Ročna stiskalnica SCHMIDT® DuplexPress 8 -nominirana za produkt leta 2024

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Miha Piščanec

Dosega silo 7 kN z minimalnim naporom in super ergonomskim delovanjem in ima hoda kar 140 mm.

SCHMIDT Technology, vodilni v tehnologiji inteligentnega spajanja, ima najširšo paleto izdelkov med vsemi proizvajalci. Poleg stiskalnic, varnostna in krmilna tehnologija SCHMIDT® PressesControl postavlja standarde zaradi svoje sistemske filozofije, nadzora sile/hoda in integrirane merilne tehnologije. Stalni nadzor procesa in dokumentacija, ki je v skladu z ISO, sta ključnega pomena za visoko produktivnost učinkovite montaže. Zaradi teh lastnosti delovanja je SCHMIDT Technology nesporen tehnološki vodja na področju tehnologije natančnega spajanja. Ena od izrazitih značilnosti uspešnih podjetij je močan inovacijski potencial, za katerega je značilna vizija. Podjetje SCHMIDT Technology je to prepoznalo že v zgodnji fazi in močno vlagalo v raziskave in razvoj. Tako se danes, v vseh treh divizijah na lokaciji St. Georgen, strokovnjaki posvečajo raziskavam na področju tehničnih rešitev prihodnosti.

Karakteristike SCHMIDT® DuplexPress 8
Ročna stiskalnica SCHMIDT® DuplexPress 8 s popolnoma novim principom delovanja orje ledino za ročne stiskalnice z vzvodom. Izziv doseganja visokih sil (7 kN) z dolgimi hodi (do 140 mm) ni mogoča niti z običajnimi stiskalnicami z zobato letvijo ali preklopnimi stiskalnicami. Tako novo razvita stiskalnica SCHMIDT® DuplexPress 8predstavlja zelo univerzalno rešitev za opravila stiskanja, ki jo je mogoče uporabljati tudi izjemno ergonomsko z nizko silo roke (120 N).

Prednost delovanja
Leva ročica sproži hitri gib za hitro namestitev bata na obdelovanec. Desna ročica aktivira močan gib kadar koli z malo ročne sile. Prenosno razmerje planetnega reduktorja dosega visoko efektivno silo stiska. To je uporabno, na primer, ko je potrebno opraviti dolg hiter hod, preden dosežete komponento, kjer so potrebne visoke sile stiskanja.

Zakaj ima stiskalnica priključek za komprimiran zrak ali rezervoar?
Komprimiran zrak umakne bat nazaj v TDC (zgornjo mrtvo točko) s konstantno silo in hitrostjo. Poleg tega je hitrost mogoče individualno nastavljati z regulatorjem tlaka. Ta pnevmatski povratni hod poveča ergonomijo v primerjavi z običajno vzmetno rešitvijo. Poleg tega dvokomorna zasnova rezervoarja zagotavlja kompenzacijo teže zgornjega orodja z nastavljivim diferenčnim tlakom.

Za samozadostno in maksimalno energetsko varčno delovanje stiskalnice je na voljo izvedba s tlačnim akumulatorjem.

Zahvaljujoč inteligentnemu ponovnemu shranjevanju komprimiranega zraka je izguba le tega minimalna in zadostuje polnjenje rezervoarja približno enkrat na teden. Alternativno lahko stiskalnico priključite neposredno na dovod komprimiranega zraka.

info@mb-naklo.si
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!