R-EMENDO: novo električno orodje

logo

SCHUNK
Uporaba robotov omogoča, da so številne operacije naknadne obdelave bolj natančne, hitrejše in učinkovitejše.

Pnevmatskim orodjem podjetja SCHUNK, ki je specializirano za avtomatizacijo, so se sedaj pridružila električna vretena za raziglevanje RCE. Energijsko učinkovito in prilagodljivo orodje je zelo vsestransko ter primerno za različne obdelovance.

Industrijska obdelava površin se je zelo spremenila zaradi vse višjih zahtev. Avtomatizirani procesi omogočajo enostavno odstranjevanje ostrih robov, izboklin ali srha celo na kompleksnih obdelovancih. Od tega imajo veliko koristi tudi zaposleni, saj jim ni treba opravljati teh neprijetnih in stresnih operacij, kar hkrati zmanjša tveganje poškodb. Rezultati so zelo impresivni, saj se dosega enakomerne robove in popolne površine.

Novo električno vreteno za raziglevanje RCE z radialno kompenzacijo in prilagodljivo hitrostjo vrtenja se lahko uporablja za različne postopke dodelave. Vir: SCHUNK

Energijsko učinkovito in tiho
Orodja R-EMENDO proizvajalca SCHUNK omogočajo uporabo robotov tudi za druge naloge poleg manipulacije obdelovancev, saj se jih lahko vpne z uporabo sistema hitre menjave podjetja SCHUNK. Novo električno vreteno za raziglevanje RCE dopolnjuje obstoječ portfelj pnevmatskih orodij podjetja SCHUNK ter ponuja še večjo fleksibilnost. Energijsko učinkovita orodja delujejo zelo tiho in so s svojo prilagodljivo hitrostjo vrtenja do 50.000 obr/min ter prilagodljivo silo pritiska primerna za zelo različne obdelovance. Uporabniki lahko prilagodijo te parametre za doseganje optimalnih rezultatov dodelave. Kompenzacijski mehanizem dodatno kompenzira tolerance konture obdelovanca. Poleg raziglevanja se lahko to vsestransko orodje uporablja tudi za krtačenje, brušenje in poliranje, kar zelo razširi obseg operacij, ki jih lahko izvaja ta sistem. Integrirano spremljanje procesa zagotavlja povratne informacije o obremenitvi vretena in hitrosti vrtenja, kar zagotavlja manj izmeta in boljšo kakovost izdelkov.

Roboti zmorejo oboje: strego in obdelavo
Robotizirana dodelava ponuja velik potencial, ki je bil do sedaj praktično neizkoriščen. Podjetja, ki že uporabljajo robote za strego, jih lahko sedaj uporabljajo tudi za dodelavo. Praviloma so lahko avtomatizirano povezani neposredno s procesom obdelave na obdelovalnem stroju. Medtem ko stroj izvaja proces obdelave, robot hkrati izvaja dodelavo. To pomeni, da se skrajša pretočni čas in stroški obdelave, pri čemer je investicija relativno nizka in se hitro poplača. Ustrezna orodja omogočajo prehod na avtomatiziran proces. Vsakdo, ki želi, da mu aplikacijo validirajo izkušeni inženirji je vabljen v aplikativni center CoLab podjetja SCHUNK.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!