UFM Line5 RX – odkrijte novo dinamiko!

logo

MB-NAKLO d.o.o.
Pripravil: Andraž Zupan

PROMESS je že več kot 20 let specializiran za razvoj in proizvodnjo servo stiskalnic. Njihove temeljne kompetence so razvoj celovitih tehnologij za reševanje individualnih in kompleksnih nalog sestavljanja in testiranja. Danes so izdelki znani po neprekosljivi kakovosti in neomejenih možnostih uporabe.

Univerzalni servo moduli Line5 RX so primerni za enostavne in kompleksne postopke montaže in spajanja ter za pregledovanje in testiranje v območju sil od 0,2 do 500 kN. Zaradi njihove večosne zmožnosti je možno sinhronizacijo ali naloge oblikovanja z več mehanikami realizirati tudi samo z enim krmilnikom.

Prednosti:

 • Večosna zmogljivost
 • Večsenzorska tehnologija
 • Intuitiven spletni vmesnik
 • PLC znanje ni potrebno
 • Vrednotenje podatkov neposredno v krmilniku RX
 • Razširjene diagnostične možnosti
 • Absolutni kodirnik v standardni različici: ni potrebe po referenčnem teku
 • Samo servo ojačevalnik, dodatna zunanja nadzorna naprava ni potrebna
 • Gibanje in spremljanje kot celostna rešitev

Struktura mehanike
Mehanska zasnova temelji na vretenu z vodilom, integriranim v jekleno ohišje. Pri inline izvedbi vreteno poganja motor, ki je poravnan z vretenom. Rotacijsko gibanje motorja se prenaša na vreteno spojnega modula in prevede v linearno gibanje. Pogon vretena omogoča uporabo polne sile tako v smeri vlečenja kot potiska. Položaj bata se meri z integriranim dajalnikom absolutne vrednosti. Uporabljeno silo beležijo vgrajeni pretvorniki sile in prenašajo v krmilni sistem stiskalnice. Spojni moduli Universal Line5 RX so zasnovani v inline ali vzporedni izvedbi. Zaradi njihove robustne konstrukcije je mogoče v povprečnih standardnih postopkih montaže doseči do 15 milijonov ciklov.

Struktura krmilnika
Mehanika univerzalnih spojnih modulov Line5 RX je krmiljena in nadzorovana preko centralnega krmilnika RX. To omogoča vzporedno krmiljenje do štirih mehanik in 16 senzorjev. Signal sile servo stiskalnice se brez izgub prenaša v krmilnik z digitalnim predojačevalnikom PDM-S RX. TTL vhod omogoča priklop dodatnih senzorjev in merilnih sond ter tako ponuja razširjene diagnostične možnosti. Vgrajeni absolutni kodirnik zagotavlja natančno pozicioniranje stiskalnega bata in onemogoča referenčno vožnjo na začetku cikla. Vrednotenje podatkov se izvaja neposredno v krmilniku RX. Tu lahko shranite do 1.001 program in 100.000 procesnih krivulj.

Prednosti krmilnika:

 • Vzporedno krmiljenje do 4 mehanizmov in 16 senzorjev
 • 4 digitalni vhodi/izhodi
 • Vrednotenje podatkov neposredno v krmilniku RX
 • Protokoli: Profibus, Profinet, OPC UA, EtherCAT, Ethernet/IP
 • Vmesnik z varnostnim modulom BBH

Software
Parametriranje in vizualizacija procesa spajanja poteka preko programske opreme RX. Zaradi intuitivnega spletnega vmesnika lahko program nastavite in upravljate prek vseh običajnih brskalnikov na različnih napravah. Programe za spajanje in zaporedja za krmiljenje mehanike spajanja je mogoče enostavno ustvariti brez znanja PLC-ja. Programska oprema prav tako beleži in spremlja postopek spajanja prek ovojnih krivulj in/ali tehnologije oken ter ovrednoti podatke. Poleg mehanike je mogoče priključiti, krmiliti in spremljati dodatne komponente strojne opreme, kot so zunanji senzorji ali oddajniki signalov.

Prednosti software-a:
Zmogljiv za industrijo 4.0
Intuitiven spletni vmesnik
Podpora do 4 osi in 16 senzorjev
Diagnostične funkcije
Spletna pomoč
Prediktivno vzdrževanje
Znanje programiranja ni potrebno

info@mb-naklo.si
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!