Programabilni inkrementalni dajalnik EB200E

Omogoča stroškovno učinkovito povezavo in prilagodljivo parametriranje preko IO-Link vmesnika.

Električna in mehanska integracija dajalnikov impulzov (enkoderjev) je postala veliko enostavnejša in ekonomsko izvedljiva. Novi enkoder brez ležajev EB200E proizvajalca Baumer dokazuje prav to. Lahko se kompaktno integrira na katero koli os brez zapletene prilagoditve mehanike. EB200E je prvi pametni inkrementalni enkoder brez ležajev z IO-Link vmesnikom na trgu. Vmesnik zmanjša stroške in olajša povezovanje, funkcija nadzora hitrosti pa nadomesti dodatne komponente strojne opreme.

Vmesnik IO-Link omogoča povezavo do 8 enkoderjev na glavno enoto IO-Link s cenovno ugodnejšimi kabli za povezovanje. Na ta način EB200E odpira popolnoma nova področja uporabe: parametriranje enkoderja poteka preko IO-Link vmesnika. Ta vmesnik omogoča parametriranje dveh stikalnih izhodov, ki delujeta kot nadzornik hitrosti za prekoračitev hitrosti, razpon vrtljajev, mirovanje ali smer vrtenja. Poleg tega EB200E oddaja tudi običajne HTL signale.

Z majhno vgradno globino 12 mm in prilagodljivimi premeri gredi se enkoder brez ležajev integrira v zasnovo stroja na način, ki prihrani prostor. Zahvaljujoč brezkontaktnemu zaznavanju med senzorsko glavo in magnetnim obročem enkoder dobro prenaša umazanijo, udarce ali vibracije. Nova programska oprema Baumer Sensor Suite, ki smo jo opisali v prejšnji številki omogoča priročno računalniško orodje za parametriranje in vizualizacijo podatkov.

Glavne značilnosti:

  • Enostavna integracija.
  • Ekonomična rešitev.
  • Kompaktnost in zanesljivost naprav.
  • Cenejša povezljivost.
  • Nove možnosti zagona, servisa in vzdrževanja.
  • Enostavna nadgradnja obstoječih aplikacij.

Za vse dodatne informacije ali testiranje se lahko obrnete na info@proel.si.

https://www.proel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Kako naredijo moderne ležaje

Izdelava krogličnih ležajev: https://www.youtube.com/watch?v=T53zdMvOPmE

Svet mehatronike 40

Pozdravljene drage bralke in dragi bralci! Plastika je povsod okrog nas in še kako pomembno je, da jo čim več recikliramo. Ne samo zaradi skrbi za okolje, pač pa tudi zaradi skrbi za energente in vire, ki bi jih porabili s proizvodnjo nove plastike.

S3N – Nova, napredna serija optičnih senzorjev DATASENSING

Proizvajalec industrijskih senzorjev DATASENSING lansira novo serijo optičnih senzorjev S3N: celotno linijo miniaturnih fotoelektričnih senzorjev z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in izboljšanimi mehanskimi lastnostmi.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!