Programabilni inkrementalni dajalnik EB200E

logo

Omogoča stroškovno učinkovito povezavo in prilagodljivo parametriranje preko IO-Link vmesnika.

Električna in mehanska integracija dajalnikov impulzov (enkoderjev) je postala veliko enostavnejša in ekonomsko izvedljiva. Novi enkoder brez ležajev EB200E proizvajalca Baumer dokazuje prav to. Lahko se kompaktno integrira na katero koli os brez zapletene prilagoditve mehanike. EB200E je prvi pametni inkrementalni enkoder brez ležajev z IO-Link vmesnikom na trgu. Vmesnik zmanjša stroške in olajša povezovanje, funkcija nadzora hitrosti pa nadomesti dodatne komponente strojne opreme.

Vmesnik IO-Link omogoča povezavo do 8 enkoderjev na glavno enoto IO-Link s cenovno ugodnejšimi kabli za povezovanje. Na ta način EB200E odpira popolnoma nova področja uporabe: parametriranje enkoderja poteka preko IO-Link vmesnika. Ta vmesnik omogoča parametriranje dveh stikalnih izhodov, ki delujeta kot nadzornik hitrosti za prekoračitev hitrosti, razpon vrtljajev, mirovanje ali smer vrtenja. Poleg tega EB200E oddaja tudi običajne HTL signale.

Z majhno vgradno globino 12 mm in prilagodljivimi premeri gredi se enkoder brez ležajev integrira v zasnovo stroja na način, ki prihrani prostor. Zahvaljujoč brezkontaktnemu zaznavanju med senzorsko glavo in magnetnim obročem enkoder dobro prenaša umazanijo, udarce ali vibracije. Nova programska oprema Baumer Sensor Suite, ki smo jo opisali v prejšnji številki omogoča priročno računalniško orodje za parametriranje in vizualizacijo podatkov.

Glavne značilnosti:

  • Enostavna integracija.
  • Ekonomična rešitev.
  • Kompaktnost in zanesljivost naprav.
  • Cenejša povezljivost.
  • Nove možnosti zagona, servisa in vzdrževanja.
  • Enostavna nadgradnja obstoječih aplikacij.

Za vse dodatne informacije ali testiranje se lahko obrnete na info@proel.si.

https://www.proel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Novi navorni motorji TM-2

Neposredni pogoni z izjemnimi lastnostmi temeljijo na naši seriji navornih motorjev TMRW. Ob enakih merah dosežejo do 40 % večje navore. Ne potrebujejo vzdrževanja, so brez zračnosti in prepričajo z izjemno kompaktno obliko.

Kompaktni dislocirani I/O IP20, za enostavno načrtovanje proizvodnje

Sistem TB20 v kombinaciji z brezplačnim orodjem ToolBox omogoča elegantno načrtovanje in preprosto konfiguracijo proizvodnje

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Avtomatizirana proizvodnja zelene solate

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!