THOMSON LINEAR predstavlja revolucionarno visoko zmogljive, hitre in visoko vzdržljive električne linearne aktuatorje

INO­TEH d.o.o.
Pametni aktuatorji Electrak® XD, ki ne potrebujejo vzdrževanja, zapolnjujejo vrzel v zmogljivosti med električni in hidravlični pogoni z obremenitvami vse do 25 kN.

Thomson Linear, vodilni svetovni ponudnik linearnih rešitve za nadzor gibanja, je plasiral na trg visokozmogljiv in vzdržljiv električni linearni aktuator, ki daje oblikovalcem avtomatiziranih sistemov stroškovno učinkovitejše možnosti za zamenjavo hidravličnih cilindrov. Med številnimi novimi funkcijami linearnega aktuatorja Electrak XD še posebej izstopa nosilnost do 25.000 N. Odvisno od konfiguracije lahko ustvari moč do 450 W. Aktuator Electrak XD lahko doseže tudi delovne hitrosti do 75 mm/s in delovne cikle do 100 odstotkov.

Neponovljive karakteristike v primerjavi s hidravličnimi rešitvami
Linearni aktuatorji Electrak XD ponujajo visoko-zmogljivo rešitev, ki ne potrebuje vzdrževanja, je preprostejša, čistejša in lažje nadzorovana kot njena hidravlična alternativa. Poleg tega imajo električni aktuatorji še številne druge možnosti:
Dušenje udarcev za zaščito elektro-mehanskih komponent pred običajnimi udarci v skladiščih in tovarnah ter drugih mobilnih aplikacijah v katerih se tradicionalno uporabljajo hidravlične rešitve.
Ročna sprostitev elektro-magnetne zavore, kar omogočata vzvratni pogon s pomočjo obremenitve. S tem se lahko prihrani dragocen čas pri vzdrževanju in morebitnih okvarah.
Hod do 1200 mm, kar je 20% več kot pri cenovno primerljivih hidravličnih rešitvah.
Zmogljivost regeneracije s pomočjo navorja motorja, kar zmanjša porabo energije v industrijskih aplikacijah na baterije. Poleg tega podaljšuje čas med polnjenji, kar omogoča več premikov z enim polnjenjem.
Brez-krtačna tehnologija v motorju omogoča visok delovni cikel s skorajšnjo odpravo obrabe komponent. Brez-krtačna tehnologija pri aktuatorji Electrak XD poskrbi tudi za visoko vodljivost.

El. aktuatorji Electrak XD s prikazom velikega hoda

Hidravlični sistemi imajo omejene zmožnosti kontroliranja
Omenjene prednosti v zmogljivosti dopolnjuje vgrajena inteligenca, ki omogoča enostavno uporabo in enostavnejše programiranje, kot jo lahko zagotovijo hidravlični sistemi. Elektronika omogoča nadzor in diagnostiko s povratnimi informacijami o položaju in sili v realnem času ter nadzor nad nastavljivimi končnimi stikali. Razvijalci lahko implementirajo svoje aplikacije s CANopen® ali SAE J1939 CAN protokoli, ki med drugim poenostavljajo sinhronizacijo več aktuatorjev. Linearni aktuatorji Electrak XD so takoj na voljo kot kompaktna, popolnoma integrirana enota, vključno z motorjem, pogonom, ohišjem, nadzorno arhitekturo, diagnostičnimi funkcijami in več. Končni rezultat je aktuator “plug and play”, ki oblikovalcu prihrani denar in čas.

O proizvajalcu THOMSON LINEAR
Thomson Industries, Inc. izdeluje komponente za linearno gibanje in ponuja popoln izbor pametnih električnih linearnih pogonov, ki ustrezajo zahtevam najrazličnejšim aplikacij. Obiščite www.thomsonlinear.com/smart za več podrobnosti.

Več informacij o izdelkih THOMSON LINEAR dobite tudi pri podjetju INOTEH D.O.O.

INO­TEH d.o.o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
E-pošta: info@inoteh.si
Tel.: 02 673 01 34
https://www.inoteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 44 (11-2023)

Po razburkanem poletju se počasi vračamo v ustaljene tirnice in v tokratni številki revije Svet mehatronike boste lahko brali o pasivnem hlajenju prostorov. Zanimiv pri tem novem načinu je princip, kako so raziskovalci naredili prototip hladilnika, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Res je, da je ta prototip še zelo drag, ampak če kolikor toliko poznamo človeštvo, se bo tudi izdelava takšnega hladilnika pocenila.

Stičišče znanosti in gospodarstva

Celjski sejem letos je letos obiskalo več kot 65.000 obiskovalcev.

Svetovno prvenstvo v robotiki Robocup 2023

V mesecu juliju 2023 so se dijaki ŠC Celje Srednje šole za strojništvo na podlagi uvrstitev v preteklih letih udeležili svetovnega prvenstva v robotiki RoboCup 2023 v Bordeaux-ju v Franciji.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!