Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

TinyURL
Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Operacije so potekale 23. junija na kuncih v centru v mestu Guangzhou, glavnem mestu province Guangdong, kirurška ekipa pa je uporabljala robota iz očesne bolnišnice Hainan v očesnem centru Zhongshan v mestu Haikou, glavnem mestu province Hainan.

Poskus je vodila ekipa profesorja Lina Haotiana, stanje vseh 12 operiranih kuncev pa je po mesecu dni opazovanja stabilnih.

Po besedah Lina, ki je direktor oftalmološkega centra Zhongshan, bo preboj pripomogel k pospešitvi medicine na daljavo na Kitajskem ter k dvigu ravni medicinskih naprav in opreme v državi na vodilno raven v svetu.

“Če bo šlo vse gladko, bo oddaljena mikronska oftalmološka 5G kirurgija ljudem na voljo v pol leta,” je dejal.

Huang Kai, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze Sun Yat-sen, je dejal, da uspeh operacij dokazuje, da so 5G roboti stabilni in natančni.

“Oftalmološka kirurgija zahteva izjemno natančnost in stabilnost,” je dejal Huang.

Huang je dejal, da si bodo močno prizadevali za pospešitev izvajanja in promocije kirurških robotov 5G, vključevanje digitalne telemedicine, neodvisno inovativno tehnologijo kirurških robotov, nove digitalne terapije medicinskih in zdravstvenih storitev, da bi v prihodnjih mesecih dosegli višjo raven zdravljenja.

Povzeto po:
https://tinyurl.com/yp9vvxrv

https://tinyurl.com

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!