Preprečevanje suhega teka in kavitacije: inovativni senzor za zaščito črpalk pred zračnimi mehurčki

ProElektronika d.o.o.
Nova vrsta senzorja učinkovito ščiti črpalke pred suhim tekom in kavitacijo (hidrodinamični pojav, pri katerem se pojavijo zračni mehurčki v kapljevini).
S PAD20 strokovnjak za senzorje Baumer predstavlja inteligentno rešitev za različne aplikacije in industrije. Načelo je preprosto: inovativni senzor za analizo PAD20 bo hitro in zanesljivo zaznal tudi najmanjše mehurčke zraka in plina v tekočinah. Zahvaljujoč načelu pametnega senzorja bo nemudoma javil vsako preseženo posamično nastavljivo mejo za prisotnost plina. Signal se lahko uporabi za zaustavitev črpalke ali za javljanje alarmnega opozorila. Senzor tudi signalizira, ali je zaprt sistem brez plinskih mehurčkov. Digitalni vmesnik IO-Link zagotavlja dragocene sekundarne podatke, na primer za spremljanje stanja: stranke lahko spremljajo količino prisotnosti plina v sistemu. Zgodnje odkrivanje plinskih mehurčkov v tekočinah je učinkovita zaščita črpalke. Kavitacija in suhi tek sta stalni nevarnosti pri delovanju črpalke in pogosto povzročita visoke stroške. Mehurčki plina ali zraka v črpanem mediju lahko poškodujejo črpalko, kar povzroči drago okvaro in visoke stroške vzdrževanja.

Aplikacije od pivovarne do ogrevalne tehnike
PAD20 bo varoval črpalke pred škodljivimi plinskimi žepi za podaljšano življenjsko dobo. Zahvaljujoč natančnemu zgodnjemu zaznavanju bo senzor tudi zmanjšal napor pri vzdrževanju. PAD20 lahko poveča splošno učinkovitost naprave v industrijskih in higienskih aplikacijah. Ni pomembno, kakšna je konsistenca medija: PAD20 zanesljivo deluje tako v tekočinah, kot je mleko, kot v viskoznih medijih, kot je olje.
Kjer koli se uporabljajo črpalke, bo PAD20 zagotovil operativno zmogljivost: v industrijskih aplikacijah, proizvodnji hrane, gradbeni tehnologiji ali oskrbi z vodo. Bolj ciljne aplikacije so nadzor hladilnih krogov in preprečevanje suhega teka, nadzor procesa in zagotovljena zanesljivost procesa v smislu zaščite črpalke.
Princip merjenja senzorja je zaznavanje mehurčkov zraka in plina v tekočinah z najmanjšo prevodnostjo dc > 1,5 na podlagi vrednosti enosmernega toka (dc = dielektrična konstanta).

Zahvaljujoč sofisticiranim algoritmom bo PAD20 zelo natančno prepoznal kakršno koli prisotnost pretoka tekočine. Senzor meri enosmerno odstopanje neodvisno od medija in na ta način zagotavlja največjo prilagodljivost. Dve individualno določeni preklopni območji omogočata uporabnikom, da senzor optimalno prilagodijo zahtevam procesa.

Za vse dodatne informacije se obrnite na info@proel.si.

ProElektronika d.o.o.
Mariborska cesta 86
SI-3000 Celje
E-pošta: info@proel.si
https://www.proel.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Plastožer – naprava za drobljenje pločevink in plastike

V petek, 5. 5. 2023 se je odvilo finale že 10. Junior Achivement nacionalno tekmovanje programa Moje podjetje, ki so ga izvedli na na Gospodarski zbornici Slovenije.

MIEL OMRON na sejmu MIS’23

MIEL OMRON na sejmu MIS'23

Svet mehatronike 42

v industriji so materiali različnih izdelkov zelo pomembni. Pomembno je, da je nek material trden, žilav – seveda odvisno od uporabe. Pri nekaterih primerih uporabe pa je pomembno, da je material tudi elastičen in da se po obremenitvi vrne v svoj položaj. Tako so japonski znanstveniki naredili nov material - leguro na osnovi bakra, ki ima elastično obremenitev večjo od 4,3%. Tak material bi lahko prišel prav v proizvodnji naprav za športnike, v medicinskih napravah ter verjetno še kje drugje.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!