Sistemi za prijemanje

logo

SCHUNK Intec GmbH
Plug & Work (priključi in delaj) – zdaj na voljo tudi za sodelovalne robote (cobote) proizvajalcev OMRON in FANUC.

Sodelovalni roboti (coboti) so v zadnjih letih odločilno zaznamovali industrijsko robotiko – in postajajo vse bolj priljubljeni. Da bi uporabnikom omogočili hitro in enostavno delo z lahkimi industrijskimi roboti, SCHUNK širi svojo ponudbo Plug & Work tako, da vključuje popolnoma usklajene standardne komponente za lahke robote podjetij OMRON in FANUC. To je razširitev možnosti Plug & Work, ki so že na voljo za robote Universal Robots, Doosan Robotics in Techman Robot. S temi rešitvami je mogoče v zelo kratkem času implementirati različne scenarije avtomatizacije.

Sodelovalni roboti (coboti) so lahki, prilagodljivi za uporabo in enostavni za programiranje. Uporabljajo se na preprost način za hitro in stroškovno učinkovito avtomatizacijo ponavljajočih se opravil, kot so polnjenje in praznjenje strojev ali montaža. Zato ni čudno, da so sodelovalni roboti (coboti) postali sestavni del industrijske robotike in postajajo vse pomembnejši. Tudi majhna in srednje velika podjetja vse bolj avtomatizirajo svoje proizvodne in logistične naloge. Da bi uporabnikom čim bolj olajšali opremljanje njihovega novega pomočnika, SCHUNK ponuja obsežne celovite programe za sodelovalne robote (cobote) in lahke robote različnih proizvajalcev. Ponudba Plug & Work vključuje pnevmatska in električna prijemala, skupno delujoče prijemalne module za sodelovalno uporabo ter sisteme za hitro menjavo.

Komponente in neposredna priključitev na naprave različnih proizvajalcev
Poleg portfelja Ready-to-Connect (pripravljen za priključitev) za družbo UniversalRobots, vodilno podjetje na področju prijemalnih sistemov in vpenjalne tehnologije, od konca leta 2020 ponuja tudi preprosto opremo za lahke robote proizvajalcev DoosanRobotics in Techman Robot. Zdaj v svojo ponudbo Plug & Work dodaja še druge proizvajalce: od avgusta dalje bodo del ponudbe tudi komponente za robote OMRON in FANUC. SCHUNK med drugim ponuja univerzalno prijemalo EGH s prosto programirljivim celotnim hodom 80 mm in sodelovalno prijemalo za majhne komponente Co-act EGP-C za oba proizvajalca. SCHUNK dopolnjuje EGP-C tudi z neposredno povezavo z lahkimi roboti podjetij YASKAWA in Mitsubishi Electric. V pripravi je tudi širitev na druge proizvajalce sodelovalnih robotov (cobotov).

Razvoj konkretnih robotskih aplikacij v CoLab-u
Standardizirane komponente portfelja Plug & Work pokrivajo različne aplikacije za lahke robote, od nadzora kakovosti do montaže in rokovanja ter polnjenja in praznjenja strojev. Strokovnjaki v centru za aplikacije robotov CoLab pomagajo pri razvoju posameznih aplikacij za stranke. Skupaj s stranko sestavijo komplete ustreznih komponent za konkretne uporabe sodelovalnih robotov (cobotov) ter preizkusijo njihovo uporabo in izvedljivost. V ta namen je zdaj na voljo osemnajst industrijskih robotov in sodelovalnih robotov (cobotov) ter posebej opremljene postaje za lahko oblikovanje, industrijske robote in testne nastavitve. SCHUNK svojim strankam ne ponuja le obsežnega portfelja popolnoma usklajenih prijemal in sistemov za hitro menjavo za robote različnih proizvajalcev, temveč tudi ustrezno znanje o uporabi. Tako lahko tako strokovnjaki kot začetniki v avtomatizaciji izkoristijo potencial sodelovalnih robotov (kobotov) za svoje potrebe.


SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!