RISONIC MODULAR – Visoko precizna meritev pretoka v tlačnih cevovodih – HE Pantabangan, Filipini

logo

Telem d.o.o.
Natančno in zanesljivo merjenje pretoka omogoča učinkovito upravljanje in vodenje hidroenergetskih objektov in zagotavlja optimizacijo proizvodnega procesa.

Merilni podatek o pretoku nima merilnega odstopanja v daljšem časovnem obdobju in predstavlja direktno meritev veličine (tranzientni čas), ki je proporcionalna pretoku skozi cevovod. Vgrajeni sistem meritve pretoka proizvajalca Rittmeyer vsebuje 16 ultrazvočnih senzorjev, razmeščenih v dveh ravninah, v vsaki ravnini pa so nameščeni štirje senzorski pari. Zahvaljujoč pravilni izbiri merilnega mesta in opravljeni zahtevni montaži, dosežemo izredno natančno meritev pretoka (0,5%), v tlačnem cevovodu premera 6m, delovnega pritiska >7 bar in nominalnega pretoka 200 m3/s. Sistem je zasnovan tako, da ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja. Preko komunikacijske linije je povezan na nadzorni sistem elektrarne, kjer je na voljo celotna diagnostika merilnega sistema. Strokovno osebje Telem d.o.o. je opravilno natančne izračune pozicioniranja ultrazvočnih senzorjev, njihovo vgradnjo, nadzor nad montažno zaščitnih elementov za kable in zagon sistema za direktno meritev pretoka.

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!