskega sklopa na podlagi podatkov – igra pomembno vlogo in je dobro izhodišče za industrijski internet stvari oz. IIoT.

Prednosti za izdelovalce strojev in sistemov
Izboljšana razpoložljivost strojev in sistemov – zaradi še zanesljivejših pogonskih sistemov, pri čemer visoko zanesljivost zagotavljajo digitalne možnosti preverjanja in uvajanja konstrukcijskih izboljšav ter temeljitega spremljanja posameznih pogonov in celotnega nabora pogonov. Krajši čas do lansiranja na trg – zaradi hitrejšega razvoja, ki mu botrujejo praktična programska orodja in neprekinjena podatkovna zbirka za sočasne razvojne procese ter virtualne simulacije, testi in zagon strojev ter sistemov.

Nove možnosti za prihodnje storitvene in poslovne modele – te segajo od aplikacijskih rešitev po meri in digitalnih storitev do pogodbeno zagotovljene razpoložljivosti strojev in sistemov.

Prednosti za upravljavce strojev in sistemov
Izboljšana razpoložljivost in produktivnost proizvodnje, manj nenačrtovanih zaustavitev – zaradi zgodnjega zaznavanja odstopanj in nastajajočih tveganj zahvaljujoč spremljanju digitalnih pogonov.

Bolj prilagodljiva proizvodnja celo šarž, ki obsegajo samo en izdelek – zaradi boljše uporabe znanja z obstoječih proizvodnih linij zahvaljujoč transparentni uporabi, preglednosti stanj, lokacij in zmogljivosti vse do pogonske ravni.

Identifikacija možnosti za optimizacijo z namenom hitrejše, boljše in učinkovitejše proizvodnje zahvaljujoč preglednosti, ki jo zagotavljajo podatki – na primer za hitrejše prilagoditve, preprostejši nadzor kakovosti in zgodnje napovedovanje zahtev po vzdrževanju.

Uporaba pogonskih podatkov v vsaki fazi
Prvi koraki v svet digitalizacije pogonske tehnike so zelo preprosti. Ponujamo ustrezne rešitve za digitalizacijo nizkonapetostnih motorjev in pretvornikov za vsako fazo v življenjskem ciklu stroja ali sistema. Naša ponudba sega od digitalnih do fizičnih pogonskih sklopov. Zahvaljujoč neprekinjeni integraciji, lahko začnete že danes, vloženi trud pa ne bo pretiran – pridobljene informacije pa lahko na poljubnih področjih uporabite že jutri.
Praktična orodja in rešitve za pogonski sklop
Naj gre za načrtovanje, realizacijo ali optimizacijo pogonske tehnike strojev in sistemov, vam bo naša bogata ponudba pomagala cilje doseči hitreje, učinkoviteje in zanesljiveje.

Orodja za oblikovanje in načrtovanje pogonskih sklopov
Zagotavljamo praktična orodja, ki vam bodo pomagala pri načrtovanju strojev in sistemov s področja pogonske tehnike. Podatki digitalnih pogonov na primer omogočajo simulacijo obnašanja pogona, izvedbo sprememb in preprečevanje napak že vnaprej, da pospešite razvoj strojev in sistemov. Uporabljena orodja pri oblikovanju in načrtovanju: SINAMICS DriveSim Basic, SIZER pri orodju TIA Selection Tool, NX MCD in SIZER, makri EPLAN, Drive Technology Configurator, SinaSave.

Orodja za inženiring, povezljivost in zagon
Zmogljive rešitve za digitalizacijo pospešijo uvedbo in zagon ter upravljavcem strojev in sistemov pomagajo pri proizvodnji izkoristiti stroje v čim večji meri. Izdelovalci strojev in sistemov boste tako prihranili čas. Uporabniki pa bodo uživali v hitrem in gladkem zagonu, hitrem lansiranju izdelka ter zanesljivem delovanju. Orodja, uporabljena za inženiring, povezljivost in zagon: SINAMICS/SIMOTICS CONNECT, Drive System Framework, SIPLUS sistem za nadzor stanja CMS1200, SINAMICS Startdrive na portalu TIA, spletni strežnik SINAMICS, SIMOTICS Digital Data App, Digital Drive System Services.

Orodja za spremljanje in optimizacijo pogonov
Med tekočim delovanjem rešitve na podlagi podatkov upravljavcem pomagajo pri doseganju optimalne proizvodnje. Konstruktorji strojev in sistemov pa te iste aplikacije uporabljajo za spremljanje pomembnih obratovalnih stanj, da lahko ponudijo vzdrževalne storitve in optimizacijo z namenom še večjega izboljšanja učinkovitosti, zanesljivosti in razpoložljivosti strojev ter sistemov. Orodja, uporabljena za spremljanje in optimizacijo: Analyze MyDrives App, SIDRIVE IQ Fleet App, SIPLUS sistem za nadzor stanja CMS1200, SINAMICS Startdrive na portalu TIA, spletni strežnik SINAMICS.

Več informacij na spletni strani:
https://new.siemens.com/global/en/products/drives/digitalization-in-drive-technology.html

Siemens d.o.o.
Letališka cesta 29c
1000 Ljubljana
https://www.siemens.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!