Profilni laserski senzorji scanCONTROL za aplikacije strojnega vida

logo

Tipteh d.o.o.
Micro-Epsilon je razvil adapter scanCONTROL AIK za integracijo laserskih profilnih senzorjev v programsko opremo Cognex VisionPro za 2D/3D analizo. Z njim integratorjem omogoča hitro in zelo enostavno uporabo strojnega vida za celovito analizo izdelkov v proizvodnji in industrijski avtomatizaciji.

Senzorji scanCONTROL zdaj kompatibilni s Cognex VisionPro
Micro-Epsilonov adapter scanCONTROL AIK (Acquisition Integration Kit) za programsko opremo Cognex VisionPro, je namenjen integratorjem. Omogoča hitrejšo in lažjo integracijo zmogljivih in cenovno ugodnih COMPACT laserskih profilnih senzorjev v Cognexovo programsko opremo za strojni vid ter hitro pripravo zanesljivih aplikacij s scanCONTROL senzorji. Brezplačni adapter, ki so ga v Micro-Epsilonu razvili v sodelovanju s podjetjem Cognex, podpira vse trenutne modele profilnih laserskih senzorjev scanCONTROL: LLT25x0, 29×0, 30×0 in 30×2.
Poskrbite za natančno in zanesljivo 2D/3D analizo
Zmogljivo programsko opremo za strojni vid Cognex VisionPro je za 2D/3D analize razvila družba Cognex Corporation. Združuje tehnologije 2D in 3D vida za celovito analizo predmetov, delov in komponent, predvsem v proizvodnji in aplikacijah industrijske avtomatizacije.

S sofisticiranimi algoritmi za analizo slik vam omogoča odkrivanje napak ali nepravilnosti v industrijskih izdelkih. Natančno lahko izmeri dimenzije, kote in oblike izdelkov ter zazna celo manjša odstopanja kot so praske, razpoke in podobno. S primerjavo komponent z zahtevanimi standardi zagotovi, da so komponente ustrezne kakovosti.
Izkoristite širok nabor orodij za strojni vid
Poleg programske opreme Cognex VisionPro, so za integracijo profilnih laserskih senzorjev integratorjem na voljo tudi druga orodja za strojni vid. Uporabijo lahko Micro-Epsilonove SDK knjižnice v C/C++ in C# programskih jezikih ter integracijo preko standardnih GeniCam ali GigE Vision vmesnikov.

Na voljo so tudi dodatki za LabView, Zebra Aurora Vision Studio, Halcon ali druga orodja za strojni vid.

Cenovno učinkovita vrhunska zmogljivost
Profilni laserski senzorji podjetja Micro-Epsilon se po natančnosti in frekvenci meritev uvrščajo med najzmogljivejše profilne senzorje na svetu. Senzorji scanCONTROL ne potrebujejo zunanjega krmilnika. So vrhunska in cenovno učinkovita rešitev, s katero brezkontaktno zaznate, merite in analizirate profile na različnih površinah tarč v številnih industrijskih aplikacijah. Inteligenca, ki je integrirana v senzorsko glavo modelov scanCONTROL SMART, rešuje vsestranske merilne naloge brez programiranja. Programiranje z različnimi programi za strojni vid pa integratorjem omogočajo modeli scanCONTROL COMPACT, ki nimajo integrirane inteligence.

Vsestransko uporabni scanCONTROL
Senzorje scanCONTROL lahko uporabite v številnih aplikacijah, za različne naloge v mnogih industrijskih panogah.

Aplikacije lahko po industrijskih področjih izberete glede na:

  • material merjenca (kovina, les, plastika, guma, ostalo),
  • tip meritve (profil, 3D slika, širina, višina/korak, vrzel, V-vrzel, rob, kot, varilni šiv/nanos lepila, utori, površina, položaj).

Izbor lahko opravite na spletnem naslovu:
https://www.micro-epsilon.com/2D_3D/laser-scanner/applications/.
V podjetju Tipteh d.o.o. vam z veseljem posredujemo več informacij o aplikacijah, ki vas zanimajo.

URL novice:
https://tipteh.com/si/senzorji/visoko-natancni-senzorji/profilni-senzorji-za-aplikacije-strojnega-vida/

Tipteh d.o.o.
Ulica Ivana Roba 23
1000 Ljubljana
info@tipteh.si
+386 (0)1 200 51 50
www.tipteh.com/si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!