Pohitritev logističnih operacij z OMRON mobilnimi roboti s selektivno avtonomijo

logo

Miel d.o.o.
Današnja podjetja se soočajo s spreminjajočo proizvodnjo in pomanjkanjem delovne sile, ki vodijo v iskanje različnih načinov, kako povečati fleksibilnost in učinkovitost logističnih operacij.

OMRON avtonomni mobilni roboti (AMR) imajo vgrajeno novo funkcionalnost z izborom selektivne avtonomije, ki simulira vedenje AGV robotov, brez uporabe magnetnih trakov ali fizičnih vodil.

V določenih aplikacijah, na območju proizvodnje, se lahko mobilni roboti gibljejo hitreje. Z uporabo selektivne avtonomije se OMRON mobilnimi roboti gibljejo v »AGV načinu« in v »AMR načinu«, s tem pa skrajšujejo ciklični čas logističnih operacij za do 15 %.

V programskem okolju »FLOW iQ« se uporabniki odločajo, kje želijo, da se robot giblje v »AGV načinu« in kje v »AMR načinu«. Tako ima robot načrtovano pot s selektivnim in avtonomnim vodenjem, med katerima pa avtomatsko preklaplja glede na območje proizvodnje ali pa glede na zaznane ovire. S tem je omogočena večja funkcionalnost, prilagodljivost in višja raven nadzora gibanja mobilnega robota.

Današnja podjetja se soočajo s spreminjajočo proizvodnjo in pomanjkanjem delovne sile, ki vodijo v iskanje različnih načinov, kako povečati fleksibilnost in učinkovitost logističnih operacij.

  • izboljšan ciklični čas do 15 %,
  • manj zastojev,
  • manj naprav za nadzor prometa,
  • bolj dosledno in varno gibanje robotov.

Flow iQ omogoča tudi pogled v analitiko delovanja posameznih robotov kot tudi celotne flote, kjer si uporabniki lahko pogledajo stanje robota, zgodovino opravil, porabo in status baterije ter preverijo in urejajo tlorise proizvodnje (facility map).


KLJUČNE PREDNOSTI FLOW iQ:

  • hitri vpogled v stanje in delovanje robotov (polnjenje, čakanje, stanje napake),
  • vizualizacija uspešnosti delovanja flote s prikazano statistiko,
  • pregled kakovosti WiFi signala na tlorisu proizvodnje za določitev šibkih območij signala,
  • prilagoditev prometa z lokalizacijo in umestitvijo v aktualnem tlorisu proizvodnje za izboljšanje cikličnih časov.

https://www.miel.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!