Predstavljamo avtonomne mobilne robote Omron, novi seriji MD, za srednji obseg nosilnosti

logo

MIEL d.o.o.
Izboljšana učinkovitost pri prevozu materiala s srednje velikimi nosilnostmi ter integrirano krmilno tehnologijo

Omron mobilni robot serije MD-650 / MD-900

Na trg smo lansirali novi seriji Omron avtonomnih mobilnih robotov (AMR), tj. MD-650 in MD-900, s srednjo nosilnostjo (650 kg in 900 kg). Ti modeli širijo Omron-ovo linijo avtonomnih robotov in tako zadostijo potrebam najrazličnejših aplikacij za prevoz delov in materiala, kar zagotavlja večjo učinkovitost na proizvodnih mestih. Današnja proizvodna mesta se osredotočajo na produktivnost in kakovost, hkrati pa ustvarjajo delovna mesta, ki zmanjšujejo fizično obremenitev delavcev. V avtomobilski proizvodnji je na primer ključna avtomatizacija prevoza delov in materiala. To vključuje premik težkih elementov v procesu proizvodnje in končnih izdelkov ter pogoste medprocesne prenose majhnih serij WIP (Work In Progress) materiala v proizvodnih sistemih z visoko mešanico materialov in majhnim obsegom. Avtonomni mobilni roboti s pametno programsko opremo za upravljanje voznega parka lahko prevzamejo te težke in ponavljajoče se naloge.

Omron-ova obstoječa linija mobilnih robotov po nosilnosti sega od 60 do 1500 kg, MD-650 in MD-900 pa ponujata novo možnost srednje vmesne nosilnosti (650 kg / 900 kg). Njihova edinstvena tehnologija krmiljenja omogoča varen in nemoten transport, ki ga je mogoče enostavno izvesti na proizvodnih mestih, kjer ljudje in stroji delajo na istem območju.

Edinstvena programska oprema Omron Fleet Manager omogoča integrirano krmiljenje do 100 mobilnih robotov v enem samem sistemu, odpravlja potrebo po več sistemih za upravljanje voznega parka in samodejno izbere optimalnega mobilnega robota za vsak proces glede na tovor in razpoložljivost.

  1. Visoka hitrost in varnost z najvišjo hitrostjo premikanja1 v srednjem obsegu nosilnosti2 in z edinstvenim algoritmom za izogibanje oviram.
    MD-serija je rezultat dokazanih izkušenj saj temelji na implementaciji več tisoč mobilnih robotov na proizvodnih lokacijah po vsem svetu. Nov sistem deluje gladko, tudi v ozkih prehodih, hitro, zahvaljujoč največji hitrosti 2,2 m/s pri MD-650 in 1,8 m/s pri MD-900, naprednih navigacijskih funkcijah in algoritmih za izogibanje oviram. Poleg tega uvedba napredne baterije in tehnologije polnjenja omogoča 8 ur delovanja s 30-minutnim polnjenjem za MD-650 ter 7,5-urnim za MD-900.
  2. Integriran nadzor nad vsemi mobilnimi roboti z uporabo lastne programske tehnologije
    En sam sistem lahko zagotovi integrirane poti premikov za do 100 mobilnih robotov z različnimi nosilnostmi ter nadzoruje zaporedje premikov v realnem času. Napredna povezava znotraj enega samega sistema omogoča usmerjanje v realnem času, tudi za prenose med procesi pri različnih proizvodnih hitrostih, ter se tako dosežejo učinkoviti premiki z minimalnim zadrževanjem.
  3. Visoka stopnja varnosti v skladu z mednarodnim standardom ISO3691-4*3
    Serija MD je zasnovana skladno s standardom ISO 3691-4 (uveljavljen leta 2020), najnovejšim varnostnim standardom za industrijska avtonomna vozila za prevoz tovora ter njihove sisteme.

Omron bo še naprej razvijal varne in visokokakovostne mobilne robote in lastno programsko opremo za nadzor, ki bo pomagala zmanjšati breme transporta materiala v različnih panogah. Cilj je ustvariti rešitve za avtomatizacijo, ki povečajo vrednost ljudi in prispevajo k uspešni prihodnosti za posameznike, industrijo in okolje.

*1 Od junija 2023 po interni raziskavi.
*2 Mobilni robot z modelom nosilnosti od 500 do 900 kg
*3 Mednarodni varnostni standard, ki velja za AGV (avtomatizirano vodeno vozilo), AMR (avtonomni mobilni robot) in druga vozila in sisteme brez posadke. Določa zahteve za varnostne funkcije in metode potrjevanja avtomatskih funkcij vozila, skladnost s temi zahtevami pa je potrebna za doseganje standarda.

Kontaktirajte nas za brezplačno svetovanje pri integraciji mobilnih robotov v vaši proizvodnji: omron.podpora@miel.si.

MIEL d.o.o., Industrijska Avtomatizacija, www.miel.si, 03 77 77 000

MIEL d.o.o.
Ulica svežih idej 4A
3320 Velenje
E-pošta: info@miel.si
Tel.: +386 (0)3 77 77 000
https://www.miel.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!