SPE – Prihodnost industrije 4.0

logo

Lapp, d.o.o.
V industriji 4.0 je stalno spremljanje delovanja in nadzor vse do najmanjšega senzorja že postalo izrednega pomena. Iz tega razloga v proizvodnih obratih vidimo vse več med seboj povezanih naprav, vse večje količine prenesenih podatkov in vse več nameščenih senzorjev na nivoju proizvodne linije.

Na tem nivoju pa se digitalna komunikacija trenutno še srečuje z infrastrukturnimi ovirami, ki ne omogočajo hitrosti prenosa podatkov, ki jo industrija prihodnosti zahteva. SPE (Single Pair Ethernet) je rešitev, ki zagotavlja potrebno infrastrukturo za brezhibno komunikacijo na vseh nivojih. Nova tehnologija prenosa podatkov, ki je bila zaradi prihranka prostora in teže prvotno razvita za uporabo v avtomobilih, omogoča Ethernet prenos podatkov preko le ene parice. Ob prihranku teže in prostora ter poenoteni rabi komunikacijskega protokola, nudi še številne druge prednosti, kot so ekonomska učinkovitost, poenostavljena povezava, napajanje preko podatkovne linije, dolge razdalje prenosa, pri različici z lastno varno tokovno zaščito pa tudi večjo varnost v potencialno eksplozivnih območjih procesne industrije.

Želite več informacij?
Obiščite nas na https://www.etrgovina-lappslovenija.si
ali pišite na info.si.lso@lapp.com

www.lappslovenija.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!