Transportni trakovi ITEM

INO­TEH d. o. o.
Transportni trakovi proizvajalca ITEM so modularne strukture primerne za učinkovite tokove blaga s kopičenjem ali brez kopičenja.

Širok izbor osnovnih komponent in popolna združljivost z modularnimi komponentami ITEM zagotavljata razvijanje rešitev, ki bodo popolnoma ustrezale uporabnikovim transportnim nalogam.

Modularne ter popolnoma usklajene linije transportnih trakov
Specializirane komponente in standardni profili v tisočih možnih kombinacijah zagotavljajo natanko pravi sistem ne glede na material, ki se transportira:
Posamezni ali dvojni tračni ter jermenski transporterji.
Vse do širine 2400 mm in dolžine 6000 mm.
Električni motorji z integriranimi ali ločenimi menjalniki.

Razširljivi – brezhibna integracija v vaše delovno okolje
ITEM transportni trakovi so združljivi z več kot 4000 komponentami modularnega sistema ITEM in so enostavno integrirajo v stroje, varovala in ohišja:
Velika izbira kompatibilnih dodatkov in profilov.
Primerni za uporabo kot samostojna rešitev ali za integracijo v večji sistem.
Rešitev za konstantno in dosledno proizvodnjo ter pretok blaga.

Zanesljivi – preizkušena tehnologija z minimalnim vzdrževanjem
Tehnologija transportnih trakov ITEM je zasnovana tako, da vzdržuje nizke zahteve po vzdrževanju in je testirana na vzdržljivost:
Samo-nastavitveni kroglični ležaji in povezovalne sklopke izravnajo vse neporavnanosti.
Funkcija napenjanja vgrajena v utor.

Dobavljivi – enostavna optimizacija in kratki dobavni roki
Poskrbljeno za podrobnosti. Proizvajalec ITEM bo optimiziral vaš sistem tekočega traku glede na vaše zahteve in ga dobavil v zelo kratkem času:
Izkušeni načrtovalci bodo vsak tekoči trak konfigurirali v skladu z vašimi specifikacijami.
Vaš sistem po sestavljen v proizvodnih in logističnih centrih proizvajalca in vam bo dostavljen pripravljen za namestitev.
Proizvajalčeva logistična veriga in skladišča zagotavljajo visoko stopnjo razpoložljivosti.

Tračni in dvojni tračni transporter
Neprekinjen industrijski transportni trak je idealen za učinkovit transport posameznih enot tovora vseh vrst, tudi tistih z nepravilnimi kontaktnimi površinami. Trakovi z nizkim statičnim trenjem omogočajo akumulacijo bremen na tekočem traku. Pri uporabi nezdrsnih trakov se lahko obdelovanci neprekinjeno prenašajo na naklonih do 20 stopinj. Zaradi dveh transportnih trakov, ki sta lahko razmaknjena do 2400 mm narazen, je dvojni tračni transporter 8 40 D izjemna vsestranska možnost transportnega traku.
Jermenski in dvojni jermenski transporter
Zahvaljujoč mehansko blokiranemu in vzdržljivemu zobatemu jermenu je jermenski transporter 8 40 D idealen za transport težkih predmetov. Ta zobati jermenski transporter s stranskimi vodili z nizkim trenjem zagotavlja, da se vse premika gladko in varno, tudi če sile delujejo s strani. Zobati transportni trak je na voljo v dveh širinah, vsaka možnost pa je na voljo v akumulacijski in neakumulacijski različici. Možna je tudi izvedba dvojnega jermenskega transporterja v skupni širini do 2400 mm.

Motorji in dodatki
Za pogon tračnih transporterjev se uporabljajo električni motorji z integriranimi menjalniki Spiroplan® in asinhroni motorji, ki jih je mogoče kombinirati z ločenim menjalnikom. Zaradi tega se lahko hitrost transportnega traku enostavno prilagodi uporabnikovim zahtevam.

Vsak transportni trak proizvajalca ITEM je konfiguriran z nosilnim okvirjem v ustreznih dimenzijah, dobavljiv v kratkem času in pripravljen za takojšnjo namestitev skupaj z izbrano kombinacijo motorja in menjalnika.

Prednosti transportnih trakov ITEM:
Zahvaljujoč veliki variabilnosti transportnih trakov ITEM se lahko sistem prilagodi številnim različnim nalogam.
Z uporabo standardnih aluminijastih profilov z utorom 8 in veznimi elementi se lahko sistem enostavno integrira v katerikoli drugo obstoječo strukturo.
Na torzijo odporen nosilni okvir in optimizirano stojalo je mogoče preprosto prilagoditi scenariju namestitve kar zagotavlja odlično procesno zanesljivost.
Transportnimi trakovi ITEM s svojo optimizirano obliko omogočajo zanesljivo in varno rokovanje z najrazličnejšimi materiali.

Več informacij o izdelkih ITEM dobite tudi pri podjetju INOTEH d. o. o.

INO­TEH d. o. o.
K železnici 7
SI-2345 Bistrica ob Dravi
E-pošta: info@inoteh.si
Tel.: 02 673 01 35
https://www.inoteh.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Svet mehatronike 43

Komaj smo dobro zaključili pomladno sezono sejmov, ki se je zaključila s sejmom MIS 2023, se že pripravljamo na jesenski sejem MOS 2023, kjer bo prisotno tudi uredništvo revije Svet mehatronike s septembrsko številko.

Magnetno hlajenje za bolj zelen svet

Hladilnik ali klimatska naprava, ki porabi veliko manj energije, je tišja in za delovanje ne potrebuje škodljivih snovi. To lahko kmalu postane resničnost, saj Magneto, zagonsko podjetje iz Delfta, katerega soustanovitelj je Michael Maschek, na trg uvaja magnetno hlajenje.

Poskus operacije oči na daljavo s 5G robotom

Oftalmološki center Zhongshan na univerzi Sun Yat-sen je dosegel mejnik na področju oftalmološke kirurgije, saj je s samostojno razvitim 5G robotom na zajcih na mikronski ravni opravil prvo operacijo na daljavo na svetu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!