Razpraševanje srednje velikih delov: Solukon lansira nov sistem za odstranjevanje prahu SFMAT350

logo

Solukon je na sejmu Formnext predstavil nov sistem za odstranjevanje prahu za lasersko staljene dele. Z uvedbo novega sistema za odstranjevanje prahu SFM-AT350 se pionir in vodilni na trgu avtomatiziranega razpraševanja odziva na povečane zahteve po naknadni obdelavi.

Ne samo izredno veliki kovinski deli, kot so raketni motorji, ki postajajo vse bolj zapleteni v notranjosti. Tudi srednje velike komponente, kot so toplotni izmenjevalniki, imajo vse bolj zahtevne notranje strukture in votline. To pomeni večje izzive v nadaljnjih procesih, zlasti pri industrijskem razpraševanju. Solukon, pionir in vodilni na trgu avtomatiziranega odstranjevanja prahu s tehnologijo Smart Powder Recuperation SPR® [1], sprejme ta izziv in je na Formnextu predstavil nov sistem za odstranjevanje prahu za srednje velike kovinske dele: SFM-AT350 [2].

Več svobode gibanja, napredno programiranje in super kompakten dizajn
Solukon SFM-AT350 postavlja nove standarde pri odstranjevanju prahu z večjo svobodo gibanja: sistem vrtečega krožnika je zasnovan za neskončno vrtenje, medtem ko se vodoravna os lahko premika do 250 stopinj. To pomeni, da je mogoče enostavno programirati celo zapletene vzorce vrtenja. Na ta način se komponente popolnoma osvobodijo prahu z avtomatskim vrtenjem okoli dveh osi in s ciljno usmerjenimi vibracijami. Edinstvena Solukon Smart Powder Recuperation Technology SPR® to omogoča. SFM-AT350 je zasnovan za komponente z največjo skupno težo 60 kg (vključno z vgradno platformo) in največjo višino 420 mm.

Poleg tega je Solukonovo novo orodje Digital Factory Tool [3], senzor in komplet vmesnikov, na voljo tudi kot opcija za SFM-AT350. To omogoča enostavno integracijo SFM-AT350 v celoten digitalni AM proces. Za Solukon sisteme za velike komponente, SFM-AT800/-S in SFM-AT1000-S, je digitalno tovarniško orodje na voljo že mesece. Zdaj je za komponente srednjega razreda možna tudi celovita avtomatizacija in preverjanje kakovosti v procesu razpraševanja.

Sistem za odstranjevanje prahu SFM-AT350 nadomešča prejšnji sistem za odstranjevanje prahu za srednje velike dele
Od zdaj naprej bo SFM-AT350 standardna rešitev za srednje velike komponente, saj nadomešča prejšnji model SFM-AT300. V primerjavi s predhodnikom SFM-AT350 ponuja veliko večjo svobodo gibanja in možnost programiranja. Nova integrirana programska oprema omogoča poučevanje poti glede na geometrijo dela, čakalne dobe, postopke tresenja, spremenljivo hitrost premikanja in še veliko več. Poleg tega je SFM-AT350 tudi bistveno bolj kompakten kar se tiče oblike. »Zlasti za reaktivne materiale, kot sta aluminij ali titan, je to velika prednost. SFM-AT350 je zdaj mogoče inertirati veliko hitreje in stroškovno učinkoviteje,« pravi Andreas Hartmann, izvršni direktor in tehnični direktor Solukona, ki vodi razvoj sistemov Solukon.

Dodajanje SFM-AT350 v portfelj Solukon ima tako na trgu še štiri sisteme za avtomatsko odstranjevanje prahu za kovinske komponente, od katerih je vsak optimiziran za različne velikosti delov in aplikacije.

Izboljšana uporabnost
Upravljanje novega sistema za razpraševanje je še bolj intuitivno kot pri predhodnem modelu: SFM-AT350 ima edinstven, nov uporabniški vmesnik. Poleg tega bodo uporabniki lahko na daljavo spremljali proces razpraševanja: vse pomembne parametre procesa je mogoče spremljati v realnem času prek pametnega telefona.

Nova strojna oprema za SFM-AT350 za še lažje rokovanje
Solukon se osredotoča tudi na več udobja, ko gre za strojno opremo. Sestavne dele je zdaj mogoče še hitreje in bolj priročno namestiti na nosilno ploščo s pomočjo vpenjalnega sistema. Poleg tega je vmesnik za izpust prahu zdaj združljiv s standardnimi posodami.

Solukon s SFM-AT350 dvigne avtomatsko razpraševanje komponent do 60 kg na novo raven. »SFM-AT350 je nov standard za odstranjevanje prahu iz srednje velikih komponent. Vse funkcije sistema so najsodobnejše. Sestavne dele srednje velikosti je zdaj mogoče samodejno osvoboditi prahu še hitreje in lažje. Dejstvo je, da je mogoče zapletene vzorce vrtenja programirati brez truda, kar je velika prednost za odstranjevanje prahu tudi najzahtevnejših geometrij,« pravi Andreas Hartmann. “Ponosni smo, da smo se tako hitro odzvali na povečane zahteve po odstranjevanju prahu za komponente srednjega razreda.”

Viri:
https://www.solukon.de/en/spr-2/
https://www.solukon.de/en/depowdering-metal/sfm-at350/
https://www.solukon.de/en/news/digital-factory-tool-3/
Vse fotografije: https://www.solukon.de/

Povzeto po:
https://bit.ly/3IfKKbD

https://www.solukon.de

Celotna PDF revija brezplačno!

 

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!