Prijemalo, ki zmore več!

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Schunk z novim PGL-plus-P uvaja prilagodljivo in robustno prijemalo, ki blesti predvsem s povečano varnostjo. Pnevmatsko prijemalo je prvo na svetu s certificirano varnostjo prijemalne sile. Za tiste, ki iščejo zmogljivo, a vsestransko prijemalo, je novi PGL-plus-P odlična izbira.

Pnevmatsko univerzalno prijemalo v petih velikostih ponuja edinstven paket zmogljivosti, sile in povezljivosti, zaradi česar je popoln za opravljanje nalog, kjer je potrebna visoka stopnja prilagodljivosti. Zahvaljujoč velikemu hodu čeljusti od 10 – 25 mm na prst lahko uporabniki z enim samim prijemalom rokujejo s široko paleto obdelovancev. To prihrani investicijske stroške in je še posebej zanimivo za majhne serije, na primer pri vstavljanju kosov v stroje in pri montaži. Novo prijemalo ima prijemalno silo od 220 N pri velikosti 10 do 1300 N pri velikosti 25. Poleg svoje ploščate zasnove in preizkušenega ter robustnega več zobnega vodenja dosega tudi standardno tesnjenje v skladu z IP 64, ki pomeni, da lahko brez nadaljnjega opravlja svoje delo tudi v zahtevnih okoljih. V kombinaciji z integriranim priključkom za odzračevanje je mogoče razred zaščite povečati na IP 67. Zahvaljujoč standardnemu mazanju, ki je skladno s standardom H1, se lahko prijemalo uporablja tudi v medicinskih in farmacevtskih aplikacijah ali v prehranski industriji.

Varnost pri načrtovanju sistemov
S PGL-plus-P si je SCHUNK zadal jasen cilj: več varnosti ob hkratnem zagotavljanju širokega spektra primernih aplikacij. V ta namen SCHUNK ponuja prvo pnevmatsko prijemalo na svetu, ki ima GripGuard certificirano varnost prijemalne sile. To zmanjšuje tveganje, da bi se upravljalec poškodoval, npr. med odstranjevanjem dela, saj so nenadzorovani gibi čeljusti v primeru nenadnega padca tlaka odpravljeni že na začetku. Prav tako noben obdelovanec ni izgubljen v primeru okvare ali zaustavitve v sili. Cca. 80 % nazivne prijemalne sile se vedno ohrani v primeru izgube tlaka. To prihrani čas in stroške, ko je v igri izjava CE o skladnosti. Poleg nove tehnologije GripGuard je PGL-plus-P na voljo s kompresijskimi vzmetmi.

Senzorski sistemi z najvišjo natančnostjo
Dodatno prednost za uporabnika predstavlja že integriran senzorski sistem IOL. Poenostavljen je zagon in popravilo, ker ni potrebe po zunanjih senzorjih. Uporablja se lahko za spremljanje položaja prstov v celotni dolžini hoda. Prav tako lahko z visoko natančnostjo ločuje med obdelovanci. Uporabniki lahko preklapljajo med načinoma IO-Link in SIO. Z načinoma »Gripping Point Mode« in »Gripping Range Mode« ponuja SCHUNK tudi dva profila senzorjev za povsem enostavno programiranje položajev ali območij obdelovanca. Program za PGL-plus-P je vsestranski, kar pomeni, da je mogoče prijemalo individualno prilagoditi skoraj vsaki aplikaciji – na primer z običajnimi senzorji namesto novega senzorskega sistema IOL, kot natančno različico ali kot visokotemperaturno različico za uporabo do 130 °C.
Za predstavitev novega prijemala PGL-plus-P kontaktirajte zastopnika MB-NAKLO. Z veseljem vam predstavimo prednosti prijemala oziroma poiščemo drugo rešitev iz širokega spektra prijemal in ostalih komponent za avtomatizacijo proizvajalca SCHMALZ.

MB-NAKLO d.o.o.
janez.draksler@mb-naklo.si
GSM: 040 975 528
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

LAPP in obnovljivi viri energije

Klimatske spremembe za človeštvo predstavljajo resen problem. Pomembno je, da se tega zavedajo tako gospodarstva kot tudi vlade. Najhitrejši učinek na okolje bi dosegli, če bi se odpovedali komoditetam modernega sveta.

Nadomestite mehanske z magnetnimi zobniki

Kako to, da se o magnetnih prenosih tako malo govori? Poglejte si zanimiv video o megnetnih prenosih: https://www.youtube.com/watch?v=DAWVetrtD9U

Frekvenčni pretvornik GA700 za industrijske aplikacije

Vsestranski frekvenčni pretvornik za industrijsko uporabo Yaskawa GA700 odlikujejo velika prilagodljivost, majhne dimenzije in številne vgrajene funkcije.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!