Programska oprema EPLAN v podjetju ETI

logo

Podjetje ETI Elektroelement d.o.o. je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev izdelkov in storitev na področju zaščite električnih inštalacij.

Proizvaja varovalke, nišna inovativna stikala in odklopnike ter ponuja posamezne izdelke, izdelčne linije in celovite rešitve za nadzor in zaščito stanovanjskih, poslovnih, industrijskih inštalacij ter distribucije električne energije, fotovoltaičnih sistemov in drugih obnovljivih virov energije. Skupino ETI sestavlja 14 hčerinskih družb po celotni Evropi.

So pionirji na področju zaščite baterij v shranjevalnikih električne energije ter fotovoltaičnih sistemov in so tudi soustvarjalci mednarodnih standardov na področju varovalk in stikalne tehnike. Več informacij: www.eti.si

»Programska oprema EPLAN nam je všeč, ker v dokumentacijo vnese red.«
– Janez Cirar, Produktni vodja, ETI Elektroelement d. o. o.


O PROJEKTU

V podjetju ETI so se za programsko opremo EPLAN odločili, ker menijo, da je to orodje, ki maksimalno skrajša čas elektro projektiranja. Izvajalcem in vzdrževalcem so EPLAN načrti zelo dobrodošli, saj ponujajo pregledno in urejeno dokumentacijo.
Cilj projekta je bil izdelati bogato knjižnico elektro izdelkov, ki bo za EPLAN uporabnike enostavna za uporabo in hkrati dopolnjena z veliko množico kvalitetnih podatkov.
PRIČAKOVANJA GLEDE PROGRAMSKE OPREME EPLAN
Pričakovanja podjetja ETI pri nakupu programske opreme EPLAN so bila visoka. Glede na mnenja projektantov in vpogled v EPLAN elektro dokumentacijo so se dobro zavedali kaj bodo z EPLAN programsko opremo pridobili. Zaradi pozitivnih izkušenj z uporabo EPLAN platforme so bila vsa pričakovanja tudi izpolnjena.

UPORABA MODULOV EPLAN PROGRAMSKE PLATFORME

V podjetju ETI programsko opremo EPLAN uporabljata dva oddelka. Prvi je projektantski biro, ki se ukvarja z načrtovanjem avtomatiziranih linij. Drugi oddelek pa je oddelek projektantske podpore, ki nadgrajuje in mesečno posodablja ETI EPLAN knjižnico izdelkov kot so varovalke, diferenčne ETI zaščite, kontaktorji, stikala in omarice.
Podjetje ETI je v letu 2020 pričelo tudi z 3D izrisom svojih komponent za kar uporablja programski modul EPLAN Pro Panel 2.9. Podjetje si je zadalo cilj, da do konca leta 2021 za še lažje in hitrejše projektiranje vse svoje izdelke dopolni s 3D modeli, ki vsebujejo tudi podatke o priključnih kontaktih komponent.


PROMOCIJA IZDELKOV NA PROGRAMSKI PLATFORMI EPLAN
Programsko platformo EPLAN v podjetju uporabljajo tudi za promoviranje ETI izdelkov. Opažajo, da tudi njihovi največji svetovni konkurenti kopirajo njihove zamisli, ki so jih pridobili s pomočjo kakovostne tehnične podpore, ki jo zagotavlja podjetje EXOR ETI d.o.o. kot zastopnik za EPLAN v Sloveniji. Poleg Slovenije podjetji uspešno sodelujeta tudi na ostalih evropskih trgih, ki jih pokriva EXOR ETI.
EPLAN ima dobro pokrit evropski trg in velik poudarek namenja marketingu. Prav tako je prisoten v Rusiji in Ukrajini, kjer ima skupina ETI tudi izjemno uspešno hčerinsko podjetje.
Promocijo ETI izdelkov izvajajo preko EPLAN prodajne marketing mreže in s tem pokrivajo vse države, kjer je ETI prisoten. Dvakrat letno objavijo novice v 13 svetovnih jezikih. Vse to je bilo moč doseči zaradi dobrega medsebojnega sodelovanja na samem tehničnem področju.

Podjetje ETI programsko platformo EPLAN uporablja predvsem za promocijo zaščit za električna omrežja v stanovanjskih in poslovnih stavbah. Na EPLAN Data Portalu ponujajo več kot 3000 produktov, kot so varovalke, inštalacijski odklopniki in diferenčne zaščite. Poleg tega na EPLAN Data Portalu promovirajo tudi ostalo opremo. To so razni modularni časovniki, stikala za vrata omaric, motorske zaščite, kontaktorji in plastične ter kovinske omare. Trenutno je na EPLAN Data Portalu na voljo več kot 6000 ETI produktov, vsi pa je moč najti tudi na spletni strani podjetja ETI.

»Učinkovit inženiring je, ko plan postane EPLAN.«
– EPLAN Software & Service GmBH

NAČRTI ZA PRIHODNOST

Digitalizacija olajšuje projektiranje in zmanjšuje napake pri projektih. Želja vsakega projektanta je, da dela še bolje in hitreje. Podjetje ETI je sledilo povpraševanju na trgu v letu 2020 in osnovno verzijo EPLAN Compact nadgradilo z modulom EPLAN Pro Panel, da bi s tem svojim kupcem lahko ponudili tudi 3D modele produktov. V prihodnosti načrtujejo nadaljnji razvoj EPLAN Data Portal knjižnice, uporabniku pa se bodo skušali še bolj približati z vstopom v EPLAN cloud storitev ePULSE.

ZASTOPNIK ZA EPLAN

S podjetjem ETI Elektroelement d.o.o. je pri projektu sodelovalo podjetje EXOR ETI d.o.o., ki je zastopnik za EPLAN programsko opremo na tržiščih v Sloveniji, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Albaniji in Kosovu.
Podjetje se ukvarja z distribucijo programske in strojne opreme ter rešitvami za avtomatizacijo v industriji, energetiki, prometu in zgradbah. Poleg programske in strojne opreme globalnih blagovnih znamk podjetje nudi tudi storitve izobraževanja in tehnično podporo svojim kupcem. Iz pisarn v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu pokriva trge v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, na Kosovu in v Albaniji.

EXOR ETI d.o.o.,
Brnčičeva 51, SI-1231 Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 511 10 95
E-pošta: info@exor-eti.si
www.exor-eti.si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!