Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

TinyURL
Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Operacije so potekale 23. junija na kuncih v centru v mestu Guangzhou, glavnem mestu province Guangdong, kirurška ekipa pa je uporabljala robota iz očesne bolnišnice Hainan v očesnem centru Zhongshan v mestu Haikou, glavnem mestu province Hainan.

Poskus je vodila ekipa profesorja Lina Haotiana, stanje vseh 12 operiranih kuncev pa je po mesecu dni opazovanja stabilnih.

Po besedah Lina, ki je direktor oftalmološkega centra Zhongshan, bo preboj pripomogel k pospešitvi medicine na daljavo na Kitajskem ter k dvigu ravni medicinskih naprav in opreme v državi na vodilno raven v svetu.

“Če bo šlo vse gladko, bo oddaljena mikronska oftalmološka 5G kirurgija ljudem na voljo v pol leta,” je dejal.

Huang Kai, profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze Sun Yat-sen, je dejal, da uspeh operacij dokazuje, da so 5G roboti stabilni in natančni.

“Oftalmološka kirurgija zahteva izjemno natančnost in stabilnost,” je dejal Huang.

Huang je dejal, da si bodo močno prizadevali za pospešitev izvajanja in promocije kirurških robotov 5G, vključevanje digitalne telemedicine, neodvisno inovativno tehnologijo kirurških robotov, nove digitalne terapije medicinskih in zdravstvenih storitev, da bi v prihodnjih mesecih dosegli višjo raven zdravljenja.

Povzeto po:
https://tinyurl.com/yp9vvxrv

https://tinyurl.com

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Signalni stolpiči PATLITE serije LR

Predstavljamo vam serijo signalnih stolpičev PATLITE, z izjemno svetlimi LED diodami, modularno zasnovo in široko izbiro možnosti za uporabo v najbolj zahtevnih aplikacijah.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!