Univerzalna električna rotacijska enota

logo

SCHUNK Intec GmbH
Serija ERT opremljena za prihodnost.
Ponudba ploščatih rotacijskih enot, z visoko gostoto moči proizvajalca SCHUNK, se je razširila s četrto velikostjo in širšim naborom različic. Vmesniki za merilni sistem sedaj vključujejo digitalni vmesnih za delo v realnem času HIPERFACE DSL® – pomembno novost na področju celovite digitalne komunikacije. Obsežne opcije, kot so povečan razred zaščite IP54, certifikacija UL in električna zadrževalna zavora, omogočajo dinamične procese rokovanja na zahtevnih področjih od elektromobilnosti do znanosti o življenju. Podjetje SCHUNK s serijo ERT ponuja rotacijske enote, ki jih odlikuje še posebej ploščata zasnova in omogočajo natančne, fleksibilne in visoko dinamične rotacijske gibe. Enota se lahko uporablja kot rotacijska miza za komponente, sestave in orodja. Uporablja se lahko tudi kot rotacijski modul pri mostovnih rešitvah, kot rotacijski delilnik ali visoko natančen modul za pozicioniranje. Direkten pogon z elektromotorjem s trajno vzbujenim navorom zagotavlja natančne in visoko dinamične gibe, medtem ko absolutni enkoder, ki odpravlja potrebo po določanju reference zagotavlja ponovljivo natančnost 0,01°. Kratki odzivni časi in visoki navori so dodatne prednosti, ki jih ponuja serija ERT. Sredinska izvrtina velikih dimenzij omogoča napeljavo kablov in cevi skozi enoto ter celo omogoča uporabo kamere. Tudi pri uporabi opcijske električne zavore, ki jo neposredno nadzoruje krmilnik, skupna višina ostane nespremenjena (do 40 odstotkov bolj ploščata kot primerljive enote). Zaradi vsega tega je serija rotacijskih enot ERT prva izbira za kompaktne aplikacije montaže in rokovanja.

Aplikacija sestave baterijskih celic: priključeno na rotacijsko enoto ERT 50 in osni sistem podjetja SCHUNK, pri čemer prijemalo proizvajalca SCHUNK pobira baterijske celice in jih postavlja natančno, kot je zahtevano. Vir: SCHUNK

ERT 100 in nove lastnosti za širši nabor aplikacij
Nova enota ERT velikosti 100 s svojim imenskim navorom 16,7 Nm pokriva vrzel med uveljavljenimi modeli serije ERT, ki so bili v preteklosti na voljo v velikostih 12, 50 in 300 z imenskimi navori 1,5 Nm, 7,8 Nm in 32 Nm. Poleg tega pa so v podjetju SCHUNK dodatno povečali raznolikost vmesnikov merilnega sistema, tako da se moduli lahko kombinirajo z večjo fleksibilnostjo z različnimi krmilniki pogonov. Pri vmesnikih HIPERFACE® in DRIVE-CLiQ je povezava vzpostavljena preko dveh standardiziranih vtičnih konektorjev, ki sta ločena za kabel elektromotorja in enkoderja. Ena izmed novih zmogljivosti je vmesnik za enkoder HIPERFACE DSL®, ki združuje vse prednosti digitalnih vmesnikov za delo v realnem času. Ta kompaktna enokabelska tehnologija zniža stroške in je enostavna za uporabo, kar prinaša ogromno povečanje učinkovitosti ter predstavlja pomemben temelj za aplikacije Industrije 4.0. Sistem za merjenje poti rotacijskega modula ERT deluje kot sistem s povratno zanko na elektromotorju za absolutne meritve, v različici za en obrat z vmesniki HIPERFACE®, HIPERFACE DSL® in DRIVE-CLiQ. Poleg električne zadrževalne zavore v podjetju SCHUNK opcijsko ponujajo višji razred zaščite IP54 in certifikacijo UL v skladu z regulativo v ZDA in Kanadi. Obseg aplikacij je ogromen in sega od sestave baterijskih celic in rokovanja navitij elektromotorjev do stacionarne uporabe kot rotacijskega delilnika. Druga področja uporabe zajemajo aplikacije na področju elektronike, medicinske in laboratorijske tehnologije, farmacije, kozmetike in fotovoltaike ter aplikacij, ki so prostorsko optimizirane na področju strojništva, laserske obdelave ali procesov pakiranja. Ne nazadnje pa podjetje SCHUNK uporabnikom zagotavlja digitalno orodje za snovanje sistemov ERT, ki se ga lahko prenese in uporabi za natančne izračune in snovanje časov sukanja, kar potrjuje dejstvo, da je podjetje specializirano na področju avtomatizacije in svojim kupcem ponuja celovite rešitve.

SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT 4511 Allhaming, Austria
Tel. +49-7133-103-2327
Kathrin Müller, dipl. ekonomistka (BA)
kathrin.mueller@de.schunk.com
www.schunk.com

Zastopnik v Sloveniji:
MB-NAKLO d.o.o.
Ulica Toma Zupana 16
4202 Naklo, Slovenija
andraz.potocnik@mb-naklo.si
051 354 904
www.mb-naklo.si

Sorodni članki

Zadnji članki

Nove priložnosti – Mikro-kompaktiranje in varjenje v eni napravi

Uporovno varjenje kot postopek za izdelavo visokokakovostnih zvarov med električno prevodnimi in mehanskimi komponentami je že dolgo uveljavljen in preizkušen postopek.

Ethernet po eni parici (SPE – Single Pair Ethernet) – prihodnost IIOT

V četrti industrijski revoluciji, oz. Industriji 4.0, bodo inteligentna omrežja prinesla temeljne spremembe. Industrija 4.0 predstavlja ogromen potencial za večjo profitabilnost in fleksibilnost industrije, okrepitev gospodarstvene konkurenčnosti, za visok življenjski standard in nova delovna mesta.

IFAM 2024 je praznoval 19. obletnico

Kako hitro teče čas, drage bralke in dragi bralci. Ni prav dolgo nazaj, ko smo skupaj s podjetjem ICM organizirali prvo konferenco Trendi in tehnologije v avtomatizaciji v Portorožu.

Želite biti na tekočem z najnovejšimi novicami?

Radi bi vas slišali! Prosimo, izpolnite svoje podatke in ostali bomo v stiku. Tako preprosto je!