Reaktivna večplastna folija, ki v nanosekundi zagotavlja lokalizirano toploto do 1500 °C!

Indium Corporation
Družba Indium Corporation proizvaja NanoFoil®, nanotehnološki material, ki nadzorovano in natančno prenaša energijo za spajanje, energetiko in ogrevanje.

NanoFoil® je reaktivna večplastna folija, ki zagotavlja takojšnjo toploto za različne aplikacije v številnih panogah (polprevodniški, letalski, avtomobilski, elektronski, biomedicinski in v obrambni industriji). NanoFoil® je predvidljiv, nadzorovan in cenovno dostopen material, ki je industrijsko sprejet in dokazano znižuje proizvodne stroške, hkrati pa zagotavlja ponovljive in zanesljive vezi in reakcije.

Družba Indium Corporation je povečala proizvodnjo NanoFoil® do velikega obsega v postopku s certifikatom ISO in je zavezana pomagati strankam uresničiti tehnične in ekonomske prednosti, ki jih zagotavlja NanoFoil®.
Ta reaktivna večplastna folija je izdelana z naparevanjem več tisoč izmeničnih nanoslojev aluminija (Al) in niklja (Ni). Ko se folija aktivira z majhnim impulzom lokalne energije iz električnih, optičnih ali toplotnih virov, eksotermično reagira in v delčkih (tisočinkah) sekunde natančno zagotovi lokalno toploto do temperature 1500 °C. Reakcija, ki potuje s hitrostjo približno osem metrov na sekundo, je zaradi svoje hitre dostave ter lokalizirane in vsestranske narave idealna za številne vrste aplikacij za vezavo in sprožanje reakcij (energetika). Stranke po vsem svetu so odkrile edinstvene prednosti izdelkov NanoFoil® in NanoBond® za reševanje svojih trenutnih izzivov pri spajanju.

Lastnosti reaktivne folije:

 • Takojšnje spajanje pri sobni temperaturi
 • Brez toplotnih poškodb – komponente niso izpostavljene temperaturam ponovnega raztapljanja
 • 10-kratno zmanjšanje toplotne upornosti v primerjavi z običajnimi materiali za toplotne vmesnike
 • Združljivo z vsemi spajkami
 • Električno prevodna
 • Na voljo v kateri koli 2D obliki
 • Združljivo z vso opremo Pick and Place

Področja uporabe:

 • Spajanje tarč z naparevanjem
 • Montaža elektronike
 • Toplotno upravljanje
 • Energetika

Povzeto po:
https://www.indium.com/products/nanofoil/#documents

https://www.indium.com

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!