RISONIC MODULAR – Visoko precizna meritev pretoka v tlačnih cevovodih – HE Pantabangan, Filipini

logo

Telem d.o.o.
Natančno in zanesljivo merjenje pretoka omogoča učinkovito upravljanje in vodenje hidroenergetskih objektov in zagotavlja optimizacijo proizvodnega procesa.

Merilni podatek o pretoku nima merilnega odstopanja v daljšem časovnem obdobju in predstavlja direktno meritev veličine (tranzientni čas), ki je proporcionalna pretoku skozi cevovod. Vgrajeni sistem meritve pretoka proizvajalca Rittmeyer vsebuje 16 ultrazvočnih senzorjev, razmeščenih v dveh ravninah, v vsaki ravnini pa so nameščeni štirje senzorski pari. Zahvaljujoč pravilni izbiri merilnega mesta in opravljeni zahtevni montaži, dosežemo izredno natančno meritev pretoka (0,5%), v tlačnem cevovodu premera 6m, delovnega pritiska >7 bar in nominalnega pretoka 200 m3/s. Sistem je zasnovan tako, da ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja. Preko komunikacijske linije je povezan na nadzorni sistem elektrarne, kjer je na voljo celotna diagnostika merilnega sistema. Strokovno osebje Telem d.o.o. je opravilno natančne izračune pozicioniranja ultrazvočnih senzorjev, njihovo vgradnjo, nadzor nad montažno zaščitnih elementov za kable in zagon sistema za direktno meritev pretoka.

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!