Programabilni inkrementalni dajalnik EB200E

Omogoča stroškovno učinkovito povezavo in prilagodljivo parametriranje preko IO-Link vmesnika.

Električna in mehanska integracija dajalnikov impulzov (enkoderjev) je postala veliko enostavnejša in ekonomsko izvedljiva. Novi enkoder brez ležajev EB200E proizvajalca Baumer dokazuje prav to. Lahko se kompaktno integrira na katero koli os brez zapletene prilagoditve mehanike. EB200E je prvi pametni inkrementalni enkoder brez ležajev z IO-Link vmesnikom na trgu. Vmesnik zmanjša stroške in olajša povezovanje, funkcija nadzora hitrosti pa nadomesti dodatne komponente strojne opreme.

Vmesnik IO-Link omogoča povezavo do 8 enkoderjev na glavno enoto IO-Link s cenovno ugodnejšimi kabli za povezovanje. Na ta način EB200E odpira popolnoma nova področja uporabe: parametriranje enkoderja poteka preko IO-Link vmesnika. Ta vmesnik omogoča parametriranje dveh stikalnih izhodov, ki delujeta kot nadzornik hitrosti za prekoračitev hitrosti, razpon vrtljajev, mirovanje ali smer vrtenja. Poleg tega EB200E oddaja tudi običajne HTL signale.

Z majhno vgradno globino 12 mm in prilagodljivimi premeri gredi se enkoder brez ležajev integrira v zasnovo stroja na način, ki prihrani prostor. Zahvaljujoč brezkontaktnemu zaznavanju med senzorsko glavo in magnetnim obročem enkoder dobro prenaša umazanijo, udarce ali vibracije. Nova programska oprema Baumer Sensor Suite, ki smo jo opisali v prejšnji številki omogoča priročno računalniško orodje za parametriranje in vizualizacijo podatkov.

Glavne značilnosti:

  • Enostavna integracija.
  • Ekonomična rešitev.
  • Kompaktnost in zanesljivost naprav.
  • Cenejša povezljivost.
  • Nove možnosti zagona, servisa in vzdrževanja.
  • Enostavna nadgradnja obstoječih aplikacij.

Za vse dodatne informacije ali testiranje se lahko obrnete na info@proel.si.

https://www.proel.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!