SCHUNK je pridobil poslovni delež v bodočem start-up podjetju INNOCISE

logo

SCHUNK Intec GmbH
Skupni razvoj tehnologije prijemanja ADHESO, ki je navdahnjena z naravo in ne potrebuje energije, je zadetek v polno. SCHUNK, strokovnjak za sisteme za prijemanje in tehnologijo vpenjanja, ter zagonsko podjetje za reverzibilne adhezivne sisteme INNOCISE zdaj krepita svoje sodelovanje.

Skrbno in nežno, brez ostankov in popolnoma brez zunanje energije – tako ADHESO adhezivna prijemala podjetja SCHUNK prijemajo tudi tanke filme ali porozne plošče in tako odpirajo širok spekter novih uporab, bodisi za proizvodnjo baterij in gorivnih celic, uporabo v medicinskem in farmacevtskem sektorju, elektroindustriji ali drugih področjih industrije. Navdih je dala narava: gekoni se lahko obdržijo na spolzkih površinah s pomočjo milijonov drobnih dlačic na nogah, ki se prilepijo na površinske molekule. ADHESO uporablja prav to metodo: individualno prilagojene plastične blazinice iz posebnih polimerov posnemajo drobno strukturo dlačic na lepljivih prijemalih, kar omogoča, da se brez zunanje energije varno prijemajo in držijo najrazličnejši deli.

Dolgotrajno partnerstvo s start-up podjetjem iz Saarlanda
Podjetje SCHUNK je to tehnologijo razvilo skupaj s partnerjem, podjetjem INNOCISE, ki ima sedež v Saarlandu v Nemčiji. Strokovnjak za avtomatizacijo že več let sodeluje s tem start-up podjetjem, ki je bilo ustanovljeno leta 2019 in izhaja iz Inštituta za nove materiale Leibniz, vodilne mednarodne organizacije za raziskave materialov. Inovativno, mlado podjetje se je zdaj uveljavilo kot tehnološko vodilno na področju reverzibilnih lepilnih sistemov. Njegovo poslanstvo je razviti “zelene” in energetsko neoporečne rešitve za oprijemanje ─ povsem brez kablov, elektronike, stisnjenega zraka in drage periferne opreme.
ADHESO je bil prvi izdelek te vrste za obe podjetji. Odkar je podjetje SCHUNK leta 2020 na trgu predstavilo novo, okolju prijazno tehnologijo prijemanja, zanimanje zanjo ne popušča. Maja 2022 je nemško zvezno ministrstvo za gospodarstvo in podnebne ukrepe podelilo ADHESU nagrado IKU 2022, nemško nagrado za inovacije na področju podnebja in okolja. Podjetji SCHUNK in INNOCISE zdaj želita nadaljevati to zgodbo o uspehu. S SCHUNKOVO pridobitvijo poslovnega deleža lahko oba strokovnjaka utrdita svoje strokovno znanje in okrepita sodelovanje, pri čemer ju vodi isti cilj: ponuditi strankam najnovejše tehnologije in pristope k avtomatizaciji, da bodo industrijski procesi po vsem svetu bolj trajnostni.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 41

V času priprave tokratne številke smo v Sloveniji po daljšem času spet »okusili«, kako izgleda prava zima! Upamo, da vam obilen sneg ni povzročil preveč preglavic, ampak zgolj zimsko veselje v vseh možnih oblikah.

Večfunkcijski sistemi z IO-Linkom

Murrelektronik proizvaja digitalno infrastrukturo za prenos podatkov.

Novi ploskovni prijemali SCHMALZ FXP-60 in FMP-60: manjši izvedbi z enako močjo!

S prijemaloma FXP-60 in FMP-60 SCHMALZ tržišču predstavlja novi, ozki izvedbi svojega univerzalnega ploskovnega prijemala. Ciljne industrije so lesna, steklarska industrija ter intralogistika.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!