Rešitve obogatene resničnosti za učinkovitejše terensko delo

logo

Digitalizirajte in poenostavite terensko delo s kombinacijo rešitev obogatene resničnosti podjetja TeamViewer ter pametnih očal Vuzix in povečajte produktivnost ter kakovost svojih storitev.

Izkoristite rešitve obogatene resničnosti v industriji
Kar 80% zaposlenih opravlja svoje delo izven pisarne, brez mize z računalnikom. Priskrbite jim ustrezno orodje za uspešno delo. Povežite svoje terenske delavce s programskim okoljem Frontline podjetja TeamViewer. Na ta način zagotovite višjo produktivnost, nižjo stopnjo napak in boljšo kakovost izdelkov ter storitev, ob sočasnem znižanju stroškov.

TeamViewer Frontline je programsko okolje za izdelavo prilagojenih aplikacij za pametne nosljive naprave (angl. Wearable Devices). S pomočjo rešitev obogatene resničnosti lahko v resnično okolje vnesete digitalne elemente in z oddaljeno podporo delavcev na terenu bistveno poenostavite in izboljšate kakovost njihovega dela v industrijskih okoljih.

Rešitev xAssist za oddaljeno podporo delavcev na terenu
V primeru okvare ali ustavitve proizvodnje se izpad in stroški hitro povečujejo, zato je takojšnje ukrepanje bistvenega pomena. xAssist TeamViewer Frontline je prava izbira za nudenje hitre in učinkovite podpore na daljavo:
Hitrejše ukrepanje

 • xAssist vam omogoči enostavno komunikacijo med delavcem na terenu in tehničnimi strokovnjaki. Delavec s terena preko kamere na pametnih očalih posreduje živo sliko in zvok udeležencem videokonference. Funkcije obogatene resničnosti omogočijo strokovnjakom, da pošiljajo delavcu vizualna navodila, npr. za odpravo napake ali zahtevno montažo. Ker so roke delavca proste, lahko neovirano in varno opravi svoje delo. V klicu lahko sočasno sodeluje več udeležencev, kar omogoča podporo strokovnjakov iz različnih podjetij.

Manj izpadov proizvodnje in večja produktivnost

 • Z zmanjšanjem izpadov proizvodnje in s prihrankom potnih stroškov za obisk strokovnjakov, si hitro povrnete naložbo v rešitev xAssist in pametna očala. Podpora na daljavo vam omogoča prenos znanja med oddaljenimi lokacijami brez izgube informacije. Z njo odpravite vrzeli v znanju vaših zaposlenih in poskrbite za učinkovitejše ukrepanje. Lahko pa tudi sami podprete svoje stranke z inovativno oddaljeno podporo in tako učinkoviteje in hitreje opravljate vzdrževalna in garancijska dela. Z rešitvijo xAssist razvijte nov koncept svojih storitev in razširite servisno ponudbo.

Oddaljena podpora vam omogoča:

 • oddaljene video klice,
 • reševanje napak v živo,
 • funkcionalnosti oddaljene obogatene resničnosti,
 • strokovno pomoč kjerkoli in kadarkoli, brez potrebe po potovanjih.

Rešitev xMake za sestavljanje in proizvodnjo
Kljub industrijski avtomatizaciji je človek ostal nepogrešljiv člen v proizvodnih procesih. Ker pa so človeške napake pogoste, jih poskušamo v čim večji meri zmanjšati ali izničiti. Inovativno posredovanje navodil za delovne postopke z rešitvijo xMake TeamViewer Frontline, vam olajša opravila in poenostavi pregled nad uspešno opravljenimi nalogami. xMake podpira naslednje funkcije:

 • posredovanje navodil za sestavljanje ali montažo po korakih,
 • hitrejše usposabljanje novih delavcev,
 • samodejno ustvarjanje dokumentacije,
 • prikaz uporabnih informacij.

xMake vam omogoča vodeno delo in nadomešča na papir natisnjene opise delovnih postopkov. S pomočjo pametnih očal ima sedaj delavec pomembne podatke pred očmi kadarkoli in kjerkoli, obe roki pa sta prosti za učinkovito in varno opravljanje dela. Opravljene delovne naloge delavec dokumentira s slikami, videi in tekstom, ki se po koncu opravila dodajo v samodejno izdelano delovno poročilo. Na ta način zagotovite kvalitetno in urejeno dokumentacijo.
Navodila za delo xMake lahko uporabljate na različnih napravah: računalniku, tablici, telefonu ali pametnih očalih. Potrebujete le Wi-Fi povezavo, program pa se prilagodi uporabniku.

V primeru okvare proizvodnje linije ali drugih napak, lahko zaposleni dostopajo do integrirane funkcije oddaljene svetovalne podpore (angl. Just in Time Expertise, JITE). V času visoke fluktuacije kadrov pa je zelo uporabna tudi funkcija oddaljenega usposabljanja (angl. Just in Time Training, JITT), ki skrajša čas usposabljanja novih delavcev in zmanjša obremenitev mentorjev.

Rešitev xInspect za servisna in vzdrževalna dela
Kompleksni priročniki in navodila za uporabo naprav so stvar preteklosti. Digitalizirajte svoje znanje, poenostavite prenos znanja na novozaposlene ter izboljšajte njihovo varnost – prikažite jim opozorila o nevarnostih, povezanih z delovnim procesom! xInspect TeamViewer Frontline je inovativna rešitev, s katero delavcu s pomočjo pametnih očal posredujete relevantna navodila ali servisne postopke.

xInspect vam omogoča:

 • vodeno diagnostiko,
 • kontrolni seznam opravil,
 • samodejno ustvarjanje dokumentacije,
 • povezovanje dodatnih senzorjev in IIoT naprav,
 • vodeno odpravljanje težav.

Tehniki se pri opravljanju nepoznanih vzdrževalnih del ali popravil vse pogosteje srečujejo z izzivom sočasnega branja navodil za uporabo ter opravljanja del. S pomočjo pametnih očal lahko opravljajo oboje hkrati. Delavec ima na pametnih očalih vse potrebne informacije: navodila, kontrolne sezname, diagrame, ipd. ves čas pred očmi. Očala ga pri gibanju ne ovirajo. Po koncu opravila se samodejno ustvari poročilo, v katerega so vključeni posnetki in drugi zaznamki.

Z rešitvijo xInspect bodo vaši delovni procesi učinkovitejši in enostavnejši. Navodila po korakih in integriran nadzor kakovosti poenostavijo tudi vzdrževalna dela. Tako boste hitro dosegli donosnost naložbe v rešitev.

Rešitev xPick za logistične in skladiščne aplikacije
Z rešitvijo »Pick by vision« poenostavite zbiranje naročil, razvrščanje blaga, nadzor zalog in številne druge procese v logistiki in skladiščenju.

Prednosti uporabe rešitve xPick so:

 • povezava s sistemom upravljanja skladišča (WMS),
 • prostoročno upravljanje,
 • prilagodljiv in intuitiven uporabniški vmesnik,
 • doslednejša izvedba dodeljenih naročil,
 • optimizacija poti pri nabiranju blaga.

Tipteh d.o.o.
E-pošta: info@tipteh.si
Tel.: +386 (0)1 200 51 50
https://tipteh.com/si

Celotna PDF revija brezplačno!

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!