SOLIDWORKS Electrical: Zmogljiva rešitev za električno načrtovanje

logo

Solid World d.o.o.
V svetu električnega načrtovanja se spopadamo z veliko količino informacij, ki morajo biti točno popisane in ažurirane z vsako spremembo.

V današnjih časih, ko izdelki rastejo v kompleksnosti, za učinkovito delo potrebujemo namenska orodja, ki nam omogočajo lažje delo in avtomatsko upravljanje s tehničnimi podatki, prav tako pa omogočajo sodelovanje na projektih brez šumov v komunikaciji.

Enostavnejše delo s shemami, bogate knjižnice komponent in elektromateriala, povezava s 3D CAD, avtomatsko generiranje kosovnic, popisa povezav ter ostale dokumentacije, je le vrh gore funkcij, ki jih ponuja SOLIDWORKS Electrical.
SOLIDWORKS Electrical je programska oprema, zasnovana za industrijo načrtovanja električnih postrojenj. Je del portfelja SOLIDWORKS orodij za oblikovanje in inženiring. SOLIDWORKS Electrical je posebej zasnovan za poenostavitev procesa električnega snovanja in avtomatizacijo izdelave električnih shem ter dokumentacije.

Programski paket ponuja široko paleto funkcij in orodij, ki pomagajo elektroinženirjem in oblikovalcem ustvarjati, upravljati in vzdrževati električne sheme ter dokumentacijo. Vključuje pametna orodja za projektiranje shem in razporeditev komponent v električnih omaricah, funkcije za upravljanje kablov in žic kot tudi projektiranje žičnih snopov (ang.: wire harness), upravljanje kosovnic (BOM) ter omogoča sodelovanje s 3D oblikovalci končnega izdelka.

Ena izmed ključnih funkcionalnosti SOLIDWORKS Electrical je orodje za projektiranje shem. Program nudi celovito zbirko pripomočkov za upravljanje električnih vezav. Nudi bogato knjižnico komponent najrazličnejših svetovnih proizvajalcev, shematske simbole vseh večjih svetovnih standardov, vzpostavljena pravila pa vas varujejo pred zahtevnimi in dragimi popravki v kasnejših fazi. Okolje za projektiranje shem je intuitivno in enostavno za uporabo. Inženirjem omogoča hitro ustvarjanje zanesljivih električnih shem z visoko stopnjo natančnosti.

V preteklosti je bilo ustvarjanje kosovnice ali popisa označb žic časovno potraten postopek, pri katerem so inženirji morali informacije ročno vnašati in zagotoviti, da so bile točne in ažurne. Ta postopek je sedaj enostaven s funkcijo avtomatizirane dokumentacije v SOLIDWORKS Electrical. Program avtomatično generira kosovnico na podlagi sestavnih delov, uporabljenih pri električni shemi in zagotavlja, da so informacije vedno aktualne. Načrtovalec v parametričnem programu ne troši časa za ustvarjanje kosovnic, ampak ga izkoristi za pomembnejša opravila.

V SOLIDWORKS Electrical se poleg kosovnic samodejno, po vaših pravilih, generira tudi vsa ostala dokumentacija, kot so poročila o žicah, njihovih priključkih (from-to list) ter kabelski popisi. Ta poročila ponujajo podroben opis električnega načrta, z informacijami o komponentah, dolžinah žic in njihovimi oznakami. Te informacije so ključnega pomena za zagotavljanje pravilne izvedbe in pravilnega delovanja električnega sistema. SOLIDWORKS Electrical tako zmanjšuje možnosti za napake.

Druga ključna značilnost SOLIDWORKS Electrical je njegova integracija z drugimi izdelki SOLIDWORKS, vključno s SOLIDWORKS 3D CAD. Integracija omogoča električnim in 3D oblikovalcem, da brez komunikacijskih vrzeli vzporedno delajo na skupnih projektih, delijo podatke o projektu ter sestavnih delih med električnim in 3D okoljem oblikovanja. SOLIDWORKS Electrical v 3D CAD poleg modelov komponent s knjižnice s pomočjo SOLIDWORKS Routing, avtomatično generira 3D modele kablov, žic ter priključkov in vzdržuje vezavo med komponentami v sistemu. Avtomatsko generiranje 3D modelov skrajša čas in zmanjša napor, potreben za ustvarjanje modelov električnih sistemov ter zagotavlja, da so dolžine kablov in žic posodobljene v poročilih glede na izbrano pot. Avtomatsko generiranje 3D modelov izboljšuje sodelovanje med električnimi in 3D oblikovalci, saj se lahko 3D modeli enostavno delijo in pregledujejo s strani elektro- ter strojnih inženirjev.

Programska oprema SOLIDWORKS Electrical prav tako nudi učinkovito ter pregledno projektiranje žičnih snopov. Program nudi široko paleto orodij in funkcij za ustvarjanje in upravljanje projektov žičnih snopov, vključno z avtomatskim usmerjanjem žic, označevanjem žic in izračunom dolžine žic. Okolje za projektiranje žičnih snopov je integrirano v okolje za projektiranje shem, tako da oblikovalci lahko enostavno vidijo vpliv sprememb v shemi na projekt žičnih snopov.

Pri podjetju Solid World d.o.o. ostanemo v stiku z uporabnikom, slovenski aplikativni inženirji strankam nudimo neposredno tehnično podporo ter vzdrževanje programske opreme. V poslovnih prostorih našega podjetja vam nudimo 3-dnevno šolanje, v katerem pregledamo uporabne primere iz prakse. Za več informacij se obrnite na info@solidworld.si

SOLIDWORKS Electrical omogoča sodelovanje med električnimi in 3D oblikovalci in zagotavlja, da so vsi podatki in informacije o oblikovanju natančni, ažurni in konsistentni. Programska oprema pomaga avtomatizirati procese električnega oblikovanja, najbolj opazno na nivoju dokumentacije, kar zmanjšuje čas in napor ter zagotavlja, da so vaši izdelki najvišje kakovosti.

www.solidworld.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!