Prijemalo, ki zmore več

logo

SCHUNK Intec GmbH
SCHUNK z novim prijemalom PGL-plus-P predstavlja novo vodilno prilagodljivo in robustno prijemalo, ki se ponaša z izboljšano varnostjo. Pnevmatsko prijemalo je prvo na svetu, ki ima certificirano varno vzdrževanje sile prijema.

Novi PGL-plus-P bo dobro poskrbel za tiste, ki iščejo zmogljivo, a vsestransko uporabno prijemalo. Pnevmatsko univerzalno prijemalo je na voljo v petih velikostih in ponuja edinstveno kombinacijo hoda, sile in povezljivosti, zaradi česar je popolnoma primerno za rokovanja, pri katerih je potrebna prilagodljivost. Zaradi dolgega hoda čeljusti od 10 do 25 mm na prst lahko uporabniki z enim samim prijemalom obdelujejo širok razpon delov. To prihrani investicijske stroške in je še posebej zanimivo za majhne proizvodne serije in veliko variabilnost delov, na primer za polnjenje in sestavljanje strojev. Novo prijemalo ima silo prijema 220 N pri velikosti 10 in do 1300 N pri velikosti 25.

Poleg ravne oblike ter preizkušenega in robustnega večzobega vodenja se ponaša tudi s tesnjenjem v skladu z razredom zaščite IP 64, kar pomeni, da lahko svoje delo brez dodatnih težav opravlja tudi v umazanih okoljih. V kombinaciji z vgrajenim priključkom za izpihovanje zraka se lahko razred zaščite poveča na IP 67. Zaradi standardnega maziva v skladu s standardom H1 se lahko prijemalo uporablja tudi v medicinske in farmacevtske namene ali v živilski industriji.

Novo prijemalo PGL-plus-P je prvo pnevmatsko prijemalo, ki ponuja certificirano varno vzdrževanje sile prijema in že vgrajen senzorski sistem IOL. Slika: SCHUNK

Varnost pri oblikovanju sistemov
SCHUNK s prijemalom PGL-plus-P sledi jasnemu cilju: večja varnost pri uporabi ob hkratnem zagotavljanju širšega nabora uporabe. V ta namen SCHUNK ponuja pnevmatsko prijemalo kot prvo na svetu s certificiranim varnim vzdrževanjem sile prijema GripGuard. S tem je tveganje, da bi se upravljavci poškodovali, na primer med odstranjevanjem delov, zmanjšano na minimum, saj so nenadzorovani premiki čeljusti ob nenadnem padcu tlaka odpravljeni že na samem začetku. Prav tako se v primeru okvare ali zaustavitve v sili ne izgubi noben obdelovanec. V primeru izgube tlaka se zanesljivo ohrani vsaj 80 % nazivne sile prijema. To prihrani čas in stroške pri izjavi o skladnosti CE v skladu z Direktivo o strojih in analizi tveganja celotnega sistema. Poleg nove tehnologije GripGuard je PGL-plus-P na zahtevo na voljo tudi z običajnim vzdrževanjem sile prijema s pomočjo tlačnih vzmeti.

Senzorski sistem z največjo natančnostjo
Še ena vrhunska lastnost je že vgrajen senzorski sistem IOL. Z njim se poveča zmogljivost prijemala ter poenostavijo nabava, zagon in popravilo, saj ne potrebuje zunanjih senzorjev. Uporablja se lahko za spremljanje položaja prsta v celotnem območju hoda. Prav tako lahko z visoko natančnostjo razlikuje obdelovance, kar je pomembna lastnost, ki omogoča manipulacijo z večjim naborom delov. Uporabniki lahko preklapljajo med načinoma IO-Link in SIO. Z načinom “Gripping Point Mode” in “Gripping Range Mode” SCHUNK ponuja tudi dva senzorska profila za preprostejše programiranje položajev ali območij obdelovancev. Program za PGL-plus-P je vsestranski in kombiniran. To pomeni, da je mogoče prijemalo individualno prilagoditi skoraj vsaki situaciji – na primer z običajnimi senzorji namesto novega senzorskega sistema IOL, kot natančno različico ali kot različico za delo pri visokih temperaturah 130 °C in več.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
www.schunk.com

logo

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!